Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині семилітній хлопчик вбив 53-річного чоловіка

Трагедія сталася у містечку Великий Любінь саме на Михайла.

На околиці  селища, поблизу траси біля старого  зруйнованого будинку знайшли тіло вбитого чоловіка. Правоохоронці, які прибули на місце знахідки, оглянули місцевість і припустили, що він став жертвою ДТП. Адже травми на його тілі були характерні для сильного удару. Поряд на шосе залишилися сліди від гальмівного шляху, – повідомили у відділі  зв’язків з громадськістю ГУ МВСУ у Львівській області.

 

Одразу  почали опитувати людей, які  живуть поблизу, аби дізнатись, що ж трапилось. Зайшли в одне подвір’я по-сусідству. Стали розмовляти з господарем. Підозру одразу викликала його розгубленість. Та й в дворі помітили якісь плями, схожі на кров. Коли почали допитуватись про їх походження, Андрій, господар обійстя, розповів про ті моторошні події, які трапились напередодні. Зізнався, що чоловіка вбили у цьому дворі. А потім вивезли до дороги. 

 

Того  дня, на Михайла, до чоловіка завітав товариш. Прийшов вже напідпитку та приніс із собою ще пляшку. Випив з господарем кілька чарок і зовсім захмелів. Андрій попросив його йти додому. Та той вже не тримався на ногах. Тож вийшов у двір і ліг спати у сараї. 

 

На подвір’ї бавився семирічний син Андрія. Хлопчик підійшов до сплячого чоловіка та почав виганяти додому. 

 

П’яний  чоловік не реагував на прохання хлопчика. Тоді дитина взяла граблі, які стояли поряд і стала бити лежачого. Як потім з’ясувало слідство,  малий впродовж години бив чоловіка то граблями, то іншим реманентом, який знайшов у господарському приміщенні. 

 

За деякий час з будинку вийшов батько і помітив кров біля сараю.

 

Чоловік витягнув товариша з прибудови і  заніс у хату. Почав вмивати  від крові. Проте чоловік був  вже присмерті, за кілька хвилин він  помер. 

 

„Я вже був переляканий такий, - розповідає Андрій, --  що вже не знав, що сам роблю. А коли товариш помер, то взагалі подумав, що це вже  все – ні мені життя, ні дитині життя.” 

 

Зляканий  батько дочекався ночі. Поклав тіло товариша на візок і вивіз до траси. 

 

Пояснити  вчинок сина чоловік не може. Каже, розмови з хлопчиком не дали відповіді на запитання, навіщо він це зробив. Дитина лише просить пробачення за скоєне. 

 

 

В Андрія із загиблим не було ніколи конфліктів. Чоловік часто приходив до них у гості. Добре ставився до малого. На думку батька, єдине, що могло стати причиною люті хлопчика – це нелюбов до п’яних. 

 

Дільничний  інспектор селища, де трапилась трагедія розповідає, що знає цю сім`ю. Жодних скарг ні на батька, ні на сина ніколи не чув. Єдиним поясненням цього вчинку вважає недостатню опіку над дитиною, нестачу домашнього затишку. Адже чоловік виховував сина сам  майже з народження і, можливо, не міг приділити йому належної уваги. 

 

 „Дитина не мала материнської уваги, -- розповідає Анатолій Деревецький, дільничний інспектор смт Великій Любіть. Батько не перебуває у шлюбі. Мати народила дитину і просто батькові принесла на виховання. Сказала: „На,  будь ласка, виховуй. То твоя дитина. А я пішла жити далі”. 

 

Натомість Олег Матківський, директор школи, де навчається хлопчик, каже, що Андрій дуже турботливий батьком. Постійно цікавиться справами сина. І хлопчик його дуже любить: „Батько дитині увагу приділяв, постійно приводив дитину на підготовку, коли ми його приймали до школи. Дитина завжди була охайно одягнута, доглянута, нагодована. Батько навіть на перший дзвоник розучував з ним невеликий сценарій, вчив віршики. Дитина разом зі всіма виступала. Нормальний, врівноважений хлопчик”.

 

Зі слів директора хлопчик зовсім не відрізнявся від інших дітей:  „ За кілька місяців, що він в нас навчався чогось аж такого, яке б виходило за рамки поведінки учня, правил поведінки учня, не було. І тому кажу, це дивно, незрозуміло, і навіть не можу сказати, чому так сталося.

 

Зараз у цій справі ще триває слідство. А з хлопчиком працюють психологи. 

 

 Фото взято тут. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ