Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Дебют Шевченка: нічия замість перемоги

Національна збірна України з нічиєї стартувала у відбірному циклі до чемпіонату світу-2018. На порожньому НСК «Олімпійський» українці розписали нічию з чвертьфіналістом Євро-2016 – збірною Ісландії - 1:1. Принести перемогу нашій команді міг Євген Коноплянка, який наприкінці поєдинку не реалізував пенальті.

До гри

Першого офіційного матчу під керівництвом Андрія Шевченка в Україні чекали з великим нетерпінням. До гри було багато написати та сказано, у який футбол та з якими футболістами гратиме новий наставник збірної України. Залишалося лише підтвердити чи спростувати ці слова – для цього потрібен був лише перший офіційний поєдинок. Та й перший суперник у збірної України був той що треба – чвертьфіналіст і одна з головних сенсацій французького Євро-2016 збірна Ісландії. Якщо відверто, то з цим суперником Україна зіграла доволі посередьо – нічия 1:1 хоч і не найкращий результат, однак далеко не найгірший.

Склад команди

Сказати, що зірковий у минулому футболіст «Мілана» та інших клубів здивував зі стартовим складом, мабуть, буде неправильно. До останнього було чимало написано та сказано про флангових захисників команди. Врешті-решт Шевченко зупинив свій вибір на Едуардові Соболю та Богданові Бутку. Останній навіть заробив пенальті наприкінці матчу, однак про це буде дещо згодом. Знайшлося місце в складі і молодим Зінченку та Коваленку. Останній діяв на вістрі атаки, оскільки в основі не вийшли ні Зозуля, ні Селезньов. Якщо відверто, то Зінченко та Коваленко залишили непогане враження своєю грою, хоча не обходилося без серйозних помилок. Центр захисту склала пара захисників «Шахтаря» (Ракицький, Кучер), у центрі поля на оборону та атаку працювали Сидорчук і Степаненко, ну а місце на флангах півзахисту Коноплянки та Ярмоленка не обговорюється уже давно. Зрештою, як і місце Пятова у воротах.

Перший тайм

З перших хвилин матчу стало зрозуміло, що у цьому поєдинку наша команда гратиме першим номером. Втім, контроль м’яча і надмірне бажання показати швидкісний футбол доволі часто грав злий жарт з підопічними Андрія Шевченка. Українці доволі часто «обрізалися» на своїй частині поля і давали можливість супернику небезпечно бити по воротах з різних позицій.

До слова, почали цей матч синьо-жовті так, що гірше й годі придумати. Альфред Фіннбогасон зумів вивести вперед збірну Ісландії уже на 5-ій хвилині поєдинку. Не обійшлося у цьому епізоді без провалу у центрі захисту збірної України, а також невдалого відскоку м’яча від Кучера після сейву Пятова. Що цікаво, забивши один гол, ісландці тут же могли карати Україну за другий провал в обороні. Що цікаво, не обійшлося і у цьому епізоді без невдалої гри Кучера та удару Бйодварсона у Пятова. З добиванням, на щастя для нас, у гравця команди гостей не склалося – він пробив вище воріт.

Створивши кілька напівмоментів у першому таймі, українці забили довгоочікуваний гол на 40-ій хвилині. Ярмоленко проявив хорошу індивідуальну майстерність після сейву Ханнеса Халдорссона після потужного удару Ракицького. На цьому і завершився перший тайм.

Другий тайм

Довгоочікуваний забитий гол в офіційному матчі додав впевненості команді господарів. Збірна України у другому таймі продовжувала грати в дрібний та короткий пас. Такий малюнок гри від «синьо-жовтих» інколи нагадував стиль гри донецького «Шахтаря». Якщо відверто, то така гра від збірної України моментами припадала до душі, а моментами – ні. Хто б що не говорив, але не обходилося без технічного браку та невимушених втрат м’яча.

Незважаючи на перевагу України, ісландці не забували про контратаки.  Втім, вони уже не були такими гострими, як у першому таймі. В усіх епізодах надійно грали захисники та воротар Пятов.

Кульмінацією другого тайму став незабитий пенальті Євгеном Коноплянкою, який заробив Богдан Бутко. Коноплянка пробив у правив від воротаря Халлдорссона кут воріт, однак влучив у стійку. Новоспечений гравець німецького «Шальке» замість можливих трьох очок для збірної України залишив її з одним.  

«На полі побачив єдину команду»

Новий головний тренер збірної України Андрій Шевченко після матчу залишився задоволений грою своєї команди.

«Мій дебют? Я вважаю, що це не головне. Насамперед хочу подякувати хлопцям, сьогодні на полі побачив єдину команду. Хлопці намагалися виконати завдання, яке я перед ними поставив. Дякую гравцям за самовіддачу. Результат? Ну, не вийшло… Епізод з незабитим пенальті? Пенальті забиваються, не забиваються. Це гра, не знаю жодного футболіста, який реалізував за свою кар'єру всі пенальті. Чому пробивав Коноплянка? Я ще перед грою сказав, що пенальтистом буде Євген. Віктор Коваленко вийшов на позиції центрфорварда. Так було потрібно, адже нашим нападникам бракує ігрової практики у своїх клубах. Коваленко молодець, він виконав усе те, що ми його просили. З ісландцями на другому поверсі боротися марно. Подумали і вирішили поставити швидкого гравця. Ми добре вивчили суперника. Можу сказати, що вони така команда, яка у будь-який момент може створити момент. Тому намагалися контролювати м'яч»,  - зазначив після гри Андрій Шевченко.

Богдан ПастернакГал-інфо

Фото: Чемпіон

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ