Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика  |  Cуспільство

Приватна компанія «Захід ресурс плюс» таки сортуватиме сміття у Львові. Без тендеру

ТзОВ «Захід ресурс плюс» уже в листопаді сортуватиме Львівське сміття, на що отримала погодження без проведення жодного тендеру чи інвестиційного конкурсу. Це випливає з заяви Олега Синютки, голови Львівської ОДА, котра була озвучена під час прес-конференції.

«На сьогодні практично завершено монтаж лінії з сортування сміття на території промислової зони біля Львова. Уже в листопаді планується провести пробний пуск. Лінія зможе сортувати близько 100 тонн сміття в добу, що зменшить кількість відходів для захоронення на сміттєзвалищах», - зазначив Олег Синютка.

За його словами, приватна компанія (ТзОВ «Захід ресурс плюс», - ред.) лінію з сортування сміття взяла в оренду у державного підприємства. Дозвіл на сортування сміття компанія отримала рішенням міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 22 липня.  Сортуванням та пресуванням сміття у Львові займатиметься ТзОВ «Захід ресурс плюс». Сама сортувальна лінія була придбана у 2011 році в рамках Національного проекту «Чисте місто».

 ТзОВ «Захід ресурс плюс» без проведення тендеру отримав право сортувати та пресувати сміття у Львові

Зазначимо, національний проект «Чисте місто» був започаткований у 2011 році, та входив до національних проектів, які реалізовувало Нацагентство з інвестицій під керівництвом Владислава Каськіва.

Як зазначається в матеріалі видання «Економічна правда», ДП "Національний проект "Чисте місто" 10 листопада 2011 року за результатами тендеру уклало низку угод на розробку техніко-економічного обґрунтування системи комплексів з переробки твердих побутових відходів в містах: Києві, Харкові, Тернополі, Чернівцях, Хмельницькому, Сумах як складової Національного проекту "Чисте місто". Загальна вартість угод склала 30,14 млн грн.

Передбачалося будівництво комплексів з переробки ТПВ у 10 містах України, однак, у результаті нічого так і не було збудовано.

Сам Іван Олексієвець, котрий очолює ДП "Національний проект "Чисте місто", був помічником у народного депутата від Партії регіонів Юлії Льовочкіної у ВРУ шостого та сьомого скликань.

Будівництво сміттєпереробного заводу у Львові хочуть довірити сумнівній фірмі

Нагадаємо, компанія ТзОВ «Захід Ресурс Плюс» згідно з даними Єдиного державного реєстру була зареєстрована лише 25 травня 2016 року. Цікавим фактом є те, що, відповідно до розширеного витягу з реєстру, засновниками компанії були Олексій Сонько та Максим Степаненко, котрі, за інформацією сайту youcontrol.com.ua, мало не щодня реєструють безліч компаній. Так Олексій Сонько зареєстрував на своє прізвище 69 компаній. Максим Степаненко є реєстрантом 90 компаній. Статутний капітал в переважній більшості випадків - 500 гривень.

На момент реєстрації ТзОВ «Захід Ресурс Плюс» основні види діяльності компанії, згідно з КВЕДами, були - 41.20 Будівництво житлових і нежитлових будівель, 46.19 Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту, 46.90 Неспеціалізована оптова торгівля, 70.22 Консультування з питань комерційної діяльності й керування, 73.20 Дослідження кон'юнктури ринку та виявлення громадської думки.

Лише згодом компанія отримала право здійснювати діяльність: Код КВЕД 38.11 Збирання безпечних відходів (основний); Код КВЕД 38.21 Оброблення та видалення безпечних відходів; Код КВЕД 39.00 Інша діяльність щодо поводження з відходами.

На сьогодні директором компанії зазначений мешканець Києва Олександр Залєвський, котрий, за даними ресурсу youcontrol.com.ua, є директором ПРаТ «Рециклінг-центр» (перебуває в процесі ліквідації) та «Технології рециклінга».

Станом на сьогодні львівське сміття перевантажують на території підприємства одного з перевізників (вул. Городоцька, 280).

30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі стався зсув сміття, внаслідок чого троє рятувальників загинули. Відтоді, Грибовицьке сміттєзвалище закрили, а львівське сміття почали вивозити на сміттєзвалища трьох-чотирьох міст області та Києва.   

Раніше ЗМІ повідомляли, що Львівська міська рада відмовила 43 фірмам, котрі хотіли збудувати сміттєпереробний завод на території Грибовицького сміттєзвалища.

Автор - Сергій Бобра

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ