Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФК «Галичина»: Яскравий дебют у першій лізі

Футбольний клуб «Галичина» успішно дебютував в обласній першій лізі. Команда Ігоря Піха переможно для себе та своїх вболівальників відкрила футбольний сезон у Великому Дорошеві. Перенесений матч першого туру між місцевою «Галичиною» та «Богуном» з Бродів завершився мінімальною перемогою господарів – 1:0.

Матч першого туру між «Галичиною» та «Богуном» повинен був відбутися раніше, однак через участь «Богуна» у турнірі пам’яті Карла Мікльоша – відомого українського футболіста, судді та футбольного функціонера, - старт футбольного сезону у Великому Дорошеві перенесли на 20 квітня.

Для «Галичини» з Великого Дорошева, якою уже понад 15 років опікується президент клубу Мирослав Хом’як, матч був дебютним у першій лізі обласного футболу, а відтак, особливим і для гравців, і для тренерського штабу, і для вболівальників. «Галичина» провела не один хороший сезон у другій лізі Львівщини, виховала не одного здорового та спортивного юнака, а відтак, підвищення цієї команди у класі було лише питанням часу. Як і основні футболісти, так і вчорашні юнаки, які пізнавали ази футболу з нинішнім  тренером дорослої команди Ігорем Піхом, отримали шанс проявити себе на вищому рівні.

Цілком логічно, що «Галичина» підсилила свій склад, запросивши до команди трьох досвідчених гравців – Ігоря та Юрія Кудінових, а також Романа Вергуна. До слова, через Юрія Кудінова і будувалася майже уся атакувальна гра «Галичини» у цьому матчі. Найдосвідченіший гравець у складі «Галичини» не тільки працював на відбір м’яча у центрі поля, а й був деригентом багатьох атак своєї команди. Попри це, хвилювання команди Ігоря Піха у перші хвилини матчу дала про себе знати. Не обійшлося без кількох серйозних провалів в обороні, якими, проте, гості так і не скористалися. Найбільш реальний шанс втратив нападник Володимир Козира, який не зумів замкнути дальню штангу після прострілу партнера.

У другій половині першого тайму гравці «Галичини» зібралися, забули про хвилювання і зуміли не тільки вирівняти гру, а й перехопити ініціативу. Господарі поля намагалися атакувати як обома флангами, так і через центральних півзахисників. Однак, захисники «Богуна» були на висоті. За увесь тайм гравці «Галичини» створили лише один момент, який назвати небезпечним язик не повернеться: Юрій Кудінов з перспективного штрафного хіба що потренував воротаря суперника.

Невиразний та бідний на небезпечні моменти перший тайм компенсувала друга половина матчу. Обидві команди продовжували боротися за центр поля, а з гольовими нагодами і в «Галичини», і в «Богуна» було кепсько. Проте, свій шанс у другій половині матчу, на радість місцевих вболівальників, таки вдалося реалізувати господарям. Після подачі з кутового Назар Паращин майстерно зіграв головою, перестрибнувши захисника суперника. Що цікаво, при рахунку 1:0 на користь «Галичини» підопічні Ігоря Піха могли одразу класти суперника на лопатки, однак стовідсотковий момент змарнував Олег Кураш. Вийшовши сам на сам з воротарем «Богуна», Кураш настільки розгубився, що навіть не зміг пробити по воротах.

Що цікаво, команді з Бродів наприкінці поєдинку вдався своєрідний штурм воріт «Галичини». Захисники господарів заблокували кілька потенційно небезпечних ударів з меж штрафного майданчика та відбили три кутових поспіль. Фінальний свисток арбітра матчу Василя Верблянського зафіксував важку, однак, дуже важливу в психологічному плані перемогу «Галичини». Перший млинець для команди Ігоря Піха виявився не глевким. У неділю, 24 квітня, «Галичина» у Равій-Руській в рамках другого туру чемпіонату першої ліги групи А зіграє з місцевим «Локомотивом».

 «Відчувалося, що хлопці хвилювалися, - бере слово Ігор Піх, головний тренер «Галичини». – Особливо наші молоді вихованці, більшість з яких і грають за нашу команду. Незважаючи на це, вони впоралися зі своїм завданням. Було бажання перемогти, і хочу привіти їх з тим, що зуміли довести цей матч до перемоги. У першому таймі було помітно, що хлопці нервували, у другому таймі заспокоїлися, показували усе, на що здатні. У першому таймі пробували грати від захисту, старалися зловити суперника на контратаці.  

Минулого року у нас була повністю молода команда, а цього року вирішили взяти кількох досвідчених гравців. Наші молоді хлопці біля них будуть прогресувати. Які завдання на сезон поставив Мирослав Хом’як? На перший рік у першій лізі у нас немає грандіозних завдань. Мирослав Хом’як якраз  з тих президентів, які зацікавлені, щоб наша молодь була задіяна у спорті. У Львівській області не багато людей, які дбають про команди, вболівають за них, їх фінансують та розвивають. Якби не наш президент, ми не б мали хороших умов для ігор та тренувань. Хто б що не говорив, перша ліга для нас - новий досвід. Якщо вдасться тут закріпитися та показати стабільні результати, можливо, будемо знову претендувати на підвищення у класі», - сказав Ігор Піх.

Богдан Пастернак, Гал-інфо    

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ