Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Грають всі - перемагають німці

Національна збірна України з футболу поступилася збірній Німеччині у стартовому матчі на Євро-2016. Команда Михайла Фоменка, продемонструвавши хороший футбол у першому таймі, так і не змогла відіграти пропущений гол на 19 хвилині гри. Уже в компенсований арбітром час бундестім зловив синьо-жовтих на контратаці і забив другий гол. Незважаючи на поразку, наша команда має попереду два не менш важливі матчі зі слабшими суперниками, аніж збірна Німеччини – Польщею та Північною Ірландією. У цих матчах «синьо-жовті» для того, щоб претендувати на вихід з групи, повинні взяти максимум.
gettyimages

Стартовий склад збірної України на матч проти Німеччини майже не здивував. Єдине, що по-справжньому впало в око – поява у стартовому складі 20-річного півзахисника «Шахтаря» Віктора Коваленка. Втім, хто слідкував за грою Коваленка у чемпіонаті України та особливо у Лізі Європи, дивуватися не мав би. Коваленко зіграв більше як 70 хвилин і своєю грою залишив непогане враження.

Старт України у другому в історії чемпіонаті Європи з футболу вийшов прогнозованим. Іншої гри, аніж «другим» номером та з надією на контратаки, від Михайла Фоменка, який у матчах з топ-командами відверто боїться грати в інший футбол, годі було й очікувати. Що цікаво, при такій тактиці Україна грала непогано. Яскраве підтвердження цих слів – три дуже хороші гольові моменти, які наша команда створила у першому таймі.

Не пропустити швидкий гол нам не вдалося. Неозброєним оком було помітно, що наші хлопці побоюються свого суперника і прекрасно знають, що грають з діючими чемпіонами світу. Незважаючи на окремі безнадійні відрізки, моментами, а особливо у першому таймі, наша команда показала непоганий атакувальний потенціал. У двох з трьох епізодах, які створила наша команда у першій 45-хвилинці, свою майстерність продемонстрував один з кращих голкіперів світу Мануель Нойєр. Воротар «Баварії» відбив постріл Коноплянки, Хачеріді, а ще в одному епізоді м’яч з лінії власних воріт виніс захисник Боатенг. Прекрасно для нас, а щонайголовніше з надією на майбутнє, наша команда провела кінцівку першого тайму. Українці провели кілька хороших атак, у яких не змогли довести справу до завершального удару.

Німці, окрім того, що забили після штрафного на 19 хвилині гри (гол забив Шкодран Мустафі) показали високу культуру пасу та хороше володіння м’ячем 64% на 36%. Підопічні Йоахіма Львова могли забивати ще мінімум один-два рази, однак в цих епізодах нашу команду виручив Андрій Пятов. Особливо запам’ятався сейв воротаря «Шахтаря» після удару Хейдіри.

Незважаючи на хороше завершення першого тайму, у другій половині гри в України уже було менше шансів для того, щоб зрівняти рахунок. Німці заграли активніше і майже в усіх епізодах залишали суперника без м’яча. Гра на оборону забирала у нашої команди багато сил. З регулярністю небезпечні моменти виникали біля воріт Пятова. Останній виручив свою команду не одного разу.

Якщо відверто, то не було видно особливо за рахунок чого наша команда могла змінити хід поєдинку. Німці аж ніяк не ризикували, не летіли стрімголов в атаку, натомість нашій команді потрібно було щось змінювати. Заміни від Михайла Фоменка гру «синьо-жовтих» не підсилили, німці продовжували атакувати більше і були ближчими до того, щоб рахунок став 2:0, аніж 1:1.

Уже в компенсований арбітром час наша команда великими силами побігла на подачу кутового, рахунок зрівняти не змогла, однак пропустила разючу і результативну контратаку. Втім, гол Швайнтайгера не засмутив, більше б обурила та ситуація, якби наша команда залишилася великими силами в обороні, програючи у рахунку.

У підсумку 2:0 – у футбол грають всі, але перемагають завжди німці. Команда Михайла Фоменка вище голови не стрибнула, але за свою гру не заставила червоніти. У нашої команди на Євро-2016 ще буде мінімум два матчі. 16 червня збірна України зіграє проти Північної Ірландії, а 21 червня – проти Польщі.

Богдан ПастернакГал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ