Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Макс Поляков та Noosphere ініціювали космічний турнір Star Track

У грудні 2017го у Дніпрі пройшов StarTrack — космічний турнір для студентів. Організацію турніру ініціював Макс Поляков, засновник Асоціації Noosphere. Хоча турнір позіціонувався як студентський, до участі також допускалися й випускники ВУЗів.
Image credit: Noosphere Engineering School via Facebook

Головна мета турніру Start Track — дати зелене світло усім бажаючим продемонструвати власні розробки у галузі дослідження космосу. Макс Поляков надав переможцям турніру можливість збудувати прототипи власних розробок та провести їх іспити у Noosphere Engineering School. Кожна команда-переможець отримала 5000 грн призу. До фіналу трьох номінацій журі з Noosphere допустило сім команд.

У номінації CanSat учасники мали розробити прототип ракети-носія для виводу на орбіту та розгортання у космосі мікросупутника CanSat. Макс Поляков зазначив, що ціль цієї номінації — створити український сегмент міжнародного проекту CanSat із власними ракетами-носіями та зайняти гідне місце поряд з такими відомими проектами як The European CanSat Competition та NASA Student Launch. Переможні проекти розробили команди UniversalRocket та Dnipro Sky Lab.

Метою другої номінації було створення проекту ракети-носія для дослідження верхніх шарів атмосфери. Переможці — команди «CLASNA Rocket» та “Rochetta Space Device”. У номінації FreeStyle можна було подати тематичний проект без будь-яких обмежень за параметрами. Перемогла команда DH із проектом безпілотного пристрою для роботи на кордоні DronHunter-I.

Асоціація Noosphere заявляє, що наступним етапом турніру стане представлення робочих прототипів проектів 12го квітня 2018 року. Макс Поляков уточнює, що Star Track — лише перше з серії публічних заходів, які Noosphere планує провести під такою назвою. Метою подібних ініціатив є відродження української аерокосмічної галузі та створення комфортних умов для стартапів, які прагнуть займатися вивченням космосу. Також Макс Поляков стверджує, що участь у подібних конкурсах дозволяє молодим спеціалістам отримати унікальний досвід створення та запуску ракетної техніки та ознайомитися із сучасними технологіями отримання та обробки даних.

Star Track — це не перший досвід Noosphere у підтримці заходів для студентів технічних ВУЗів. Минулого року вони провели у Дніпрі Інноваційний студентський турнір та хакатон NASA Space Apps Challenge. Переможці останнього зайняли восьме місце у світі в номінації People’s Choice, а розробка переможців студентського турніру функціонує у ДНУЗТ. У 2018 Макс Поляков також планує провести хакатон NASA у Дніпрі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ