Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Меморіал Юста: успішний старт «Гранд-Галичини»

Футбольний клуб «Гранд-Галичина» з Великого Дорошева успішно стартував у Меморіалі Ернеста Ервіновича Юста – одного з найвидатніших тренерів в історії львівських «Карпат». У першому матчі групового турніру команда Ігоря Піха з рахунком 2:1 здобула непросту, проте дуже важливу перемогу у матчі проти команди «Львів Юнайтед» - збірної гравців, що у період зимового міжсезоння активно шукають для себе нові команди.

Меморіал Ернеста Юста – наймасштабніший футбольний турнір на теренах західної України у період зимового міжсезоння. Уже традиційно, щоб належно підготуватися до офіційних матчах у своїх чемпіонатах, участь у ньому беруть різні колективи і, що цікаво, не тільки з різних куточків Львівщини. Турнір, що вшановує пам’ять видатного тренера львівських «Карпат», традиційно у своєму складі збирає і професійні клуби. Новий меморіал Ернеста Юста не став винятком. Він не тільки у своєму складі зібрав кілька професійних за своїм статусом команд, а й взагалі цьогоріч побив рекорд бажаючих поборотися за головний кубок змагань. Федерація футболу Львівщини постаралася на славу, спочатку заявивши 56 бажаючих колективів проявити свої вміння на полях зі штучним покриттям в області, однак в останній вагон турніру, що якраз стартував, заскочили професійний першоліговий ФК «Тернопіль», а також аматорські «Сокіл» (Андріївка, Буський район) та ФК «Відники» (Пустомитівський район). Участь ще однієї аматорської команди на турнірі гарантована, однак її назву у Федерації футболу Львівщини обіцяють назвати найближчим часом.

Серед 60 учасників Меморіалу Ернеста Юста варто відзначити участь першолігового ФК «Тернопіль», друголігового винниківського «Руха» (претендент на вихід до першої ліги на турнірі зіграє двома командами), учасників української Прем’єр-ліги України серед команд U-19 «Скали», «Карпат» та «Волині», а також одних з кращих команд області – СКК «Демні» та «Гірника» з Соснівки. Звісно, усі інші учасники турніру заслуговують особливої уваги і нашуміти на цьому турнірі, для прикладу, як минулого року це зробила львівська «Погонь», можуть усі. І учора, 23  січня, у матчі проти досвідченіших суперників з «Львів Юнайтед» це наочно довела «Гранд-Галичина» з Великого Дорошева - учасник першої ліги чемпіонату Львівщини.

«Через різні причини про свою участь у Меморіалі Ернеста Юста ми взнали незадовго до старту турніру, - каже в коментарі Гал-інфо головний тренер «Гранд-Галичини» Ігор Піх. -  Якщо відверто, то навіть не до кінця розуміли яким складом ми будемо грати. Сказати, що наша команда суттєво оновилася – не сказати нічого. Порівнянні з минулим роком у нас є зміни у складі. У матчі проти «Львів Юнайтед» на деяких хлопців дивилися вперше, про їхній рівень гри мені не було відомо майже нічого. Як то кажуть, були хлопці, від яких ти навіть не знав що очікувати. Незважаючи на це, гра команди мені сподобалася. Не хотів би когось виділяти, оскільки сьогодні на полі була команда. Найголовніше те, що хлопці старалися. Можна сказати, що в їхніх очах я побачив вогник. Звісно, виходило далеко не все, але на ці моменти можна закрити очі, все-таки таким складом ми грали вперше. В загальному картина мені сподобалася, ми перемогли і, вважаю, що заслужено перемогли дуже непогану команду. Наскільки мені відомо, «Львів Юнайтед», як і ми, таким складом зіграв на турнірі вперше, проте за іменами ця команда спокійно може виходити з групи. Чимало гравців з «Львів Юнайтед» я знаю особисто, фактично усі гравці мають за спиною футбольну школу, багато з них пограли у Прем’єр-лізі області, і при чому є такі, що грали у топових командах чемпіонату. Погодьтеся, Прем’єр-ліга Львівщини – це рівень, тому в якісь мірі нашим молодим хлопцям навіть цікаво було протистояти такій команді, як «Львів Юнайтед».

Сам матч «Гранд-Галичина» - «Львів Юнайтед» пройшов майже у рівній і дуже цікавій боротьбі. Команді з Великого Дорошева вдалося забити два швидкі голи у першій половині першого тайму. Голи він Олега Кураша та Тараса Вільхового додали впевненості номінальним господарям поєдинку. Такий перебіг подій на полі явно не влаштовував команду «Львів Юнайтед», проте підібрати ключі до воріт Миколи Вороновського їм ніяк не вдавалося.

У другому таймі Тарасові Гірському вдалося один гол відіграти, проте на більше у цьому поєдинку «Львів Юнайтед» не вистачило. Моменти для того, щоб відігратися у «вільних агентів» були, проте у воротах Микола Вороновський діяв безпомилково. Граючи уже більше на контратаках у другому таймі, гравці «Гранд-Галичини» неодноразово могли «завершувати» поєдинок, роблячи рахунок 3:1 на свою користь. Небезпечні контратаки у «малинових» по-справжньому вдавалися, проте в усіх моментах «малинові» били мимо цілі.

Фінальний свисток арбітра Андрія Смольського зафіксував мінімальну перемогу «Гранд-Галичини» з рахунком 2:1. Такий результат дозволяє команді з Великого Дорошева почути кілька компліментів на свою адресу і сподіватися на вихід з групи. Попереду у «Гранд-Галичини» ще два поєдинки у шостій відбірній групі – проти ФК «Погонь» та ФК «Опір» U-19.

Меморіал Ернеста Юста. Група 6. Перший тур. Винники, стадіон ім. Б. Маркевича

«Гранд-Галичина» - «Львів Юнайтед» - 2:1 (2:0)

«Гранд-Галичина»: Вороновський, Петрань, Гарват, Жук (Кудь, 90+2), Пштир (Хом’як, 88), Сачко, Кураш (П’єц, 81), Юзик (Паращин, 80), Шмотолоха, Цінчик, Вільховий (Шляхетка, 69)

«Львів Юнайтед»: Рипновський, Стадницький (Яценко, 46), Танечник, Гірський, Гірка (Лазар, 46), Білий, Вергун, Галамага (Бутрак, 85), Сеньків, Бурбан (Василів, 46), Османець

Голи: Кураш, 6, Вільховий, 20 – Гірський, 60

Попередження: Гарват, 78 - Сеньків, 52, Рипновський, 72

Арбітр: А. Смольський

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ