Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Добросусідські стосунки – теорія?

Якщо ви думаєте, що святкування Дня незалежності Польщі зібрало аншлаг, то Ви глибоко помиляєтесь. Ні, зал театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької був і справді переповнений, однак це зовсім не стосується чиновників, які, в принципі, не лише через протокол, а хоча б тому, що наші держави разом прийматимуть найбільші футбольні матчі Європи, могли б сказати формальне «Вітаємо».
Але про все по черзі. Я нібито не є відвертою фанаткою Польської Республіки, але все-таки дотримуюсь позиції, що якщо назвався чільником області чи міста, то дотримуйся певних правил. Зокрема, відвідуй хоча б найважливіші офіційні заходи. Однак для Сеника, Кмітя та Садового вочевидь прописані свої, приватні правила – з Днем Незалежності поляків вітали відповідно Захарчишин, П’ятак і … ніхто. Від міста не було нікого. І дарма, що не так давно мас-медіа багато писали про занадто велику любов керівництва міста до Польської Республіки. Тобто офіційно на сцені з привітаннями профільного заступника не було, хоча кулуарами окремі представники міста все-таки…ходили.
Разом з тим до опери прийшли Олександр Сендега, Євген Гузєєв, були навіть представники Секретаріату Президента.
Але також хочу написати про дуже приємну, для мене особисто, річ. Поляки, попри те, що свято було їхнім, сказали дуже багато дуже приємних речей – зокрема про європейськість Львова, про наше місто, яко колиску культурних, наукових та мистецьких цінностей. Про Львів – як про казкову країну надзвичайної архітектури, неймовірних соборів та величних пам’ятників.
І Ви знаєте, попри те, що ми – українці та поляки – нібито як кузени, такими принаймні нас бачить Левко Захарчишин, виглядає на те, що поляки все-таки старші та коректніші. Адже, погодьтесь, не кожна нація в день своєї незалежності має достатньо мудрості розхвалювати своїх сусідів.




Фото - http://picasaweb.google.com
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ