Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Бешикташ» - «Динамо»: сумно, але терпимо

Київське «Динамо» здобуло перше очко у груповому турнірі найпрестижнішого групового турнірі Європи – Лізі Чемпіонів. Команда Сергія Реброва, не продемонструвавши яскравий футбол, здобула не найгірший для себе результат у виїзному матчі проти турецького «Бешикташу» - 1:1. На гол зіркового Рікардо Куарежми зі штрафного за «Динамо» у другому таймі відповів 18-річний Віктор Циганков.
Офіційний сайт "Динамо"

Грубі помилки ветерана українського воротарського цеху Олександра Шовковського у матчі проти «Наполі», швидше за все, і стали головною причиною дебюту у Лізі Чеміонів іншого воротаря киян Артура Рудька. Окрім воротарської позиції, склад киян у цьому матчі аж ніяк не здивував за винятком того, що півзахисник Олег Гусєв через велику конкуренцію у складі навіть не полетів до Туреччини. Цьому ветерану київського «Динамо» деякі футбольні експерти уже радять йти з табору чемпіонів України…

Ще перед матчем з «Бешикташем» головний тренер киян Сергій Ребров неодноразово у своїх інтерв’ю говорив про те, що у Стамбулі його команду влаштує будь-який позитивний результат. Звісно, мова йде не тільки про перемогу, а й про нічию. Зважаючи на те, як склалася ситуація в турнірній таблиці групи В, кожне очко для усіх команд, окрім «Наполі», буде на вагу «золота». «Наполі» після перемоги на «Бенфікою» з рахунком 4:2 схоже-таки став головним претендентом на вихід з групи з першого місця.

Те, як «Динамо» грало у першому таймі, згадувати взагалі не хочеться. Якби у виконанні підопічних Реброва було два таких тайми, злива критики була би просто неминучою. Уявіть собі, як можна грати у футбол, щоб за увесь тайм тайм не завдати жодного (!) удару по воротах суперника?..

«Динамо» здебільшого захищалося, Ярмоленка й інших лідерів «Динамо» не було видно взагалі. Натомість турки більше контролювали м’яч, більше били по воротах, але сказати, що у них була тотальна перевага, також не можна. На відміну від «Динамо», «Бешикташ» у першому таймі таки пробив кілька разів по воротах і на перерву пішов, перемагаючи «Динамо» з рахунком 1:0. Португалець Рікардо Куарежма штрафний виконав настільки прицільно, що виручити свою команду не зміг би Рудько чи будь-який інший воротар. Як то кажуть, такі удари не беруться…

У другому таймі «динамівці» заграли уже активніше. Чоловіча розмова Сергія Реброва зі своїми підопічними не могла пройти даремно. Сергій Ребров, як і уся українська команда, чудово розумів, що за такий перший тайм повинно бути соромно, а відтак зміни у другій 45-хвилинці були просто неминучими.

На щастя для нас, зміни у другому таймі таки відбулися. Особливо після того, як на заміну вийшов Віктор Циганков. 18-річний талант «Динамо» зумів зрівняти рахунок своїм першим дотиком до м’яча. Циганков замкнув дальню штангу після передачі Рибалки зі штрафного. Не обійшлося у цьому епізоді і без невпевненої гри воротаря Раміреса Фабрісіо на виході.      

Те, як команди грали уже при рахунку 1:1, не важко було зробити висновок, що нічия у цьому матчі влаштує обидві команди. Що цікаво, у завершальний відрізок часу гравці «Динамо» виглядали навіть цікавіше за свого суперника. Більше того, Ярмоленко міг принести перемогу своїй команді, але не судилося. «Бешикташ» та «Динамо» поділили очки, розписавши, мабуть, таки справедливу нічию.

«Бешикташ» - «Динамо» - 1:1

Голи: Рікарду Куарежма, 29 - Віктор Циганков, 65

«Бешикташ»: Фабрісіо Рамірес, Андреас Бек, Душко Тошіч, Марсело, Атіба Хатчінсон, Толгай-Алі Арслан (Гокхан Інлер, '77), Джанер Еркін, Вінсент Абубакар (Керім Фрей-Коюнлу, '85), Андерсон Таліска, Адріано (Дженк Тосун, '68), Рікарду Куарежма

«Динамо»: Артур Рудько, Виторіну Антунеш, Домагой Віда, Євген Хачеріді, Дерліс Гонсалес (Віктор Циганков, '62), Денис Гармаш, Віталій Буяльский (Микита Корзун, '22), Микола Морозюк, Сергій Рибалка, Жуніор Мораєс (Олександр Гладкий, '78), Андрій Ярмоленко

Попередження: Адріано, 40. Толгай-Алі Арслан, 54. - Микита Корзун, 27. Микола Морозюк, 52. Денис Гармаш, 65. Домагой Віда, 70.

Богдан ПастернакГал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ