Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Андрій Демчук: Срібна медаль – і радість, і розчарування

З 12 по 14 травня у нідерландському Стансканалі відбувся черговий етап Кубка світу з паралімпійського фехтування, на якому вдало виступили представники Львівщини. Антон Дацко та Наталія Морквич повернулись додому з чотирма бронзовими нагородами.

Антон у рапірному півфіналі програв британському спортсмену Дімітрію Куті, а у шаблевому півфіналі - поляку Андріану Кастро. Наталія у свою чергу у боротьбі за вихід у фінали на рапірі програла спортсмені з Гонконгу Ю Чу Йі, а на шаблі - харків'янці Євгенії Бреус.

Андрій Демчук у виступах на рапірі вдало розпочав змагання, але у поєдинку за вихід у чвертьфінал поступився майбутньому бронзовому призеру Йусупову Ламбертіні з Італії. На шаблі Андрій посів друге місце, програвши у фіналі угорцю Річарду Освату, до речі саме тому супернику, якого Андрій переміг у фіналі Паралімпіади в Ріо-де-Жанейро. Андрій поступився з рахунком 7:15, і, що цікаво, саме з таким рахунком він переміг свого суперника у головному двобої Паралімпіади в Бразилії. Про свій, а також командний виступ збірної України на етапі Кубка світу в Голландії Андрій Демчук розповів в інтерв’ю Гал-інфо.

Андрію, чи задоволений своїм виступом у Голландії?

Ні. Срібна медаль – не те, на що я розраховував. Можна сказати, своїм виступом я не дуже задоволений. Знаю свою можливості, тому чудово розумію, що міг виступити краще. Втім, тут є інша сторона медалі. До етапу Кубка світу в Голландії не вдалося підготуватися належним чином, оскільки зал, у якому я тренуюся у Львові, закрили на ремонт. Можна сказати, безпосередньо до самих змагань готувався лише на навчально-тренувальних зборах разом зі всіма збірниками України. Саме  зважаючи на ті проблеми, які у мене виникло з підготовкою до турніру, срібну медаль у шаблі можна вважати радісним результатом.  

Як вирішуватимеш проблему з тренуваннями після повернення до Львова?

Ремонт у нашому залі ДЮСШ №2 уже завершився, тому можемо повноцінно готуватися етапу Кубка світу в Польщі, який запланований на кінець червня.

Чому не вдалося перемогти добре знайомого угорця у фіналі турніру?

Вважаю, саме у фіналі угорець був сильнішим. У конкретному бою мені не вдалося фехтувати на межі своїм можливостей, тому результат бою був закономірний. Після цього поєдинку ще раз для себе зрозумів, що потрібно ще більше тренуватися і розвиватися у технічному плані.

Що змінилося у твоєму фехтуванні після того, як ти став чемпіоном Паралімпійських Ігор? Чи відчуваєш тепер на себе особливий настрій у суперників?

Можна сказати, що змін відбулося чимало. Усі тебе хочуть перемогти, і це цілком логічно. Навіть з аутсайдерами бувають складні поєдинки, оскільки саме на тобі вони хочуть побачити свій власний рівень. Усі проти тебе тепер викладаються на повну, а це, повірте, непросто. Зважаючи на це, самому потрібно уже на кожен бій налаштовуватися, як на останній.  

Як оціниш виступ представників  Львівщини у Голландії?

Думаю, не найкращий, але і далеко не найгірший. Представники Львівщини вибороли 5 з 11 медалей, які вибороли наші паралімпійці загалом, а це непоганий результат. Можна сказати на тверду четвірку. Вважаю, кожен з нас міг виграти золоту медаль.

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ