Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На виставці-ярмарку декоративних голубів вартість птаха сягала тисячі гривень

У неділю, 21 лютого, в дворику ЗСШ № 34 що на вулиці Замкненій, відбулася виставка-ярмарок голубів. Її організатором виступив Львівський обласний дитячий еколого-натуралістичний центр та клуб любителів декоративних голубів.

 

Попри майже відсутність реклами заходу, він зібрав чималу кількість учасників, що свідчить про популярність цього чоловічого захоплення. Так , здебільшого , говорили й самі учасники виставки: « в чоловіка має бути якесь хобі!», а «голубами почав цікавитися й займатися з дитинства». Дехто з них продовжує розводити голубів вже живучи в місті в багатоповерхівках мікрорайонів Рясне і Сихова.  Для людей незаангажованих спілкування між собою голубівників могло здатися ненормативною лексикою: так багато є порід голубів і  термінів у справі розведення і догляду за птахами.

 

До речі, на виставці-ярмарку найбільше питалися за самками. Як пояснили кореспондентові-невігласу, самки найбільше піддаються нападам яструбів, а самцеві без пари сумно і  виводка не буде.

 

Вартість представлених на виставці понад ста порід птахів сягали до тисячі гривень. Хоча окремі елітні породи голубів можна замовити через Інтернет , скажімо, в Німеччині. рідкісного птаха вам привезуть за 600—800 євро. Втім, такої еліти на недільній виставці не було.

 

Натомість поряд з декоративними були представлені спортивні породи, придбані в Польщі з відповідним маркуванням. А ще на ярмарку можна було придбати й іншу сільську живність – кроликів , нутрій , курей та індиків. Не привезли хіба-що корів та свиней…

 

Фото Михайла Дашковича

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ