Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Іван Гецко: З теперішнім керівництвом майбутнього у «Карпатах» я не бачу

Відомий український футболіст, колишній зірковий нападник львівських «Карпат» Іван Гецко у розмові з журналістом Гал-інфо підбив підсумки сезону для зелено-білих, а також поділився думками про останні скандальні події в українському футболі.

Завжди приємно згадувати про «Карпати», - розпочинає розмову Іван Гецко. – Про Львів і «Карпати» у мене дуже хороші спогади. За львівський період життя було багато позитиву. Коли грав за «зелено-білу» команду, це, мабуть, була одна з кращих команд в Україні. Маю на увазі підбір футболістів та тренерський штаб команди. Звісно, що слідкую за «Карпатами» і сьогодні. Ніколи не забуду львівських вболівальників. Пригадую, коли нас підтримував увесь стадіон. Окрім «Шахтаря», в той час ніхто не збирав стільки вболівальників на трибунах. Так, як вболівають у Львові, не вболівають ніде в Україні. Вболівальники команду підтримували настільки, що ніхто не мав права погано грати.

Що зараз можете сказати про команду? Восьме місце – оптимальний результат для зелено-білих?

Думаю, що так. Зважаючи на усі речі, які відбуваються у клубі, це оптимальний варіант. На жаль, події у команді останнім часом не можуть тішити: з команди знімають очки, позбавляють можливості здійснювати трансфери. Це все говорить про те, що у команди не все добре.

На жаль, проблеми «Карпат» починаються з їхнього президента Петра Димінського. З його керівництвом «Карпатам» буде важко повернутися на той рівень, на якому команду хочуть бачити вболівальники. Львів і вболівальники відповідають високим стандартам, однак, з теперішнім керівництвом майбутнього у команди я не бачу. На мою думку, якщо президент «Карпат» якнайшвидше залишить команду, буде краще для вболівальників. Керівництво загнало «Карпати»  у глухий кут, з якого вийти буде не так просто. Якщо, звичайно, не зміниться система управління клубом.

Чи змінилася гра «Карпат» після зимової перерви?

Є певні проблиски у грі. Львів – край футбольний, в «Карпатах» працюють власні школи, є свої вихованці, а чому команда знаходиться в ямі, сказати важко. Як то кажуть, риба гниє з голови. Найбільша проблема в тому, що президент клубу не відповідає рівню «Карпат» і заслугам команди.

Зараз у футбольних колах та у персі ходять чутки, що президент «Карпат» Петро Димінський не може домовитися з Олегом Лужним, який нібито дав попередню згоду очолити клуб після завершення чемпіонату…

Це погано впливає на усіх. Лужний – хлопець зі Львова, який готовий працювати. В цьому я впевнений. Коли президент «Карпат» і Олег Лужний не знайдуть близького контакту, діла не буде. Олег Лужний любить на себе взяти усю відповідальність і зробити так, щоб у його роботу ніхто не втручався.

Якщо Лужному дати нормально працювати, рано чи пізно буде результат.  А якщо йому хтось почне підказувати як працювати, почне втручатися у його роботу, він так працювати не зможе. На жаль, за останні кілька років в «Карпатах» помінялося чимало тренерів. Чесно кажучи, це негативно впливає на гравців та на команду в цілому.

Як Вам загалом футбольний сезон в Україні? Чи справедливо, на Вашу думку, «Динамо» стало чемпіоном України?

Мабуть, що так. Якщо говорити про рівень «Динамо» та «Шахтаря», то стикові матчі між цими командами у чемпіонаті багато про що говорять. Сьогодні «Шахтар» грає не на своєму стадіоні, команда постійно на «колесах». В єврокубках Львів прийняв «Шахтар» дуже добре, а от в інших матчах місцеві вболівальники не підтримують «Шахтар». Мова йде про матчі з «Дніпром», «Динамо» чи «Карпатами». Звісно, вболівальники будуть підтримувати ті команди, які їм ближче до душі. «Шахтар» за своїм рівнем зараз сильніший, ніж «Динамо». Втім, у чемпіонаті гірники зробили кілька промахів, а «Динамо» пройшло усю дистанцію рівніше. Загалом, вважаю, селекція у «Динамо» має відбуватися краще, аніж є зараз.

Чи здивувало Вас те, що відбулося під час матчу «Шахтар» - «Динамо» у Львові? (Граці обох команд вчинили масову бійку - Авт.) 

Гравці наробили великих проблем. Окрім того, вчорашній кубковий матч «Зорі» з «Дніпром» також не обійшовся без скандалу. Для прикладу, Роман Зозуля повів себе некоректно, ймовірно, він отримає рік дискваліфікації. Хіба це нормально для гравця збірної України? У матчі з «Шахтарем» Ярмоленко також «начудив». І це далеко не перший його неоднозначний вчинок. Не знаходжу слів, щоб описати його поведінку. Поведінка Степаненка – провокація. Навіщо це робити? На жаль, наші збірники наробили дурниць, зробили скандал на всю Україну, а тепер їм разом доведеться грати у збірній України на Євро-2016.

Як вважаєте, футболісти знайдуть спільну мову у збірній?

Хотілося б у це вірити. Але зрозумійте, що мова не про двох футболістів. «Шахтар» і «Динамо» - це не тільки Ярмоленко та Степаненко. Зараз, мабуть, найважливіше не те, щоб усі помирилися між собою, найважливіше те, щоб на футбольному полі робили свою роботу і спільними зусиллями здобували перемоги для України. Знаю чимало випадків у Франції, Італії та інших країнах, коли гравці не вітаються між собою, але на полі роблять одну роботу. Після футбольних матчів життя продовжується.  

Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ