Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

На «Львівській хвилі» стартував 17-й «Андріївський unplugged»

17-й «Андріївський unplugged» стартував у цей час на «Львівській хвилі». Слухачів улюбленого радіо розважають «Антитіла», «Тік», Світлана Тарабарова, «Цвіт кульбаби» , Іван Наві та «Сальто назад».

А відкрили дійство незмінно – вокалісти «Піккардійської терції». А от як простий акустичний виступ із маленького офісу переріс у масштабний концерт на великій сцені, розказали журналісти «Львівської хвилі».

У далекому 1999-му студія «Львівської хвилі» була у підніжжі телетрансляційної вежі. У двох невеличких кімнатках і готували перший Андріївський анплагдт. Згадує виконавчий директор радіо Влодко Лучишин: «Обдерті стіни, суцільний дикий авангард, який ми оббивали якимось картоном і малювали логотип «Львівської хвилі», щоб хоч трошки пристойніше виглядало. Там же у коридорах накривали столи. І у цих невеличких кімнатках відбувся перший анплагдт, який був анплагдтом у буквальному сенсі слова. Ми навіть фортепіано туди нагору тягнули, для того, щоб все було зіграно в акустику».

Не обходилось без курйозів, то виконавці запізнювалися і не встигали на репетиції, то гості анплагдту розходились не на жарт, додає музичний редактор «Львівської хвилі» Андрій Великий: «Одного разу, коли Кузьма вирішив заспівати свої сороміцькі коломийки, публіка так завелась, почала танцювати цю коломийку, що ми з Влодком мало не злетіли. Ми були на такій сцені, спеціально змонтованій, і вона почала хитатися. І це було нереально. Ми були змушені терміново злазити, бо людей зупинити було неможливо».

Витримки і сталевих нервів потребує сама організація дійства. Продовжує ведуча Галинка Лірник: «Насправді головний у нас організатор – це Іра Галевич. Це вона виконує всю цю титанічну роботу. І ця робота починається приблизно з кінця жовтня. Придумати, хто буде виступати, це не так складно. А от все організувати, всі гурти – це важче. У всіх виконавців є свої захцянки і свої таргани… зазвичай, план складається, але все ж дуже важко дотримуватись цього плану, адже людський фактор відіграє роль щонайменше на 80 %».

А ще сьогодні гостями концерту стане подружжя львів’ян-переможців. Сім’я Гарасим за 7200 гривень на аукціоні виборола перепустку на вечірній концерт від «Львівської хвилі». Боротьба точилася аж до останньої хвилини. Переможницю переповнювали емоції.

 «Ліміт в нас був 5 тисяч гривень й ніби не планували витрачати більше. Але дякуючи моєму чоловікові Ярославу Гарасиму – він взяв участь за мене і на останній секунді поставив ставку 7200. І так ми перемогли разом», – розповіла Яна Герасим.

Гроші за квитки підуть на допомогу для хлопців з 24-ї бригади, що боронять Україну на сході. Власники перепусток запевняють, давно хотіли потрапити на анплагдт і з нетерпінням чекають вечора.  

"Львівська хвиля"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ