Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Футзал: збірна України поїде до Колумбії

Національна збірна України з футзалу майже вторувала собі шлях на чемпіонат світу до Колумбії, обігравши на виїзді збірну Словаччини з рахунком 6:0. Відтак, матч-відповідь між Україною та Словаччиною, який відбудеться в Одесі 12 квітня, - це гола формальність. Три з шести голів у ворота збірної Словаччини забив гравець львівської «Енергії» Михайло Грицина. Про те, чи можна уже вітати збірну України з виходом на мундіаль, а також про клубні справи львівської «Енергії» Михайло Грицина розповів в інтерв’ю.

Михайле, вітаю поповненням у сім’ї та яскравою перемогою збірної України у Словаччині.

Дякую. Дуже хотів забити у Словаччині, щоб була можливість поколисати свого сина з партнерами по команді (давня традиція футболістів відсвяткувати поповенння у сім'ї після забитого гола). Дуже радий, що це вдалося зробити у збірній України. Звісно, хотів це зробити і в клубі, і в збірній України, але добре, що це вдалося зробити у головній команді країни.

Якби перед грою з Словаччиною сказали, що ви переможете з рахунком 6:0, ніхто б у це не повірив.

Звичайно. Ми дивилися матчі словаків з італійцями та португальцями, тому налаштовувалися на дуже серйозну боротьбу. Радий, що на виїзді нам багато чого вдалося. Ми налаштувалися на серйозну гру, а словаки, мабуть, налаштувалися не так, як треба. Навіть при рахунку 0:0 після кількох змін в ігрових четвірках було помітно, що суперника можна обіграти. У нас були гольові моменти, а тому була впевненість, що перший гол рано чи пізно заб’ємо.

Як тобі вдалося показати майже стовідсоткову реалізацію гольових моментів?

Не знаю. Мабуть, праця на тренуваннях.

Чи розбирали гру словаків з п’ятим польовим гравцем?

Так. Вважаю, словакам не багато вдавалося і в грі у рівних складах, і у грі з п’ятим польовим.

Яку установку на перший тайм дав головний тренер Олександр Косенко?

Забити швидкий гол, реалізувати створені моменти. Думаю, нам вдалося виконати установку не тільки на перший тайм, а й на цілий матч загалом.

До слова, після гри Олександр Косенко сказав, що у тебе хороші футзальні дані, проте потрібно покращити гру в обороні.

Позитивно сприйняв ці слова. У цих словах є правда, однак є й інший бік медалі. Якщо більше сконцентровуватись на грі в обороні, може на так вдаватися гра в атаці.

Як позначилася на грі у Словаччині відсутність твого рідного брата Миколи, який цей матч пропускав через дискваліфікацію?

Хотілося б, щоб він був (сміється). З ним грати легше, у нас хороше взаєморозуміння. Незважаючи на це, без Миколи зіграли добре. Звісно, були моменти коли виникали певне непорозуміння з нашим «стовпом» Ігорем Борсуком. Незважаючи на це, як на перший раз, ми зіграли добре.

Яким ти бачиш матч-відповідь зі словаками в Одесі? Мабуть, уже є чимало привітань, що команда вийшла на чемпіонат світу.

Не треба розслаблятися, адже матч на матч не є схожим. Потрібно обіграти словаків вдома перед своїми вболівальниками та закрити усі питання з виходом на чемпіонат світу. Наразі не приймаємо жодних привітань. Ми поки що нікуди не вийшли.

Як гадаєш: словаки вірять у те, що можуть розгромити Україну і вийти на чемпіонат світу?

Не знаю їхньої психології. На місці словаків, я б не їхав до Одеси з думками, що уже все втрачено. Незважаючи на те, що перший матч завершився з рахунком 6:0, у нас є завдання перемогти словаків в Одесі. Будемо його виконувати.

Михайле, у збірній України з футзалу ти почав грати відносно недавно і зробив дуже великий крок вперед, ставши ключовим гравцем команди. Чи стало особисто для тебе це несподіванкою?

Виклик у збірну для мене був великою радістю. Особливо тоді, коли отримав запрошення вперше. Зараз робитиму усе можливе, щоб виклик до збірної України отримувати регулярно. Коли починав грати футзал у вищій лізі чемпіонату України, про збірну боявся думати. Виклик до збірної був лише у мріях. Чесно кажучи, навіть не думав, що так скоро усе здійсниться.

Мабуть, ще більша приємність, що рідний брат Микола також став гравцем збірної України.

Для нас це подвійна мотивація показувати усе, що вміємо.

Як вважаєш: зараз перебуваєш на піку своєї форми?

Не можу це сказати, більше запитання до тренерів. У мене є стимул працювати і додавати і рахуватися вперед.

Поговоримо про справи клубні. Львівська «Енергія», за яку ти виступаєш, у чвертьфіналі плей-офф обіграла «Ураган», при чому двічі це зробила у серії пенальті.

Серія пенальті – завжди лотерея. Можливо, десь зіграв фактор того, що гравці «Урагана» молодші за нас, і, можливо, не витримали психологічно. А матчі були дуже складними. Вважаю, «Ураган» показав хорошу гру і вдома, і на виїзді. Можу сказати, що в регулярному чемпіонаті команда з Івано-Франківська грала слабше, аніж у матчах плей-офф.

Як «Енергія» готується до півфінальних матчів плей-офф проти херсонського «Продексіма»?

Вивчаємо суперника, аналізуємо матчі. Нам обов’язково потрібно перемагати, оскільки у регулярному чемпіонату «Продексім» не змогли обіграти жодного разу. Зважаючи на це, є додаткова злість на цього суперника. Зараз кілька днів матимемо дворазові тренування, матимемо певні фізичні навантаження. Готуємося до того, щоб грати на високих швидкостях.

Богдан Пастернак, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ