Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

2 липня у селі Зарудці на дільниці із кількістю 500 виборців проголосувало лишень восьмеро

Незважаючи на спробу одного із кандидатів вдатися до бойкотування на одній із трьох дільниць, повторні вибори Зашківського сільського голови учора, 2 липня, все ж відбулися. За результатами виборів сільським головою обрано Ігоря Селецького(КУН).

Спершу найбільшою проблемою видавався пошук коштів на повторні вибори, проте бюлетені вдалося виготовити за такою ж ціною як і на виборах 26 березня (один бюлетень – 0,15 коп.). Відповідно, сумарні витрати на друк бюлетенів та запрошень становили лишень 310 грн. Прикметно, що виборці були повідомленні про повторні вибори запрошеннями, однак сам факт наявності таких деякі мешканці с. Зарудці навмисне приховували.  
Однак проведення повторних виборів Зашківського сільського голови (у селах Зашків, Завадів та Зарудці Жовківського району) обраний голова на виборах 26 березня 2006 року вважав безпідставним. А відтак у день повторного голосування 2 липня 2006 року закликав своїх виборців не приходити на дільниці на знак протесту. Тим паче, що подати документи для реєстрації на повторних виборах, «березневий» голова також відмовився, тому у бюлетені 2 липня його прізвища не було.  
Власне, у селі Зарудці Жовківського району, звідки родом обраний голова 26 березня, мешканці вдалися до своєрідного бойкотування виборчої дільниці, наслідком якого можна вважати явку виборців. Так, на дільниці із кількістю 500 виборців проголосувало лишень 8.
Обличчя тих небагатьох сміливців, які попри все вирішили скористатися своїм виборчим правом, були сфотографовані прихильниками обраної голови на березневих виборах цього року. Із якою метою це робилося - ЛОГО КВУ так і не вдалося отримати чітку відповідь. Однак цілком очевидно, що ці виборці піддаватимуться громадському осуду у селі. Тим паче, як показав підрахунок голосів на цій дільниці, усі восьмеро проголосували за одного кандидата – за колишню голову Зашківської сільської ради. То ж знаючи поіменно цих виборців та їхнє одноголосне голосування, чи можна це кваліфікувати як порушення «таємного» голосування – це вже питання до юристів.
Хоча як припустила голова Зашківської ТВК, якби «березнева» голова брала участь як кандидат на повторних виборах 2 липня, то цілком можливо, що саме її вітали б із обранням на посаду Зашківського сільського голови.
Нагадаємо, постановою Зашківської ТВК від 18 квітня 2006 року скасовано результати виборів 26 березня 2006 року на основі фальсифікації підписів виборців, які підтвердилися Львівською обласною експертизою та даними із паспортного столу та прикордонної служби. А так, як різниця між кандидатами 26 березня становила лишень 9 голосів були назначені повторні вибори.

Ольга Гера, керівник проекту довготермінового спостереження ЛОГО КВУ
    

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ