Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Активісти «Автономного опору» стверджують, що їх втягують у війну з битами та арматурою

Сьогодні, 19 серпня, під час прес-конференції активісти ГР «Автономний опір» і профспілки «Захист праці» заявили, що на них систематично чинять тиск через їхню громадську позицію з приводу забудов Львова та критику на адрресу ВО «Свобода».

Як розповів член громадянського руху «Автономний опір», член профспілки «Захист праці» Микита Міхно, на якого минулого тижня напали з «арматурою та битами», напад здійснили у соціальному центрі «Цитадель» на очах  у «неповнолітніх та дівчат», яких він тренував.

Він зазначив, що нападників було четверо. Серед них, він, начебто, упізнав двох охоронців нардепа Юрія Михальчишина.

Микита Міхно.

Однак заяви до правоохоронців постраждалий подавати не буде. Він пояснив, що «Автономний опір» не довіряє правоохоронцям, а тому не хоче з ними співпрацювати.

«Ми критикуємо суди та міліцію, тому не логічно звертатися до них за допомогою», - пояснила ситуацію з відсутністю заяви про побиття ще одна активістка «Автономного опору» Галина Королик.

Як пояснила активістка «Автономного опору» Ярина Волошин, всі ті події - наслідок того, що активісти руху критикують ВО «Свобода».

«Коли ми почали критикувати «Свободу», почалася конфронтація», - заявила Ярина Волошин.

Вона зазначила, що свободівці монополізували "парад вишиванок», який традиційно організовував «Автономний опір».

За словами Зенона Дашака, Юрій Михальчишин хоче втягнути «Автономний опір» у війну.

«Він хоче, щоб ми брали арматуру і йшли бити його друзів. Якщо «Свобода» прийде до влади на всеукраїнському рівні, то у нас не буде вибору – або йти у збройне підпілля, або в еміграцію. Наразі влада у Львові вирішила знищити «Автономний опір» та «Захист праці», - сказав Дащак.

Також активісти «Автономного опору» зазначили, всі вони є членами профспілки «Захист праці», однак, за словами Ярини Волошин, фінансування з цієї організації вони не отримують.

Власне, відповідаючи на запитання журналістів щодо фінансування організації, Ярина Волошин заявила, що організація фінансується за рахунок членських внесків.

Згадали активісти і про скандальну забудову на вул. Озаркевича. У ній вони також звинувачують нардепа Михальчишина.

Ухвалу Львівської міської ради про надання дозволу на будівництво на вул. Озаркевича активісти назвали «законопроектом» (Львівська міська рада не приймає законопроекти. Єдиним законодавчим органом в Україні є Верховна Рада, - ред.).

На запитання журналістів, чому активісти не висувають претензій до депутатів Львівської міської ради, які голосували за цю ухвалу, до міського голови, який цю ухвалу підписав, чи до УГКЦ, яке зверталося із листом до мера і депутатів з проханням пришвидшити цей процес, активісти відповіді не дали.

Натомість вкотре Ярина Волошин повторила, що всі претензії до Юрія Михальчишина у них через те, що «в кожному нападі на їхніх активістів беруть участь помічники чи охоронці народного депутата».

Зенон Дашак наголосив: «Свобода» є прямим винуватцем цього».

Натомість існує версія, що «Автономний опір», який до цього був у досить тісних стосунках із свободівцями, зазнав серйозного розколу в середині організації на ліворієнтоване крило та на правоорієнтоване. Одна частина залишилася співпрацювати із свободівцями, а інша отримує фінансування від російського руху «антифашистів», до якого причетна і профспілка "Захист праці".

Ще однією версією активної критики саме нардепа Михальчишина називають підготовку до майбутніх виборів міського голови Львова, які відбудуться у 2015 році. Нагадаємо, що Михальчишин балотувався на минулих виборах міського голови у 2012 році і посів тоді третє місце.

Нардеп Юрій Михальчишин у коментарі Гал-інфо заявив: «Все це є замовною провокацією у виконанні маргінальної організації, а замовника цієї провокації треба встановити».

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ