Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Директор «Арени Львів»: "Слова Синютки про моє звільнення? Не коментую…"

Директор «Арени Львів» Денис Ринський в коментарі Гал-інфо висловився з приводу заяви голови Львівської ОДА Олега Синютки, який хоче звернутися у Міністерство молоді та спорту України з проханням звільнити його з посади директора стадіону.

- Коментувати слова голови облдержадміністрації може тільки сам Олег Михайлович, - каже Денис Ринський. - Щодо безпеки на стадіоні – це багатопланова проблема, у якій стадіон та його служби відповідають лише за частину процесів. Очевидно, є зауваження по безпеці та по роботі з вболівальниками. Багато чинників формують наше невдоволення тим, як відбуваються футбольні матчі. Попри це, ми сподіваємося на те, що дискваліфікацію «Арени Львів» скасують, оскільки, на мою думку, рівень безпеки у нас аж ніяк не гірший у порівнянні з іншими європейськими стадіонами. Повірити словам не прошу, прошу подивитись на справи. У нас досить непогано усе вибудувано, ми постійно вдосконалюємо цю роботу.

- Чи обурені Ви цією заявою?

- На обурення та інші емоції часу немає. Подивіться графік і плани роботи «Арени Львів». Вони настільки щільні, що не залишається часу ні мені, ні колективу на інші почуття, окрім відповідальності.

- Учора стало відомо, що президент України Петро Порошенко написав листа президенту ФІФА Джанні Інфантіно з проханням зробити дискваліфікацію «Арени Львів» умовною. Чи можуть бути пов’язані між собою заява Синютки і лист Порошенка?

- Наскільки мені відомо, звернення від Президента України Петра Порошенка про пом`якшення дискваліфікації, оголошеної у 2013 році, було направлено раніше, а не вчора. Чи пов’язані ці речі між собою, прокоментувати ніяк не можу.

- Чи вірите в те, що після листа Петра Порошенка «Арена Львів» отримає умовну дискваліфікацію і Львів зможе приймати матчі національної збірної України у відборі до Чемпіону світу 2018 року?

- Стадіон «Арена Львів» за останні два роки продемонстрував суттєвий прогрес у організації проведення футбольних матчів, і у їх безпеці зокрема. Вважаю, що попри певні зауваження, які мають об’єктивні причини, наша робота організована на високому рівні. Стадіон «Арена Львів», як і НСК «Олімпійський», має право і повинен приймати матчі національної збірної України з футболу. На цьому стадіоні наша головна команда ніколи не програвала. Окрім того, усі ми добре знаємо, як у Львові приймають збірну України. Це і повинно стати основним аргументом для зняття дискваліфікації.

- Які заходи на «Арені Львів» відбудуться найближчим часом?

- Перш за все, матч жіночої збірної України проти Греції. Він відбудеться 7 червня. Це буде останній матч футбольного сезону на «Арені Львів». Окрім цього на прилеглій території «Арени Львів» відбудуться змагання з дрифтінгу (4-5 червня). Протягом червня буде багато ділових заходів. Зараз у нас триває дитячий футбольний турнір «Кубок націй Данон».

- Чи спілкуєтеся з керівництвом «Карпат» та «Шахтаря» щодо матчів на «Арені Львів» у наступному сезоні?

- Переговори тривають. Перше питання, яке ми обговорюємо, - це кількість футбольних матчів. Сьогодні не зовсім зрозуміло, скільки матчів буде у Прем’єр-лізі наступного сезону, оскільки її формат зазнав деяких змін. Якщо ми говоримо про два футбольні клуби, то потрібно буде узгоджувати календар і розводити домашні матчі. Маю на увазі календар ігор. На даний момент розмов про те, що і «Шахтар», і «Карпати» не хочуть грати на «Арені Львів» не було. Знаю, що «Шахтар» має бажання проводити усі домашні матчі єврокубків у Львові. Найближчим часом розставимо крапки над і. Договори про співпрацю, ймовірно, підпишемо у липні. Наше завдання – прийняти якомога більшу кількість матчів у наступному сезоні за участю футбольних клубів та обох національних збірних – жіночої та чоловічої.

- Як відомо, на «Арені Львів» наприкінці травня був запланований прощальний матч відомого українського футболіста Олега Лужного. У Вас навіть був підписаний договір з організаторами, однак матч через невідомі причини так і не відбувся. Чи пояснили Вам щось його організатори?

- Про скасування цього матчу ми дізналися з преси. Організатор матчу Ростислав Штинь прокоментував, що матч зірвався з певних причин, які від них не залежать. Конкретних причин зриву матчу я не знаю досі.

Богдан Пастернак, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ