Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’ян закликають голосувати за проекти Громадського бюджету

До 15 листопада львів’яни мають змогу проголосувати за один великий та один малий проекти, які будуть профінансовані з Громадського бюджету розвитку міста. Коментар Назара Бичишина, голови комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради.

З 15 вересня до 1 листопада проводився аналіз заявок львів’ян, які подавали свої проекти з  розвитку інфраструктури своєї вулиці, району чи цілого міста на фінансування Громадським бюджетом міста. Тепер, коли всі заявки вже розглянуто, львів’яни зможуть проголосувати за два проекти: один великий проект міського значення, вартістю від 200 тис. грн до 3 млн, та один малий проект районного значення, вартістю від 20 до 200 тис грн., сказав Назар Бичишин.

Голосування за проекти триватиме до 23:59 15 листопада. Зробити це можуть всі особи, які досягли 16-річного віку та зареєстровані у Львові на сайтах gb.city-adm.lviv.ua або lviv.pb.org.ua і які користуються інтернет-банкінгом.

Також львів’яни можуть проголосувати в районному Центрі надання адміністративних послуг, взявши зі собою паспорт. Голосувати також можуть люди, які лише працюють у Львові (підтверджується довідкою з місця праці), або навчаються у місті (підтверджується студентським квитком), чи володіють об’єктами нерухомості у Львові ( підтверджується копією витягу на право власності), або ж народжені у нашому місті (підтверджується паспортом).

За словами Назара Бичишина, цьогоріч на Громадський бюджет передбачено кошти у розмірі 1% від бюджету розвитку Львова на 2016 рік. Ця сума становить 16 млн гривень. Загалом попередню модерацію пройшли 238 проектів на загальну суму 140 млн гривень, сказав Назар Бичишин.

Оголошення переможців відбудеться 1 грудня. Їхня кількість залежатиме від загальної кількості грошей, яка потрібна на їхню реалізацію. За повідомленням Назара Бичишина, з великих проектів оберуть лише два, загальною вартістю 6 млн грн. Решта виділених грошей – 10 млн гривень – буде розподілена між переможцями малих проектів. Таких переможців може бути близько 50. Реалізація всіх проектів повинна відбутися протягом 2017 року.

За словами Назара Бичишина, є багато цікавих інфраструктурних  проектів з благоустрою міських парків, скверів, дитячих та спортивних майданчиків, комунальних установ тощо. На думку чиновника, цікавим є проект мешканців Левандівки, основна суть якого полягає в утилізації та переробці органічних відходів у спеціальній місцевій установці. Вона зможе виробляти тепло для багатоповерхівок, котрі мають котельні.

Як вважає Назар Бичишин, наступного року сума грошей для громадського бюджету, ймовірніше, збільшуватись не буде. Його фінансування й надалі становитиме лише 1% від загального бюджету розвитку міста поточного року. Міські депутати, на думку Назара Бичишина, будуть намагатися організувати Громадський бюджет-2017 на рівні поточного року.

Підготувала Олеся Семашко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ