Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Ігор Савицький: У цьогорічну суперлігу БК „Львівська політехніка” увійшов з новими силами

Інтерв’ю з президентом баскетбольного клубу «Львівська політехніка»

У цьогорічній суперлізі баскетбольний клуб „Львівська політехніка” розпочав виступи під опікою нового генерального спонсора НПК „Галичина”, який два тижні тому розпочав активне фінансування команди. Патронат над командою разом із Національним університетом „Львівська політехніка” також взяла і Львівська ОДА. Усе це ставить перед «Львівською політехнікою» нові завдання, про які, а водночас і про настрої та зміни в команді, «Гал-info» розповів президент  БК "Львівська політехніка" Ігор Савицький.

- Пане Савицький, як Ви оцінюєте  виступи БК «Львівська політехніка” на старті суперліги?

- Чемпіонат тільки розпочався, і він для нас буде дуже важким. Передусім тому, що перед клубом поставлені нові завдання. Якщо під час попередніх чемпіонатів ми ставили собі за мету втриматися у суперлізі, то тепер хочемо увійти у вісімку лідерів.
Відповідальність стала більшою найперше через підписання договору про генеральне спонсорство з НПК „Галичина”. Окрім того, нас підтримують Львівська державна адміністрація та Національний університет „Львівська політехніка”. Фінансування клубу зараз покращилося, і ми відчуваємо у собі сили потрапити у плей-офф цьогорічного чемпіонату.
За результатами жеребкування перші дві гри ми були змушені грати з мегакомандами. А загалом календар чемпіонату є досить важким, адже у жовтні ми маємо зіграти шість ігор, тож навантаження велике.
Якщо підсумувати три гри, які ми вже зіграли на сьогодні, є двояке враження  про команду. Ми виграли в Харківського «Політехніка» (114-84), у команди, в якої зобов’язані були вигравати. Враховуючи те, що перші два поєдинки ми провели з мегакомандами («Львівська політехніка» поступилася  БК „Київ” з рахунком (63:96) та БК «Черкаські мавпи»  з рахунком (66:90), ми поки ще нічого не втратили. Після вчорашньої перемоги над харківськими баскетболістами, думаю, кожна наступна гра буде інтригою для вболівальників для нашого краю та області.         

- Наскільки покращилося матеріальне становище команди після підписання угоди про генеральне спонсорство?

- Відверто кажучи, підписання договору трохи затягнулося. Фінансування почалося лише в останніх півмісяця. Команда відчула цю підтримку і готова до максимальної роботи.

- Що ще потрібно в матеріальному і кадровому плані «Львівській політехніці»,  щоб досягти максимального успіху?

- Найперше – потрібно повністю забезпечити навчально-тренувальний процес. Зараз команда не має власного автобуса, у нас одна з найстаріших баскетбольних конструкцій. Потребує також налагодження роботи в частині фізіотерапії, медичної підтримки та правильного харчування гравців, створення належного одягу команди, підсилення тренерського складу. Кожен із цих факторів, звичайно, впливає на результат команди. Ми зробимо все можливе, щоб команда зігралася.

- Чи є потреба додаткового підилення команди легіонерами?

- Усе має бути побудоване на конкуренції. Якщо ми не зможемо знайти українця на ту чи іншу лінію, то, звичайно, ми будемо просити наших генеральних спонсорів про підписання договорів з іноземними грацями. Це буде стимулом для того, щоб наші баскетболісти віддавалися під час гри на 100%.

- Які команди цьогорічного чемпіонату Ви вважаєте претендентами на призові місця? Які настрої у «Львівській політехніці» перед наступною грою?

- Наступну гру ми зіграємо із семиразовим чемпіоном України київським „Будівельником”. Значна частина гравців цієї команди - це колишні гравці БК „Київ”. Не маю сумніву, що гра буде складною, адже у „Будівельника” амбітний тренер, злагоджена структура команди та стабільний бюджет. Ми націлені на перемогу, але розуміємо, що БК „Київ”, „Хімік” (Южний), „Азовмаш” (Маріуполь) та „Черкаські мавпи” (Черкаси), які вже заявили про себе в єврокубках, —  це мегакоманди з величезними бюджетами, і з ними конкурувати буде важко.


Розмовляв Тарас Атаманів, «Гал-info»

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ