Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ледачі депутати і особиста війна "Свободи" і Синютки

Львівська обласна рада наприкінці своєї каденції вирішила показати повну бездіяльність та неефективність. Сьогодні, 30 червня, мало б відбутися фінальне засідання сесії, однак депутати не спромоглись наприкінці каденції проявити інтерес до депутатської роботи. Дехто, як завжди, взагалі проігнорував сесійне засідання, а дехто проігнорував його, будучи в сесійній залі.
Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо

Із самого ранку  депутати мляво сходились у сесійну залу, а ті що прийшли, радше провели свій час в коридорах та на перекурах. Однак кворум таки зібрали – в залі зареєструвалося 74 депутати.

Під час внесення додаткових питань до порядку денного стало зрозуміло, що робота сесійного засідання триватиме не довго, адже голосування за включення до порядку денного питань були провальними.

Одразу видно було, що деякі депутати прийшли на сесію заради одного – питання про затвердження перспективного плану добровільного об’єднання громад Львівщини. З надією на розгляд цього питання прийшов і голова Львівської ОДА Олег Синютка, адже ця тема для нього наразі принципово важлива.

Для фракцій ВО «Свобода» принципово важливим було інше – не допустити включення цього питання до порядку денного. Ще під час першої спроби голосування за включення питання в порядок денний депутати-свободівці вигукували «кнопкодавство» і знімали на телефони, як голосують їхні колеги з інших фракцій.

Після цього була вимога від "Свободи" забрати всі картки депутатів, які відсутні у сесійній залі. В роботі сесії оголосили коротку перерву, а голови фракцій разом із керівництвом Львівської ОДА пішли радитись.

Далі усе стало зрозуміло. Депутатський корпус вже вкотре не підтримав пропозицію голови фракції ВО «Свобода» Йосифа Ситника про включення до порядку денного сесії питання щодо формування тимчасової контрольної комісії для перевірки стану вирубки лісів.

І знову пролунала пропозиція внести питання перспективного плану об’єднання громад Львівщини до порядку денного. Натомість «Свобода», яка неодноразово наголошувала на важливості питання  затвердження перспективного плану добровільного об’єднання громад Львівщини для Олега Синютки, почала вимагати навести лад із картками і очікувано вдруге не дала своїх голосів навіть на включення цього питання у порядок денний.

Не підтримали вони і ще одне питання, яке вносив депутат, а за сумісністю і заступник голови Львівської ОДА Юрій Підлісний, і яке було важливе для виконавчої влади – внесення до порядку денного Програми, яка передбачала виділення 12 млн грн для чиновників Львівської ОДА.  

Після цього та частина депутатів, яка прийшла виключно для того, щоб забезпечити своїми голосами просування Перспективного плану об’єднання громад, покинула сесійну залу. Та все ж кворум залишався.

Коли депутати почали провалювати, здавалося б, безневинні питання - під час розгляду порядку денного, - то, за підрахунком журналіста Гал-інфо, в залі було присутньо 64 депутати, тобто достатньо для голосування.

Однак депутати все ж не підтримали питання про представлення до нагородження Почесною грамотою Верховної Ради депутата від фракції НРУ Юрія Войтіва та громадської діячки, волонтерки, співачки Софії Федини. Після цього фракція НРУ покинула сесійну залу, але кворум ще залишався. Однак, незважаючи на це, провальні голосування у 53 голоси продовжувалися.

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій сказав, що в залі немає достатньої кількості депутатів, хоч перереєстрації ніхто не проводив.

«Ми попередимо про час наступного пленарного засідання пізніше, після консультацій із головами фракцій», - сказав Колодій.

Можливо у такий спосіб, провівши додаткові консультації, «наболілі» питання для голови Львівської ОДА все ж спробують внести на наступному пленарному засіданні сесії. Однак вже сьогодні було зрозуміло, що депутати більше не хочуть працювати і ходити на сесії, але на вибори восени напевно все ж підуть знову.

Анна Новик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ