Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФК «Скала» - переможець Меморіалу Ернеста Юста

Професійна друголігова стрийська «Скала» стала переможцем сімнадцятого за ліком Меморіалу найвидатнішого тренера в історії львівських «Карпат» Ернеста Юста. У фіналі турніру «малиново-зелені» з рахунком 3:0 переконливо обіграли львівську «Погонь».
Гал-інфо

Для любителів статистики, варто розпочати з того, що «Скала» виграє Меморіал Ернеста Юста уже вдруге поспіль. Нагадаємо, минулого року стрияни у фіналі на стадіоні СКА у Львові здобули непросту перемогу над спортивно-культурним клубом «Демня» - 2:1. Цьогоріч претендент на вихід до першої ліги на стадіоні імені Богдана Маркевича у Винниках здобув простішу, переконливішу, проте аж ніяк не менш важливу перемогу.

Як то кажуть, рахунок у цьому матчі говорить сам за себе. Гравці команди Віталія Лобасюка зробили усе, що могли, але клас стрийської «Скали», як і личить професійній команді, виявився вищим. Хоч і рахунок 3:0 повністю влаштував «Скалу» та її вболівальників, перевага у грі команди Василя Малика могла зробити результат ще розгромнішим.

До слова, вболівальники «Скали» гнали вперед свою команду з перших хвилин зустрічі. На стадіоні імені Богдана Маркевича у Винниках одразу стало зрозуміло: гравці «Скали» грають не для самих себе, а для тих, хто команду увесь матч гнатиме вперед.

Якщо відверто, то в теперішній не зовсім футбольний час в Україні не кожна професійна команда може похвалитися власним фан-сектором.  «Скала» з цих правил буде винятком, оскільки часто отримує підтримку своїх найпалкіших шанувальників не тільки на рідному «Соколі» в офіційних матчах другої ліги, а й на виїзних поєдинках, і не обов’язково у чемпіонаті України.

Як зазначив після фіналу президент «Скали» Микола Кміть, команда цим фіналом показала непогану готовність до матчів другої ліги. І чомусь немає сумнівів у тому, що матч проти «Погоні» для Василя Малика, головного тренера «Скали», уже в минулому – усі думки тепер про перший офіційний матч з чернівецькою «Буковиною». Там «малиново-зелені» і повинні будуть на всі сто відсотків доводити чим займалися після Нового року та Різдва і яка користь з матчів Меморіалу Ернеста Юста.

Загалом, «Скала» у матчі проти львівської «Погоні» показала те, що і мала показати. Швидкість прийняття рішень, порозуміння гравців на полі, швидші командні рішення та інші футбольні фактори перетворили події полі на ігровий результат. Іншого від професійної команди, яка грала з напівпрофесійною, очікувати, мабуть, не варто було б.

Традиційно сильно за «Скалу» зіграв нападник Василь Цюцюра. На його рахунку дубль, ще один гол забив Володимир Пришнівський. Останній якраз і відкрив рахунок у матчі, забивши гол у середині першого тайму. На своєму рівні відіграли і й інші атакувальні гравці «Скали», а також півзахисники та оборонці.  

Хто б що не говорив, львівській «Погоні» за участь у меморіалі Ернеста Юста потрібно віддати належне. Зрештою, це після фіналу і визнав президент команди Марек Горбань, додавши, що вихід «Погоні» до фіналу – хороший результат, а для кого, мабуть, і сенсаційний.

На шляху до фіналу Меморіалу Юста «Погонь» найбільше запам’яталася тим, що вибила з турніру триразового його переможця - винниківський «Рух». У чвертьфіналі «Погонь» перемогла «Рух» з рахунком 2:0, а у півфіналі – ще переконливіше обіграла ФК «Миколаїв» - 4:1.

Футбольні фахівці уже схиляються до думки, що «Погонь» у чемпіонаті області цього року виступить значно краще, аніж минулого. Відкритим залишається лише запитання у якому чемпіонаті гратиме львівська команда, оскільки остаточний варіант проведення обласних змагань з футболу повинні затвердити президенти клубів у Федерації футболу Львівщини у понеділок, 21 березня.

Повертаючись до фінального матчу «Скала» - «Погонь», хотілося б відзначити важливий факт для «малиново-зелених». Перемігши «Погонь», гравці «Скали» не тільки порадували себе та своїх вболівальників, а й зробили хороший подарунок президенту команди Миколі Кмітю, який 24 березня святкувати свій 50-річний ювілей.

27 березня «Скала» у Чернівцях зіграє перший офіційний матч у другій лізі після зимової перерви. Суперником «малиново-зелених» буде місцева «Буковина».

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ