Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Михайло Цимбалюк: Моєю найвищою політикою є закон

Новий керівник УМВС України у Львівській області Михайло Цимбалюк у свій перший робочий день сидів на роботі до пізньої ночі і вивчав стан справ. Під час свого офіційного представлення на посаду Михайло Цимбалюк пообіцяв подбати про громадський порядок на Львівщині. Також генерал-майор зазначив, що кадрової революції в міліції області не відбудеться і своїх підлеглих він одразу ж не звільнятиме. Водночас головний міліціонер області запевнив, що головними його принципами є професіоналізм, порядність і чесність. І запевнив, що, працюючи в сусідніх областях і в центральному апараті УМВС України, він переконався, що більшість особового складу львівської міліції є саме такими людьми. Про це та інше новопризначений начальник УМВСУ у Львівській області Михайло Цимбалюк розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Гал-info».
    – Пане Цимбалюк, чи передав Вам екс-керівник обласної міліції Віталій Максимов справи? Чи поділився він з Вами своїми думками і напрацюваннями щодо роботи Львівської міліції, як обіцяв раніше?
 
– Сьогодні (наша розмова відбувалася у середу. – Авт.) до пізньої ночі в мене буде розмова з Віталієм Максимовим. Доки ми не закінчимо весь обмін інформацією, доти додому не плануємо йти. Однак з більшістю проблем, які існують у Львівській області, я вже ознайомлений, оскільки працював у центральному апараті УМВС України.
 
– Пане Михайле, чи не назвав Вам Віталій Максимов прізвища тих конкретних людей, правоохоронців, які, на його думку, скомпроментували себе, працюючи у львівській міліції?
 
– Сподіваюся, що він це зробить найближчим часом, до свого переїзду на нове місце служби на Закарпаття…
 
– Чимало політологів і громадських діячів називають Ваше призначення «політичним». Чи справді це так, чи, можливо, Ви займете нейтральну позицію?
 
– Моєю найвищою політикою є закон. Я буду створювати всі умови для того, щоб всі дотримувались закону, незалежно від політичних поглядів чи політичних сил, до яких вони належать. Я політикою не займався, і навіть коли працював на цивільній посаді, найголовнішим для мене був – закон. Я гордий з того, що не належав і не належу до жодної політичної сили.
 
– Пане Михайле, чи залишиться на своїй посаді начальник Львівської міської міліції Олег Попов?
 
– Поки що невідомо, оскільки з цією людиною я дуже мало знайомий…
 
Чи плануються найближчим часом кадрові зміни у складі міліції?
 
– На нинішній день вони не плануються, однак життя на місці не стоїть. Якщо ж кадрові зміни таки відбудуться, то насамперед про них буде відомо громадськості через засоби масової інформації. Я знаю про проблеми, які існують всередині львівської міліції. Також мені відомо, що більшість особового складу міліції – це чесні працівники, професіонали. Кожному з них я дам можливість працювати на тому ж місці. Однак, якщо вони не будуть справлятись зі своїми обов’язками, то їм буде запропонований якийсь інший варіант. Ні для кого не секрет, що сьогодні фахівці у системі УМВС України на вагу золота, це реально потрібно визнавати.
 
Чи привезли Ви на нове робоче місце «своїх» людей?
 
– «Своїх» і «чужих» – у мене немає, в мене є тільки всі «наші» люди. Однак навіть, якщо до мене приєднаються люди з попереднього місця роботи, то це буде по-мінімуму. Оскільки вважаю, що на кожну із посад є люди, фахівці, які народилися, виросли, працювали і працюють у нас у Львові.   
 
Від попереднього начальника Вам у спадок залишилось чимало нерозкритих резонансних злочинів. Чи не встановили Ви для себе термін, за який плануєте їх розкрити?
 
– Відповісти на це запитання зможу вже найближчим часом після вивчення всіх цих справ особисто, тут на місці. Розкриття цих злочинів стане для мене справою честі…
 
Львів чи не єдиний обласний центр в Україні, в якого немає міської Державної автомобільної інспекції. Чи збираєтесь Ви зайнятись розглядом цієї проблеми?
 
– Я ознайомлений з проблемами Львова, зокрема, з транспортом, з проблемами регулювання, з розв‘язками, із заторами, які вже почали з‘являтись на львівських дорогах. Я обов’язково буду ініціювати створення ДАІ, яка буде відповідати за організацію дорожнього руху у Львові.
 
І наостанок… Чи збираєтесь Ви співпрацювати з міською та обласною владою, як це робив Ваш попередник?
 
– З міською і обласною владою збираюсь співпрацювати якнайактивніше і вже із сьогоднішнього дня, оскільки всі ми повинні розуміти, що міліція є органом виконавчої влади, а влада – це ті люди, яким довірили свою долю громадяни України під час голосування на виборах. Через це співпрацювати потрібно, оскільки ми робимо спільну справу.
 
 
Розмовляла Анна СПІЦИНА
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ