Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Будівництво сміттєпереробного заводу у Львові хочуть довірити сумнівній фірмі

Львівське ТзОВ «Захід Ресурс Плюс» має намір збудувати сміттєпереробний комплекс у Львові. Керівництво товариства готує пропозицію на розгляд Львівської міської ради. Про це в коментарі для Гал-інфо повідомив Іван Олексієвець, експерт, керівник проекту «Чисте місто». За його словами, вартість проекту ймовірно становитиме 60-70 млн євро.

Для будівництва сміттєпереробного комплексу уже пригледіли ділянку поблизу заводу «Сільмаш» на вул. Городоцька, 207. «Поблизу заводу «Сільмаш» є вільна територія площею близько 10 га», - зазначив Іван Олексієвець.

Він також повідомив, що раніше вже співпраціював з цією компанією, однак згодом їх шляхи розійшлись, тепер він є консультантом ТзОВ «Захід Ресурс Плюс». «У нас вже є досвід будівництва таких сміттєпереробних комплексів. Зокрема, у Києві - у 2005 році та в Рівному - у 2012-му. Цього разу ТзОВ «Захід Ресурс Плюс» виступатиме як замовник будівництва (сміттєпереробного заводу), однак ми співпрацюватимемо із провідними іноземними компаніями, які також мають досвід у цій справі», - зазначив Іван Олексієвець.

Втім, як вдалось з’ясувати Гал-Інфо, компанія ТзОВ «Захід Ресурс Плюс» згідно з даними Єдиного державного реєстру була зареєстрована лише 25 травня 2016 року.

Цікавим фактом є те, що відповідно до розширеного витягу з реєстру засновниками компанії були Олексій Сонько та Максим Степаненко, котрі, за інформацією сайту youcontrol.com.ua, мало не щодня реєструють безліч компаній. Так Олексій Сонько зареєстрував на своє прізвище 69 компаній. Максим Степаненко є реєстрантом 90 компаній. Статутний капітал в переважній більшості випадків - 500 гривень.

На момент реєстрації ТзОВ «Захід Ресурс Плюс» основні вили діяльності компанії, згідно з КВЕДами, були - 41.20 Будівництво житлових і нежитлових будівель, 46.19 Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту, 46.90 Неспеціалізована оптова торгівля, 70.22 Консультування з питань комерційної діяльності й керування, 73.20 Дослідження кон'юнктури ринку та виявлення громадської думки.

Лише згодом компанія отримала право здійснювати діяльність: Код КВЕД 38.11 Збирання безпечних відходів (основний); Код КВЕД 38.21 Оброблення та видалення безпечних відходів; Код КВЕД 39.00 Інша діяльність щодо поводження з відходами.

На сьогодні директором компанії зазначений мешканець Києва Олександр Залєвський, котрий, за даними ресурсу youcontrol.com.ua, є директором ПРаТ «Рециклінг-центр» (перебуває в процесі ліквідації) та «Технології рециклінга».

Зазначимо, ПРаТ «Рециклінг-центр» була заснована компанією ПРаТ «Грінко» на чолі з керівником Віктором Ржоткевичем, що водночас очолював ДК «Укрекокомресурси»: в журналістському розслідувані Власник Грінко заробляв через держпідприємство описано, як через держпідприємство були викачано мільйони гривень 

Сьогодні судовий реєстр каже, що "РЕЦИКЛІНГ-ЦЕНТР" заборгувало 98 млн грн, з них 81, 2 млн державному Укрексімбанку. Решта суми - борг ПАТ "Київенерго". Повторне слухання про призначення "РЕЦИКЛІНГ-ЦЕНТР" банкрутом призначено вже на 25 липня цього року.

Сам Іван Олексієвець, що є керівником проекту «Чисте місто», був помічником у народного депутата від Партії регіонів Юлії Льовочкіної у ВРУ шостого та сьомого скликань.

Додамо, що наразі вище згадане підприємство ТЗоВ «Захід Ресурс Плюс» займатиметься облаштуванням на вул. Городоцька 207 пункту з пресування та перевантаження сміття.

Станом на сьогодні львівське сміття перевантажують на території підприємства одного з перевізників (вул. Городоцька, 280).

Нагадаємо, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі стався зсув сміття, внаслідок чого троє рятувальників загинули. Відтоді, Грибовицьке сміттєзвалище закрили, а львівське сміття почали вивозити на сміттєзвалища трьох-чотирьох міст області та Києва.   

Зазначимо, раніше ЗМІ повідомляли, що Львівська міська рада відмовила 43 фірмам котрі хотіли збудувати сміттєпереробний завод на території Грибовицького сміттєзвалища.

Автор: Сергій Бобра та Ольга Євстігнєєва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ