Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Гри не показали, а результат здобули

Національна збірна України з футболу здобула другу офіційну перемогу під керівництвом Андрія Шевченка. Наша команда у відборі на чемпіонат світу-2018 в Одесі мінімально обіграла збірну Фінляндії – 1:0. При цьому наша команда не показала надто видовищного футболу і була дуже близькою до того, щоб загубити очки. Втім, Одеса знову виявилася фартовою для збірної України. Гол нападника іспанської «Гранади» Артема Кравця у першому таймі був єдиним у матчі.
ФФУ

Чи не найбільшим запитанням перед матчем з Фінляндії у вболівальників збірної України було те, чи зможе зіграти Євген Коноплянка. Чимало ЗМІ облетіла інформація, що гравець німецького «Шальке» має проблеми зі здоров’ям і його участь у цьому матчі під великим запитанням. Втім, «Коно» спростував усі чутки та усі не зовсім правдиві новини про стан свого здоров’я: Євген вийшов у стартовому складі збірної України, провів корисний матч і відзначився гольовою передачею на Артема Кравця.

Якщо відверто, то Артем Кравець цього вечора на стадіоні «Чорноморець» був кращим. Найголовніше те, що Артем забив, і саме завдяки його влучному удару Україна здобула три очки. Міг Кравець забити більше, ніж один гол у цьому матчі. Одразу хочеться пригадати епізод, коли Кравець пробив головою у стійку у самісінькому дебюті гри. Загалом, у матчі проти фінів, у яких футбол далеко не вид спорту номер один, Кравець проявив себе з хорошої сторони. Неодноразово нападник передавав великий привіт головному тренеру київського «Динамо» Сергію Реброву, який, на диво для багатьох вболівальників, не бачив цього гравця у складі своєї команди.

Якщо відверто, то гра збірної України у матчі проти фінів і не розчарувала, і не порадувала. Можливо, проти такого суперника, як Фінляндія, Україна мала грати краще, впевненіше і створювати значно більше гольових моментів, аніж це вдалося зробити синьо-жовтим. Перший тайм українці провели значно сильніше, аніж другий. У першій 45-хвилинці українці неодноразово грали так, що фіни при кожній першій можливості «сушили» гру та збивали темп. Україна переважала суперника у швидкостях прийняття рішення, у швидкостях самих футболістів. Фіни якщо і не могли створити щось самотужки, то наша збірна у цьому могла допомогти супернику. В одному з епізодів грубу помилку допустив капітан нашої команди Олександр Кучер. На щастя для нас, цим подарунком не скористався нападник фінів Теему Пуккі, пробивши не так, як це притаманно нападнику високого класу. До завершення тайму фіни ще одного разу гідно огризнулися, проте у цьому епізоді надійно зіграв воротар Пятов.

Перевага нашої команди з різницею в один гол не давала спокійного життя у другому таймі. Все-таки вигризати мінімальні перемоги у суперників слабшим за класом для збірної України стало традицією уже давно. Як то кажуть, це по-нашому…

У другій 45-хвилинці українці уже виглядали так яскраво, як у перші 35 хвилин першого тайму. Наставник фінів Ханс Бакке підсилив атаку своєї команди, зробивши кілька замін. Якщо відверто, то гравці команди гостей, що вийшли на заміну у другому таймі, підсилили атаку фінів. У другому таймі скандинави мали не одну можливість для того, щоб зрівняти рахунок. Втім, в усіх епізодах нам таланило: або відмінно грав Пятов, або фіни били мимо цілі.

Україна у другому таймі, уже підсвідомо граючи на збереження переможного рахунку, неодноразово вилітала у контратаки. Мали своєї моменти зміцнити перевагу синьо-жовтих Ярмоленко та Коноплянка. Перший у своєму епізоді перетримав м’яч і втратив момент для удару, а удар другого після передачі з флангу потягнув воротар Лукаш Градецкі.

Зіпсувати настрій переповненому стадіону «Чорноморець» в Одесі до завершення гри не вдалося нікому: Україна не пропустила і в підсумку мінімально перемогла, а Фінляндія, попри усі старання в атаці, так і нічого у цьому матчі не добилася. Україна на нервах здобула другу офіційну перемогу під керівництвом Андрія Шевченка і з хорошим настроєм готується до товариського матчу проти сербів. Він відбудеться у Харкові, 15 листопада.

В турнірній таблиці групи І після чотирьох зіграних матчів Україна посідає друге місце. В активі нашої команди 8 очок після чотирьох матчів (2 перемоги та 2 нічиї). Лідирують у групі хорвати – 10 очок після 4 матчів. У спину українцям в турнірній таблиці дихають ісландці – сім очок після чотирьох матчів.

Наступний тур відбору на Мундіаль-2018 відбудеться уже наступного року. 24 березня Україна на виїзді зіграє проти Хорватії.

P.S. У складі збірної України у цьому матчі дебютував 18-річний «динамівець» Віктор Циганков. Віктор вийшов на поле на 83 хвилині, замінивши Євгена Коноплянку. 

Відбір на ЧС-2018. Група І

Україна – Фінляндія – 1:0 (1:0)

Україна: Пятов, Бутко, Кучер, Ракицький, Соболь, Коноплянка (Циганков, 83), Степаненко, Коваленко (Шахов, 89), Зінченко (Ротань, 67), Ярмоленко, Кравець

Фінляндія: Храдецкі, Тойвіо, Арківуо, Райтала, Араюурі, Лод, Маттіла, Ринг (Маркканен, 46), Хальсті (Лам, 63), Вяйсянен (Саксела, 83), Пуккі

Гол: Кравець, 24

Попередження: Кравець, Ракицький, Зінченко, Соболь - Лам

Богдан ПастернакГал-інфо 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ