Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФК «Скала»: Грали добре, але свято зіпсували

Несправедливою поразкою стрийської «Скали» від рівненського «Вереса» завершився матч першого туру нового чемпіонату України серед команд другої ліги. Команда Василя Малика, переважаючи свого суперника протягом більшої частини гри, пропустивши гол наприкінці зустрічі, у підсумку програла – 0:1.

Матч у Стрию для відродженого рівненського «Вереса» був історичним. Тільки-но команда одразу стала на ноги, як тут же отримала атестат і можливість грати у другій лізі чемпіонату України, яка має професійний статус.

Перед новим головним тренером команди Олегом Лутковим поставлене непросте завдання: зліпити боєздатний колектив з гравців приблизно одного класу та рівня, підтягнути фізичні якості усіх виконавців та якомога вище піднятися вгорі турнірної таблиці.

У «Скали» завдання не менш амбітні. Президент клубу Микола Кміть також свою команду хоче бачити вгорі турнірної таблиці. І підстави для втілення в життя цього бажання у «Скали» є: стабільність усього складу, тренувальний процес та досвід виступів у другій лізі майже усіх гравців основного складу, за винятком лише кількох тих, які прийшли в команду зі складу U-19.

«Скала», хоч і у підсумку програла, однак переважала свого суперника протягом усього матчу. За увесь матч «малиново-зелені» створили не один і не два гольових моменти, але м’яч вперто не летів у ворота суперника. «Верес» створив менше, проте забив більше. У другому таймі, витримавши тиск «Скали», рівняни забили єдиний і переможний гол, автором якого став Артем Цурупін.

Перевага «Скали» яскраво і відчувалася у другому таймі. «Малиново-зелені», виглядаючи краще фізично за суперника, стали ще й жертвою явної не симпатії збоку головного арбітра Дмитра Денисюка з Київської області. «Люди в чорному» не призначили пенальті чистий у ворота «Вереса» у другому таймі і не показали гравцю «Вереса» другу жовту картку за грубий фол в центрі поля. Запізнілі офсайди та дуже велика кількість свистків за фоли у центрі поля аж ніяк не дає можливості позитивно оцінити дії суддівської бригади.

Як би не було, гравці «Вереса», які вже отримали всенародну любов у Рівному, не награвши на нічию, тягнучи час та, витримуюючи усі атаки «Скали», у підсумку виграли.

«Малиново-зелені» у такому результаті мають винити самі себе. Перемог без забитих голів не буває. Хоч і відкриття сезону у Стрию було дещо зіпсованим, однак вболівальники чудово розуміли, що винити команду Малика у цій поразці явно не треба. Якщо «Скала» так і гратиме далі, будуть і голи, і перемоги. І немає сумнівів у тому, що це може статися вже у наступному другому турі.

1 серпня «Скала» на виїзді зіграє з ФК «Нікополь НПГУ», а 2 серпня відбудеться дебют команди U-19 у чемпіонаті України. «Малиново-зелені» у Моршині прийматимуть донецький «Олімпік».

Богдан Пастернак, Гал-інфо 

Фото з офіційного сайту "Скали"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ