Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Конфлікт у ЛКП "Лев": версії сторін

9 червня на ЛКП "Лев" стався конфлікт. Зоозахисники та волонтери намагались зайти на територію підприємства, щоб забрати одну собаку, а також прагнули таким чином висловити підтримку працівнику цього підприємства, якого новий директор ЛКП "Лев" Оксана Кошак таки звільнила. По суті, активісти оголосили директору війну.

За інформацією прес-служби Львівської міської ради, група невідомих людей та громадських активістів проникла на територію ЛКП «Лев», виламала браму та почала погрожувати працівникам підприємства.

"Через перешкоджання працівникам комунального підприємства, роботу ЛКП «Лев» було паралізовано з 14.00 до 19.00 год. Працівники не мали змоги здійснювати виїздів, займатись лікуванням тварин, вигулювати та годувати собак", - йдеться у повідомленні від ЛМР.

Водночас, як розповіла в коментарі для Гал-інфо Орися Бобришова, волонтерів було близько 20 людей, але ніхто брами  не ламав, а також ніхто не погрожував працівникам.

"Близько 14:00 ми приїхали до підприємства, щоб висловити підтримку  Юрію Гукасяну, якого Оксана Кошак планує звільнити, однак нас не пустили на територію. Тоді директор ЛКП "Лев" викликала поліцію, ми своєю чергою теж викликали наряд поліції. Тільки завдяки патрульним нам вдалось зайти на територію підприємства.

Спершу - після переговорів поліції із Оксаною Кошак, вона дозволила нам по двоє заходити на територію, згодом ми зайшли вже всі. Ми забрали собаку, яка дуже жахливо виглядала і є ймовірність, що її взагалі давно не годували. Щодо звільнення Юрія Гукасяна, то його таки звільнили, хоча він один із небагатьох, який якісно та вміло виконує свою роботу на підприємстві", - зазначила Орися Бобришова.

За її словами, вимоги волонтерів - це негайне звільнення Оксани Кошак із посади директора, а також проведення відкритого конкурсу на заміщення цієї посади.

Своєю чергою, як пояснила Гал-інфо директор ЛКП  Оксана Кошак, люди намагались незаконно зайти на підприємство.

"Ці люди вломлювались на територію, штурмували ворота, вони не могли чітко пояснити, що хочуть  також викрикували агресивні гасла, хамили. Потім з'ясувалось, що вони хотіли оглянути усіх тварин, чи в належному вони стані, а також забрати одного собаку", - сказала Оксана Кошак.

"Щодо Юрія Гукасяна, то він 23-24 квітня не був на роботі і ніякого пояснення не надав, також в мене є інші претензії до нього, однак озвучувати поки не буду. Відтак вчора його було звільнено.

У той час, тобто до 19:00 год., робота підприємства була цілком паралізована. Ці люди вимагають, щоб я написала заяву на звільнення, бо нібито я не люблю тварин, але я їх насправді дуже люблю ", - додала Оксана Кошак.

Нагадаємо, Оксану Кошак було призначено на посаду директора ЛКП "Лев" у березні цього року.  

Кілька днів тому, Євген Бойко, начальник управління внутрішньої політики Львівської міської ради, запевнив, що невдовзі буде сформована відповідна робоча група, що має визначити подальшу долю підприємства.

 "Це будуть люди, які розуміються на даній сфері, це,зокрема, ветеринари, юристи, інженери, щоб цілковито вирішити усі проблеми, які зараз порушуються навколо ЛКП "Лев", - додав Євген Бойко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ