Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

„Львівська політехніка”: завдання – щонайменше пробитися до вісімки найкращих

Сьогодні бере старт ХVІ чемпіонат України з баскетболу. На першому етапі 13 команд чоловічої Суперліги, серед яких є й „Львівська політехніка”, зіграють турнір у два кола. Потім вісім найкращих продовжать боротьбу за нагороди, а п’ятірка аутсайдерів гратиме у втішному турнірі. Перед від’їздом на свій стартовий поєдинок з „Черкаськими мавпами”, який відбудеться 3 жовтня, на запитання кореспондента „Гал-іnfо” відповів головний тренер „Львівської політехніки” Андрій Шаптала.

- Вже традиційно перед стартом нового сезону вболівальників перш за все цікавить, які кадрові зміни сталися в команді?

- „Львівська політехніка” в новому сезоні предстане перед своїми вболівальниками значно оновленим колективом. З різних причин команду залишили литовський плеймейкер Ігнатавічюс, який тепер гратиме в складі БК „Сумихімпром”, центровий Скуматов (одягне майку МБК „Одеса”), а також Агєєв, Литвинюк і Шкурупій. Натомість табір „політехніків” поповнився одразу квартетом кваліфікованих і достатньо знаних гравців з „Черкаських мавп” – центровий Костянтин Гальонкін (35 років, зріст 207 см), легкий форвард Іван Гілевич (24 роки, 203 см) та захисники Микола Неухацький (27 років, 198 см) і Костянтин Шакула (25 років, 197 см). Гратимуть за львівську команду і троє легіонерів – французький плеймейкер Мішель Ласм (24 роки, 184 см), центровий з Чорногорії Нікола Булаїч (22 роки, 208 см) та литовський захисник Саулюс Казявічус (31 рік, 188 см). В заявці „Львівської політехніки” є й 20-річний захисник Володимир Зелений (198 см), який минулого сезону грав за команду нижчого дивізіону КТУ. Зі всіма ними, за винятком Шакули та Гілевича, які гратимуть у Львові на правах оренди, підписано контракти. Як бачите в порівнянні з минулим сезоном команда укомплектована значно краще. Хоча на даний момент нам би не завадив ще один кваліфікований другий – третій номер. 

- Судячи з поповнення, фінансове становище „Львівської політехніки” наразі не викликає занепокоєння?

- Справді, з фінансами у нас, як ніколи раніше, все гаразд. Достатньо, напевне, буде сказати, що „Львівська політехніка” вперше за роки незалежності отримала генерального спонсора – НПК „Галичина”. У вересні було підписано угоду про співпрацю між БСК „Львівська політехніка” та НПК „Галичина”. Значну допомогу, як і раніше, надає команді Національний університет „Львівська політехніка”.

- Де і як саме „Львівська політехніка” готувалася до чемпіонату України?

- Підготовка до нового сезону розпочалася ще в липні, коли наша молодіжна команда, яка, до речі, в нинішньому сезоні виступатиме в першій лізі першості України, разом з кількома гравцями основи відправилася до Алушти на перший тренувальний збір. На початку серпня вже головна команда поїхала на збір до польського міста Бяла Подляска, де нам були створені прекрасні умови для плідної роботи. Саме там ми переглянули низку потенційних новачків, а по дорозі додому зіграли товариський матч із „Сяркою” з Тарнобжегу. Згодом ми продовжили підготовку на базі в Тисовці, а потім узяли участь у міжнародному турнірі в тому ж таки Тарнобжегу: у п’яти матчах ми одержали чотири перемоги і посіли друге місце. Пізніше, щоправда  дещо оновленим складом, ми поїхали на турнір до іншого польського міста Ярослав, де також зазнали лише однієї поразки і знову були другими. А останньою перевіркою сил команди до сезону 2006/2007 року став традиційний „Кубок Політехніки” у Львові. На майданчику палацу спорту „Будівельник” ми обіграли БК „Тернопіль” та білоруський БК „Гродно-93”, але поступилися южненському „Хіміку” і втретє поспіль фінішували на другій позиції.  

- Як Ви оцінюєте підготовку команди до нового сезону?

- Незважаючи на хороше фінансування, у нас виникли певні проблеми. З причини того, що деякі новачки „Львівської політехніки” з’явилися в таборі команди лише на заключному етапі підготовки, тренувальні збори вийшли дещо „зкомканими”. Ще одним негативним фактором стали травми, які дошкуляли нашим баскетболістам практично упродовж усього підготовчого періоду. Саме через травму швидше за все не зможе зіграти в Черкасах Ярослав Лемик, котрий, як ніколи, плідно попрацював на зборах.

- Які завдання поставлено перед „Львівською політехнікою” в новому сезоні?

- Враховуючи кадровий потенціал команди, завдання поставлені доволі складні: на першому етапі потрапити до провідної вісімки, а потім – до шістки найкращих. Звичайно виконати їх буде нелегко. Але я вірю, що вони нам до снаги. Повірте, нині у Львові зібрана сильна команда, яка здатна вирішувати серйозні завдання.

Розмовляв Володимир Дупнак, „Гал-іnfо”

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ