Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Затверджено ділянки для тимчасового складування ТПВ

Учора, 27 жовтня, відбулись чергові збори мешканців села Малехів, що біля Львова, з питання закриття та рекультивації сміттєзвалища… З’явилось світло в кінці тунелю … Про це на ФБ написав Віктор Горбач, представник, науково-експертної комісії з екології та техногенних ситуацій, що діє при Громадській раді Львівської ОДА.

Віктор Горбач: "Голова ЛОДА О.М.Синютка запевнив що область прийняла на себе відповідальність за очищення Львівщини та, зокрема, м.Львова від побутових відходів. 

Затверджено ділянки для тимчасового складування ТПВ та є ідейні проекти підприємства з переробки сміття… 

Заступник міського голови (Львова) В.Пушкарьов ще раз пообіцяв мешканцям Малехова, що полігон рекультивуватиметься грунтом та інертними матеріалами …, але в жодному випадку не сміттям. 

Міський депутат Роман Федишин закликав малехівців до активної участі у прозорій роботі з проектування та реалізації плану рекультивації звалища.

Люди помалу заспокоюються та налагоджуються до конструктивного спілкування …

Тим часом наша Науково-експертна комісія з екології та техногенних ситуацій за останній час напрацювала значних результатів: 

- проведено ряд роз’яснювальних засідань з громадянами Малехова та Великого Дорошева; 
- більш як 10 засідань з фахівцями Державної екоінспекції; 
- декілька засідань у складі комісій ЛОДА та міської ради Львова; 
- більш як 10 зустрічей з виробниками обладнання та заводів переробки ТПВ Хорватії, Австрії, України, Словенії, Італії, Польщі... 
- налагоджена тісна співпраця з фахівцями Гірхімпром, Держуніверситету Франка, Політехніки, Водоканалу; 
- повне сприяння нашій комісії є з Інституту ім. Марзеєва, Гіпрококс, УкрДІЦемпроект; 
- у рамках комісії протягом 2 місяців проведено потужне дослідження методів очистки фільтрату, і на сьогодні ми починаємо проектування дослідної установки для очистки та видачі на очисні споруди Львова 500-600 тонн фільтрату на добу; 
- у рамках комісії проведено сприяння громадам у розробці техдокументації та на сьогодні на території області громади с. Бронниці, Червонограда та Яворова виділили свої ділянки під улаштування сміттєпереробного підприємства та полігону; 
- нами розроблено обласну ідейну концепцію поводження з відходами в побуті та промисловості та разом з Екоінспекцією області напрацьовано Технічне завдання на проектування рекультивації полігону в Збиранці". 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ