Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФК «Галичина»: поразка, яка вселяє надію

Футбольний клуб «Галичина» з Великого Дорошева, який цьогоріч дебютував у першій лізі Львівської області, провів другий домашній матч у новому чемпіонаті. Суперником команди Ігоря Піха був червоноградський «Шахтар». Та попри непоганий футбол, який продемонстрували господарі, дорошівці поступилася з рахунком 1:2.

Оскільки дебютний домашній матч «Галичини» проти «Богуна» з Бродів відбувся у робочий день, офіційно футбольний сезон у Великому Дорошеві відкривали у неділю, 15 травня. Президент команди господарів Мирослав Хом’як, ветерани львівських «Карпат» Габор Вайда та Степан Юрчишин, місцевий священик, а також капітани обох команд підняли державний прапор.

Сам матч «Галичина» - «Шахтар» вдався на славу і подарував вболівальникам незабутні емоції. Як і у грі першого туру проти «Богуна», у якому «Галичина» перемогла суперника з рахунком 1:0, господарі поля довго «розкачувалися», поки не знайшли свою гру. Втім, на відміну від матчу першого туру, суперник таки скористався не зовсім вдалою грою дорошівців  і втілив свою перевагу у два забиті голи ще у першому таймі. Майже стовідсоткову реалізацію гольових моментів продемонстрував Олександр Єпіфанов. Нападник «Шахтаря» оформив дубль.

Перший, по-справжньому хороший момент для того, щоб відігратися, господарі створили наприкінці першого тайму. Тарас Гнатко не влучив у ворота з хорошої позиції.

У другому таймі малюнок гри кардинально змінився. «Галичина» уже здебільшого грала «першим» номером, а «Шахтар» зробив ставку на контратаки. Суттєво змінили хід подій на полі заміни від головного тренера господарів Ігоря Піха. «Галичина» не тільки побігла вперед, а й скоротила розрив у рахунку. Гол-красень у дев’ятку з-за меж штрафного майданчика забив досвідчений Юрій Кудінов.

Забитий м’яч додав впевненості команді господарів, натомість, дещо деморалізував «Шахтар». «Галичина» у другому таймі грала зовсім не так, як у першому, відповідно, роботи у воротаря команди гостей Назара Іванківа не бракувало. Особливо «відзначився» воротар гостей уже наприкінці поєдинку, коли не за правилами у штрафному майданчику зустрів Юрія Сливу. Вердикт арбітра матчу Василя Верблянського хоч і був суворим (вилучення воротаря і пенальті), проте, цілком справедливим. Втім, встановити справедливий рахунок, який би відповідав перебігу подій на ігровому полі, господарям не вдалося. Тарас Гнатко з пенальті не зміг переграти резервного воротаря «Шахтаря» Дениса Кварцяного.

До завершення матчу гравці «Галичини» робили усе можливе, щоб вирвати нічию, однак, ні стандарти, ні масовані атаки команди господарів успіху не принесли. Фінальний свисток арбітра матчу зафіксував важку перемогу «Шахтаря» з рахунком 2:1.

Незважаючи на підсумкову поразку, президент «Галичини» Мирослав Хом’як з оптимізмом оцінює гру своєї команди.

«Приймали дуже серйозного суперника, - каже Мирослав Хом’як. – Червоноград завжди славився своїми футбольними традиціями. Розуміли, з ким граємо, але повірте, «Галичина» - також непроста команда. Ми сьогодні побачили, що можемо грати не тільки на рівних з серйозним суперником, а й моментами його перегравати. Цього року ми вперше заявилися у першу лігу, тому нам потрібно багато працювати, щоб досягнути позитивного результату. Перед нашою командою ставимо якнайвищі завдання. Сьогодні нас підтримувало багато вболівальників, тому мусимо дарувати їм перемоги уже у наступних матчах».

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ