Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Карпати» розраховують на свою молодь і місце в шістці

Незважаючи на серйозні кадрові проблеми, часті зміни тренерів, а також зняття з команди шести очок, львівські «Карпати» налаштовані у цьому сезоні поборотися за місце у шістці кращих команд Прем’єр-ліги.
ФК "Карпати"

Про це та багато чого іншого, сьогодні, 28 липня, на прес-конференції розповіли генеральний директор клубу Юрій Дячук-Ставицький, головний тренер команди Сергій Зайцев, а також найдосвідченіші гравці команди Ігор Худоб’як та Павло Ксьонз.

Юрій Дячук-Ставицький, генеральний директор «Карпат»

Кадри

«Карпати» суттєво оновилися: змінився тренерський склад, змінилися гравці. З основного та дублюючого складу команди «Карпати» покинули 16 футболістів. Незважаючи на це, є серйозні проблеми з тими футболістами, які залишилися у клубі: Роман Мисак через серйозну хворобу пропустить місяць-два, Артурові Карнозі зробили операцію. Водночас Гегама Кадимяна хоч і турбує стара травма, однак, він уже починає тренуватися з командою.

У такому складі, яким ми грали перший матч у Дніпрі проти «Сталі», ми раніше  не грали ніколи. Захист команди був оновлений повністю. На інших позиціях також грали наші молоді вихованці.

Мінус 6 очок

Незважаючи на кадрові проблеми, фінансові проблеми у нас відсутні. Усі умови контрактів перед футболістами виконуються. Є лише проблема зі зняттям шести очок. Ми запізнилися з виплатами колишнім гравцям Іванові Мілошевічу та Семіру Штілічу, однак,  вини клубу у цьому немає, оскільки у нашій країні є певні нюанси з виплатою іноземцям грошей не в нашій валюті. Клуб уже написав усі відповідні листи у всі відповідні органи. Буду добиватися справедливості у вівторок у Києві. Ми надіємося на те, що справедливість візьме гору і у нас в турнірній таблиці буде 3 очки, а не мінус три. ФФУ та Прем’єр-ліга у цьому питанні нам повинні піти назустріч, оскільки розуміють, що клуб у цій ситуації заслуговує на справедливість.

Трансфери

Чому клуб не підсилився новими футболістами? Ми робимо ставку на своїх вихованців. Повірте, ми мали на меті заявити нових гравців, але їхні трансфери зірвалися через те, що у пресі почало писати, що клубу через борги заборонили проводити трансфери. Агенти гравців почали відмовлятися від наших пропозицій.  Гравці, якими ми хотіли підсилитися, пішли в інші клуби. Незважаючи на це, трансферним питанням ми будемо займатися регулярно. Зовсім скоро на перегляд повинні приїхати двоє гравців.

Тренери

Торік були серйозні проблеми всередині колективу. Цього року, на щастя, ситуація набагато краща. Головний тренер команди Сергій Зайцев, а також його помічники, знайшли спільну мову з усіма гравцями.

Можу усіх запевнити, що ми затвердили усі тренерські штаби «Карпат»: і основну команду, і U-21, і U-19. Повірте, що ці нюанси, які виникали, ставалися з різних причин. Валерій Яремченко не працював 5 років, тривалий час жив у Донецьку. Чомусь він зрозумів, що йому важко буде у Львові. Анатолій Чанцев покинув клуб через хворобу. А коли приїхав Сергій Зайцев, ми зрозуміли, що він буде тренувати першу команду. В цієї людини зі Львовом багато чого пов’язано, тому ми довго не думали, кому довірити першу команду. Свого часу «Карпатам» він багато в чому допоміг. Дуже сподіваюся, що таких тренерських змін у нас більше не буде. Залишається лише подякувати футболістам, які з розумінням поставилися до цих ситуацій. 

Завдання на сезон

Завдання на чемпіонат у нас одне – потрапити в шістку. Якщо його виконаємо, то там і до 5 місця недалеко. Якщо не ставити завдань на сезон, немає чого виходити на поле. Незважаючи на наші кадрові проблеми та ситуацію з очками, ми зробимо усе можливе, щоб виконати це завдання. 

Вболівальники

Про проблеми з нашими вболівальники ми добре знаємо. Раніше у нас була одна велика група вболівальників, а тепер їх кілька. Ними керують різні люди. Не все нам вдається, оскільки не завжди виходить знайти спільну мову. Через їхні дії ми платимо штрафи і дуже надіємося на те, що команда буде показувати результат. Якщо він буде, вболівальники будуть поводитися краще. Повірте, буде гра – будуть вболівальники на трибунах і будуть вони себе поводити добре. Ми їх усіх поважаємо, зустрічаємося з ними, спілкуємося. Ми налаштовані лише на хороші стосунки з ними.

Сергій Зайцев, головний тренер «Карпат»

Можна сказати, що процес моєї роботи у «Карпатах» тільки почався. Є певні хороші моменти, а саме організація гри та дисципліна, однак, на все потрібен час. Головне, щоб у гравців була самовіддача на полі і не було бажання відбувати номер. У матчі з таким серйозним суперником як «Динамо» розраховуємо на «карпатівський» дух та підтримку вболівальників на трибунах.  У нас в команді є досвідчені та молоді гравці, тому можна сказати, що є на чому будувати команду. Думаю, що результат побачимо пізніше. Найголовніше те, що хлопці розуміють, чого я від них хочу.

Ігор Худоб’як, гравець «Карпат»

До матчу з «Динамо» готуємося у звичному режимі. Інколи проводимо по два тренування на день, інколи по одному. Важливо те, що ми знайшли спільну мову з усіма молодими гравцями та тренерським штабом.

Павло Ксьонз, гравець «Карпат»

Мікроклімат у команді хороший. Можна сказати, що в команді ми з Худоб’яком залишилися найстаршими. Будемо підказувати нашій молоді. Якщо відверто, то вони добре прислухаються до наших порад і виконують їх на полі. Зі своїм ставленнями до роботи вони можуть багато чого досягнути у футболі.

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ