Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Хорватія – Україна. Що награли, те й отримали

Національна збірна України з футболу зазнала першої поразки у кваліфікації до чемпіонату світу-2018. Команда Андрія Шевченка на виїзді поступилася лідеру групи І збірній Хорватії. У Загребі усе вирішив єдиний влучний удар колишнього форварда «Дніпра» Ніколи Калініча. Шансів для того, щоб відігратися і здобути позитивний результат, у нашої команди було не багато. Поразку на «Максімірі» для нашої команди слід оцінити, як справедливу.
ФФУ

Матч у Загребі доволі прогнозовано викликав шалений ажіотаж серед українських вболівальників. «Синьо-жовті» на «Максімірі» не залишилися без солідної групи підтримки. Приблизно дві тисячі українських шанувальників гри мільйонів відвідали уже надто розрекламований поєдинок у столиці Хорватії. Втім, особливих емоцій від гри команди Андрія Шевченка, мабуть, вони не отримали. На жаль, реалії сьогодення такі, що нічийний результат у Загребі можна було вважати більш, ніж успішним. А на нього «синьо-жовті», на жаль, не награли…

Стартовий склад від Андрія Шевченка як мінімум здивував одного разу. Якщо поява у старті Руслана Ротаня з капітанською пов’язкою здивувала «так собі», то вихід на поле «карпатівця» Миколи Матвієнка з перших хвилин став несподіванкою для багатьох. Дискваліфікація Едуарда Соболя та впевнена гра Матвієнка у чемпіонаті української Прем’єр-ліги дала поштовх Шеві ризикувати. Все-таки, погодьтеся, зіркова збірна Хорватії – це далеко не рівень «Олександрії» чи «Волині».

Якщо відверто, то сам матч згадувати не особливо хочеться. «Вигравши фігуру» у середині шахової партії, команда Анте Чачіча на класі довела партію до логічної перемоги, максимально перестрахувавшись в обороні, і фактично не давши супернику реалізувати гру свого козиря. У збірній України ним був Андрій Ярмоленко. Від «динамівця» регулярно виникало бажання щось змінити, однак цього було мало. За увесь матч Україна створила надто мало. В позиційній атаці чи в контратаці нашій команді майже нічого не вдавалося. Все-таки клас хорватів на даний момент виявився вищим, аніж у нашої команди. Та й заміни від Шевченка мало що змінили у матчі.

Після голу колишнього нападника «Дніпра» Ніколи Калініча на 38-ій хвилині матчу Шевченко уже включав так званий план Б, проте і він не спрацював. З атакою, а особливо позиційною, у нашої команди були проблеми. Хорвати атакували небезпечніше, і навіть склалося враження, що до своїх моментів вони ставилися з певною легковажністю. А їх у хорватів на увесь матч було більше, аніж у нашої команди. В загальному сам матч виглядав аж ніяк не видовищним, а відтак можна зробити висновок, що чимало вболівальників задрімали біля екранів своїх телевізорів.

Якщо відверто, то поразка України у Хорватії не особливо розчарувала, однак сказати, що цей матч вселив великий оптимізм у команду Шевченка, також не можна. «Коуч» збірної України каже, що після цієї поразки ще нічого не втрачено, і з ним варто погодитися. Програвши у Загребі, «синьо-жовті» залишилися на третьому місці у своїй групі, маючи у своєму активі 8 очок. На два очки уже більше в Ісландії, а на п’ять – в Хорватії. У збірної Туреччини, як і в України, також 8 очок, однак ми випереджаємо турків завдяки кращій різниці забитих та пропущених голів. Попереду в усіх команд групи І залишається зіграти ще по 5 матчів, а відтак шанс себе показати буде мати кожен. І ми дуже сподіватимемось, що це буде збірна України.      

Хорватія – Україна – 1:0 (1:0)

Хорватія: Даніель Субашич, Домагой Віда, Йосіп Піваріч, Матей Мітровіч, Тин Едвай, Лука Модріч, Марцело Брозовіч (Марко Рог, '91), Іван Ракітіч (Матео Ковачіч, '79), Мілан Бадель, Нікола Калініч (Андрей Крамаріч, '86), Маріо Манджукіч

Україна: Андрій Пятов, Олександр Кучер, Богдан Бутко, Іван Ордець, Микола Матвієнко, Євген Коноплянка, Руслан Ротань (Сергій Сидорчук, '76), Тарас Степаненко, Андрій Ярмоленко, Віктор Коваленко (Артем Беседін, '84), Артем Кравець (Євген Селезньов, '58)

Арбітр: Антоніо Матеу Лаос (Іспанія)

Гол: Нікола Калініч, 38.

Попередження: Руслан Ротань, 35.

Богдан ПастернакГал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ