Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Чи випадкова масова ліквідація ватажків донецьких сепаратистів?

Серед ватажків російсько-окупаційних військ розпочався справжній мор. За останні дні бойовики втратили кілька так званих польових командирів, які у них були ключовими фігурами. Про це в коментарі Гал-інфо розповів співголова ГІ «Права справа», воєнний експерт Дмитро Снєгирьов.

«Взагалі на них там якийсь серйозний мор напав. Відомо, що так званий перший «народний губернатор «лнр» Валерій Болотов був отруєний у Москві. Напередодні штурму наших позицій в промзоні Авдіївки в Донецьку була ліквідована людина, яка відповідала за «гуманітарку». Думаю, що це ще не кінець», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Як насправді помер ватажок сепаратистів Болотов

Як відомо, в боях під Авдіївкою 29-30 січня, ворог зазнав значних втрат, що підтверджують і самі окупанти.

Бійці 72-ї ОМБр знищили ініціатора атаки на позиції українських захисників Івана Балакая з позивним «Грек», який був «комбатом» так званого батальона «Восток» (1 батальон 11 полку окупаційних військ РФ).

«Відомо, що «Грек» не просто «легендарний» польовий командир для бойовиків і знакова для них постать, але ще це людина Олександра Ходаковського. Не виключено, що він не випадково опинився в самому розпалі бою», - зазначив Дмитро Снєгирьов.

Варто зазначити, що Олександр Ходаковський є українським колабораціоністом і до 19 липня 2014 року був головою «служби безпеки» так званої «днр». Окрім того, саме Ходаковський останнім часом виступав з активною критикою ватажка терористів «днр» Олександра Захарченка. Він відкрито звинувачував його у бандитизмі, вбивствах, рекеті та у всіх бідах недореспубліки.

Також відомо, що в боях під Авдіївкою убитий ще один відомий бойовик з позивним «Консул», який був заступником медійно відомого ватажка бойовиків Михайла Толстих з позивним «Гіві».

«Чорна бригада». Хроніка боїв під Авдіївкою

Бойовик був ліквідований військовими 72-ї бригади під час чергового наступу ворогів на їхні позиції під Авдіївкою.

Окрім того, 31 січня стало відомо про поранення  і самого так званого командира батальйону «Сомалі»  Михайла Толстих з позивним «Гіві».

«Інформація про поранення «Гіві» підтверджується. Очевидно його теж вирішили списати під бойові втрати. Не виключено, що передислокація провели спеціально для його зачистки. Можливо, вирішили просто під шумок великих боїв списати «Гіві», як вже списали його соратника «Моторолу», - зазначив він.

Нагадаємо, що терорист «Гіві» разом із «Моторолою», який ще у жовтні 2016 року внаслідок вибуху був знищений у ліфті Донецька, став відомим в результаті боїв за Донецький аеропорт. Зокрема «Гіві» став відомим тим, що знущався над українськими військовими, які потрапили в полон.

«Усі ці смерті не можуть бути простою випадковістю. Складається таке враження, що російські куратори дали українській стороні зрозуміти, що вони зачищають поле від зайвого сміття. Ліквідовують усіх з ким не готова миритися Україна. І тепер, мовляв, українська сторона повинна виконати умови з проведення виборів на Донбасі», - припустив Дмитро Снєгирьов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ