Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Бенфіка» забиває – «Динамо» пролітає

Київське «Динамо» знову програло у Лізі Чемпіонів. Після поразки «Бенфіці» у Києві на НСК «Олімпійський» з рахунком 0:2, «динамівці» поступилися португальському гранду і на виїзді – 0:1. Після цієї поразки шанси «Динамо» продовжити виступити у єврокубках прирівнялися майже до нуля.
uefa.com

Зважаючи на травми провідних гравців «Динамо», а саме Даніло Сілви, Андрія Яромленка, Дениса Гармаша та Валерія Федорчука, великих несподіванок у складі киян ми не побачили. Вихід по поле Віктора Циганкова – уже не несподіванка. Цей гравець у Лізі Чемпонів не те, що грав, а навіть забивав Бешикташу. Усі інші гравці «Динамо», яких назвати молодими язик аж ніяк не повернеться, зіграли більш-менш достойно, але не більше того. «Динамо» знову програло і цим багато чого сказано.

Перший тайм матчу у Лісабоні аж ніяк був яскравим та багатим на гольові моменти. В атаці у «Бенфіки» вдавалося трішки більше, однак загрозу воротам Артура Рудька вдавалося створювати по-справжньому рідко. Один з найактивніших у складі португальців був Гедеш – саме з його участю «Бенфіка» створила найнебезпечніший момент у першому таймі. У цьому епізоді «Динамо» виручив воротар Рудько. Гості з Києва хоч і не летіли стрімголов в атаку у першому таймі, але бодай щось створити у першому таймі їм вдалося. В обох моментах в епіцентрі уваги опинилися Гонсалес та Хачеріді. Обом гравцям «Динамо» не вдалося як слід пробити по воротах, і моменти були втрачені.

Здавалося б, не зовсім яскравий перший тайм у виконанні обох команд завершиться без голів, але іншої думки був арбітр матчу француз Клемен Турпен, який побачив фол у штрафному майданчику збоку Віди на Луізао. Хоч і, можливо, цей момент не тягнув на пенальті, але арбітр виправився у другому таймі, призначивши подібний пенальті уже у ворота «Бенфіки». Сальвіо з «точки» переграв Рудька, а відтак «Бенфіка» пішла на перерву, виграючи з рахунком 1:0.

Програючи у рахунку, гравці «Динамо» уже з другої 45-хвилинки просто були змушені йти вперед та забувати про гру від захисту на контратаках. Втім, «Бенфіка» - суперник для «Динамо» не з чемпіонату України, а відтак атакувати португальського гранда, і ще й у нього вдома було дуже і дуже непросто. Коли мало атакувати «Динамо», атакувала «Бенфіка». Гонсалу Гедеш мав прекрасну можливість вивести «Бенфіку» вперед, проте з вигідної позиції поцілив у поперечину. Якби м’яч летів у ворота, яскравий стрибок Рудька не допоміг би команді з України уникнути взяття воріт. Загалом, португальці у другому таймі мали кілька моментів для того, щоб забити другий гол у ворота «Динамо» і ставити крапку у матчі. Втім, в усіх епізодах киянам щастило. Більше того, по-справжньому пощастило «Динамо», коли на 68-ій хвилині матчу за фол Едерсона проти Гонсалеса арбітр призначив пенальті. Якщо відверто, то гравцям «Динамо» у Лізі Чемпіонів дуже важко даються голи з гри, як виявилося згодом, важко даються і з пенальті. Мораес не зумів з пенальті переграти воротаря Едерсона, а відтак гравці «Динамо» у цьому матчі втратили фактично останній шанс на нічию.

Так, після незабитого пенальті гравці «Динамо» продовжили шукати ключі до воріт португальців, однак усі потенційно небезпечні атаки завершувалися нічим. До завершення матчу гравці «Бенфіки» грамотно «засушили» гру і довели її до перемоги.

Перемігши «Динамо», «Бенфіка» разом з «Наполі» продовжує очолювати турнірну таблицю групи В. В обох команд по 7 очок. В активі киян лише одне очко і підсумкове останнє місце.

Зважаючи на те, що у турецького «Бешикташа» 6 очок, за два тури до фінішу групового етапу Ліги Чемпіонів у «Динамо» примарні шанси потрапити навіть у Лігу Європи.

Ліга чемпіонів УЄФА 2016/2017, груповий турнір, 4 тур

«Бенфіка» – «Динамо» – 1:0 (1:0)

01.11.2016. Лісабон, «Ештадіу да Луш». 58,652 глядачів

«Бенфіка»: Едерсон, Грімальдо, Луїзао (к), Фейса (Самаріс, 59), Мітроглу (Хіменес, 70), Нільсон-Ліндельоф, Сальвіо, Гуедеш (Андре Алмейда, 87), Піцці, Серві, Семеду.

«Динамо»: Рудько – Морозюк, Хачеріді, Віда, Макаренко – Рибалка, Сидорчук (Оріховський, 76), Буяльський (Громов, 87) – Гонсалес, Циганков (Бєсєдін, 61) – Мораес.

Гол: Сальвіо (45+2, з пенальті).

Попереджені: Самаріс (79) - Гонсалес (11), Морозюк (15), Макаренко (44), Рибалка (56).

Нереалізований пенальті: Мораес (69, голкіпер).

Богдан ПастернакГал-інфо 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ