Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Карпати» - «Шахтар»: 2:0 – це ще не перемога

2:0 – це ще не перемога, а перший тайм – не увесь матч. Саме так можна охарактеризувати матч 4 туру чемпіонату Прем’єр-ліги, у якому «Карпати» на «Арені Львів» приймали донецький «Шахтар». Команда Сергія Зайцева продемонструвала фантастичний перший тайм, вигравала з рахунком 2:0, однак у другому таймі «зелено-білі» не змогли втримати позитивний для себе результат. «Шахтар» не тільки відігрався, а й вирвав перемогу.
sport.ua

Матч «Карпат» та «Шахтаря» не викликав особливого ажіотажу на «Арені Львів». Трибуни стадіону були заповненим трохи більше, ніж на чверть. Пригадується, ще кілька років тому на такі матчі ходило чимало вболівальників, однак часи зараз не ті, відвідуваність також далеко не та. А подивитися справді було на що: якщо «Карпати» так і гратимуть у наступних матчах, трибуни стадіону будуть заповнюватися краще.

Перший тайм матчу проти «Шахтаря» «Карпати» провели більш, ніж відмінно. «Зелено-білі» грамотно перекривали усі вільні зони на власній частині полі і разюче для суперника бігли в контратаку. «Шахтар» в атаці відверто мучився, а «Карпати» свої атаки організовували відмінно. Найбільше у складі господарів виділявся нападник Густаво Бланко-Лещук. Саме він став автором першого гола після подачі з флангу Ксьонза. Коли «Карпати» забивали вдруге, Ігор Худоб’як зумів випередити Пятова та віддати прекрасну передачу на Амбросія Чачуа. Останній забивав практично у порожні ворота. Що цікаво, «Карпати» у першому таймі забили ще один гол, щоправда на думку арбітрів Бланко-Лещук забив з положення поза грою У ще одному епізоді прекрасно зіграв воротар Пятов. Андрій відбив удар Бланко-Лещука, а також добивання від Грися.

«Шахтар» у першому таймі біля воріт «Карпат» створив лише два-три моменти вартих справжньої уваги. Ісмаілі, Тайсон та Фред не змогли переграти воротаря Романа Підківку.

Як виявилося згодом, на другий тайм матчу вийшли уже зовсім інші команди. Не важко було здогадатися, що «Карпати» уже гратимуть за рахунком, ловлячи суперника на контратаках, а «Шахтар» кине усі сили якраз на атакувальні дії.

Що цікаво, підопічним Пауло Фонсеки вдалося забити швидкий гол на початку другого тайму, який явно допоміг «Шахтарю» та ще більше посадив «Карпати» на гру на своїй частині поля. Тарас Степаненко метрів з 25-ти пробив так, що Роман Підківка не зміг виручити свою команду.

Загалом, на початку другої 45-хвилинки Пауло Фонсека випустив бразильця Марлоса, якому вдалося значно оживити гру своєї команди в атаці.

Натомість головний тренер «Карпат» Сергій Зайцев замість Амбросія Чачуа у другому таймі випустив новачка Сергія Рудику. Ймовірно, у Рудики було завдання зв’язати гру «зелено-білих» в центрі поля, однак Рудика зі своїм завданням не справився. «Шахтар» домінував усюди, і настільки затиснув «Карпати» на своїй частині поля, що перейти центр поля без втрати м’яча «Карпатам» було дуже і дуже непросто.

Атаки «Шахтаря» увінчалися успіхом на 69 хвилині, коли Віктор Коваленко пробив під самісіньку стійку, і зрівняв рахунок у матчі. Незважаючи на пропущений гол, рахунок 2:2 для «Карпат» аж ніяк не був не сприятливим. «Карпати» намагалися згадати, як грали у першому таймі і одного разу їм це вдалося. Контратака «зелено-білих» завершилася виходом Рудики сам на сам з Пятовим. Новачок «Карпат» перекидав «круглого» через Пятова, проте у ворота не влучив. Як виявилося згодом, це був, єдиний гольовий момент «Карпат» у 2 таймі. Не забив Рудика – забив Марлос. На 87 хвилині бразилець у притаманному для себе стилі метрів з 18-ти пробив у дальній від Підківки кут воріт.

Відігратися «Карпати» могли лише в додатковий час, щоправда удару Худоб’яка забракло влучності. «Шахтар» у другому таймі довів свій вищий клас над «Карпатами» і здобув важку, проте дуже солодку перемогу.

Незважаючи на поразку, «Карпати» своєю грою заслужили на теплі слова. За цю поразку соромно не буде нікому. Такі «Карпати», а особливо ті, які були у першому таймі, хочуть бачити львівські вболівальники. А для того, щоб на одному рівні грати обидві 45-хвилинки команді Сергія Зайцева потрібно наполегливо працювати.

 «Карпати» (Львів) – «Шахтар» (Донецьк) – 2:3 (2:0)

Арбітр – Костянтин Труханов (Харків).
«Карпати»: Підківка, Ксьонз (Богач, 88), Лобай, Нестеров, Костевич, Новотрясов, Чачуа, Худоб’як, Грисьо (Кравець, 57), Мірошніченко, Бланко-Лещук (Рудика, 66).
«Шахтар»: Пятов, Срна, Кучер, Ракіцький, Ісмаїлі, Степаненко (Дентіньо, 84), Фред, Тайсон, В. Нем (Марлос, 46), Коваленко, Селезньов (Едуардо, 66).
Голи: Бланко-Лещук, 27, Чачуа, 37 – Степаненко, 47, Коваленко, 69, Марлос, 87.
Попередження: Новотрясов, 31, Лобай, 34, Бланко-Лещук, 63, Мірошніченко, 66, Худоб’як, 84 – Степаненко, 84, Тайсон, 90+2.

Богдан ПастернакГал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ