Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Карпати» - «Динамо»: повернення Ярмоленка і перемога

Перший матч на «Арені Львів» під керівництвом нового тренера у новому чемпіонаті України львівські «Карпати» програли. Команда Сергія Зайцева перед своїми вболівальниками з рахунком 0:2 поступилася діючому чемпіону України київському «Динамо». Кияни святкували перемогу завдяки дублю Андрія Ярмоленка, який повернувся на поле після дискваліфікації.
sport.ua

Матч на «Арені Львів» викликав доволі посередній ажіотаж для львівських вболівальників. Переглянути поєдинок вживу завітало10 тисяч вболівальників, однак немає сумнівів у тому, що значна частина з них прийшла подивитися не на «Карпати», а саме на діючого чемпіона країни.

Головний тренер киян Сергій Ребров у порівнянні з попередніми матчами не став особливо дивувати зі стартовим складом: після дискваліфікації на поле повернувся один з лідерів атак київського «Динамо» Андрій Ярмоленко, а також центральний захисник Александр Драгович.

У «Карпат» на поле вийшла молода та амбітна команда, більшість гравців, якої були вихованцями клубної школи. У стартовому складі «Карпат» - лише три-чотири досвідчені гравці, усі інші – молоді таланти, яким ще доведеться неодноразово доводити свою профпридатність головного тренеру команди Сергію Зайцеву та набивати шишки у матчах Прем’єр-ліги. Останньому, до слова, не позаздриш, оскільки перед матчем з «Динамо» в лазареті команди опинилося одразу кілька потенційних гравців основного складу команди.

У першому таймі «Карпати» зробили ставку на глуху оборону власних воріт з надією на контратаки. До слова, одна з них у першому таймі пройшла, і, погодьтеся, по-справжньому гольова. Костевич на лівому фланзі продавив Віду, ввірвався у штрафний майданчик, віддав передачу на Худоб’яка, але Ігор з вигідної позиції примудрився пробити мимо воріт. У підсумку, таких моментів у «Карпат» за матч більше не буде, а «Динамо» зусиллями зіркового Ярмоленка заб’є у кожному з таймів і поїду зі Львова з хорошим настроєм.

Промах Худоб’яка Ярмоленко виправив дуже швидко уже біля протилежних воріт. Драгович віддав передачу метрів на 50 на Ярмоленка, а той двома дотиками до м’яча обіграв і воротаря Підківку, і увесь захист «Карпат» - і гол, і справжній шедевр.

Незважаючи на забитий гол, «Динамо» у першому таймі багато позиційно атакувало, «Карпати», гідно тримаючись в обороні, свій єдиний шанс на контратаці не реалізували. Більше того, після невдалого обіграшу від Чачуа, галичани прозівали контратаку киян, яка могла завершуватися другим взяттям воріт. Втім, після виходу 5 в 2 майстри рівня київського «Динамо» примудрилися завершити свою атаку положенням поза грою.

У другому таймі «Карпати» ожили. Уже не було помітної такої тотальної переваги київської команди. «Зелено-білі» показали непогану фізичну підготовку, однак зі створенням гольових моментів біля Олександра Шовковського і надалі виникали проблеми. Доволі часто обидві команди не боялися грати у відкритий футбол, проте зі своїм класом виконавців «динамівці» виглядали дещо гострішими за «Карпати». Особливо часто діставалося лідеру атак гостей Андрію Ярмоленку. «Карпатівці» часто зустрічали Ярмоленка саме підкатами: вдалі дії господарів чергувалися з штрафними та жовтими картками. Якщо у першому таймі арбітр Анатолій Жабченко не показав жодного попередження, то у другому таймі у пасиві гравців обох команд їх було аж п’ять – чотири у «Карпат» та одне у «Динамо».

Незважаючи на малу кількість створених гольових моментів, «динамівці» таки зуміли забити другий гол і зняти усі питання про переможця матчу. Андрій Ярмоленко знову проявив індивідуальну майстерність, блискуче пробивши під поперечину з-за меж штрафного майданчика.

До завершення матчу підопічні Сергія Реброва були дещо ближчими до третього гола, аніж «Карпати» до першого. Втім, на розгром «Карпати» у цьому матчі не заслужили, а щоб обігрувати команду рівня «Динамо», молодому та амбітному колективу Сергія Зайцева потрібно ще багато працювати.

«Карпати» (Львів) - «Динамо» (Київ) - 0:2 (0:1)

 Голи: Андрій Ярмоленко, 31, 84

«Карпати»: Роман Підківка, Амбросій Чачуа, Денис Мірошниченко (Андрій Маркович, '89), Андрій Нестеров, Артур Новотрясов, Володимир Костевич, Іван Лобай, Павло Ксьонз, Густаво Бланко-Лещук, Ігор Худоб’як (Дмитро Заїкін, '90+3), Василь Кравець (Максим Грисьо, '68)

«Динамо»: Олександр Шовковський, Александр Драгович, Віторіну Антунеш, Домагой Віда, Дерліс Гонсалес (Артем Громов, '73), Віталій Буяльський, Сергій Сидорчук (Денис Гармаш, '80), Микола Морозюк, Сергій Рибалка, Жуніор Мораєс (Олександр Гладкий, '78), Андрій Ярмоленко

Попередження: Володимир Костевич, 66. Павло Ксьонз, 71. Артур Новотрясов, 77. Іван Лобай, 78. - Андрій Ярмоленко, 75.

Арбітр: Анатолій Жабченко (Хмельницький)

Богдан ПастернакГал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ