Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФК «Скала»: перші перемоги у новому році

Футболісти стрийської «Скали» активно розпочали підготовку до продовження чемпіонату у другій лізі. Команда Василя Малика, зазнавши незначних змін у складі, через навчально-тренувальні збори та товариські матчі, готується до офіційних матчів у другій лізі. Протягом двох днів «малиново-зелені» провели два контольні матчі, де святкували перемоги над рівненським «Вересом» (3:1) та командою з обласної Прем’єр-ліги «Погонню» - 2:1.
fcskala.com

За словами президента «Скали» Миколи Кмітя, команду у зимове міжсезоння покинули Андрій Кохман, Ігор Коцюмака та Віталій Лазаренко, натомість повернувся з оренди з дніпродзержинської «Сталі» нападник Василь Цюцюра. На перегляді у «Скалі» перебувають також кілька потенційних новобранців, втім афішувати їхні прізвища у той час, коли не підписані контракти, мабуть, що буде не зовсім правильно.

Матчі проти рівненського «Вереса» та львівської «Погонні» - чудова можливість для головного тренера «малиново-зелених» Василя Малика переглянути в дії не тільки перевірених хлопців, а ще й придивитися хто реально зможе підсилити «Скалу». Окрім вищезгаданого матчу, саме така практика дозволяює хлопцям нагадати ігрові схеми, притаманні команді у першому колі.

Щоб зробити певні висновки щодо тих чи інших виконавців, тренерському штабу «Скали» однозначно потрібно переглянути не один і не два товариські матчі за участю новачків команди. Головний тренер «Скали» Василь Малик підготовку своєї команди не форсує. Уся команда працює за планом. Насичені тренування чергуються з товариськими матчами. Василь Малик запланував, що ігровими днями для «малиново-зелених» будуть середа і субота. По суботах «Скала» здебільшого гратиме матчі меморіалу найуспішнішого тренера в історії львівських «Карпат» Ернеста Юста.

Що цікаво, цього року склад учасників меморіалу Ернеста Юста більш, ніж серйозний. На старт турніру вийде 48 команд, серед яких буде Прем’єр-лігова «Волинь» та усі команди «Карпат», окрім основної.

Перший суперником «Скали» у новому році у товариських матчах був рівненський «Верес» - саме та команда, яку жодного разу у двох матчах не вдалося обіграти «Скалу» в офіційних матчах. Нагадаємо, «Скала» у першому колі при тотальній перевазі програла вдома з рахунком 0:1, а у матчі другого кола на виїзді розписала бойову нічию 1:1.

У товариському матчі, що відбувся на штучному полі «Арени Довге», «Скалі» вдалося ревангшуватися за ці результати, перемігши суперника з рахунком 3:1. Втім, слово реванш навряд чи буде правильним у цьому контексті, оскільки у товариських матчах і «Скала», і «Верес» «латають» і свої прогалини чи то в обороні, чи то в атаці. Говорити про те, що результат у цих матчах є найважливіший, мабуть, що буде направильно.

У матчі проти «Вереса» гравці «Скали» хоч і не зуміли зіграти у свій футбол, але зуміли впевнено обіграти суперника з рахунком 3:1. Приємно те, що один з трьох голів після повернення до «Скали» провів нападник Василь Цюцюра. По голу також забили лідери сучасної «Скали» Віталій Рябушко та Дмитро Скакун.

Той-таки Рябушко та Скакун вирішили долю другого товариського матчу «Скали», який відбувся одразу на другий день після завершення першого спарингу у Довгому. Амарський клуб «Погонь» добре протистояв професійній «Скалі», однак за такий результат ,а саме 2:1 на користь «Скали», і нервовий перебіг матчу гравці стриян повинні винити лише самих себе.

Нереалізувавши одразу кілька гольових моментів на початку матчу, «Скала» пропустила дещо курйозний гол, після чого, як то кажуть, усе пішло-поїхало. Відігратися та вийти вперед команда Василя Малика змогла лише у другому таймі.

Що цікаво, за словами Василя Малика, у матчі проти «Погонні» незважаючи на доволі скромний результат, проглядався певний ігровий малюнок. Команда грала у «свій» футбол, а не в той, який їй нав’язував суперник.

Завтра, 3 лютого, «Скала» у селі Довгому, що поблизу Моршина, проведе ще один контрольний поєдинок. Суперником стриян буде обласний ФК «Миколаїв». Початок матчу о 13:00.

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ