Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Перша перемога Андрія Шевченка

Національна збірна України з футболу здобула першу офіційну перемогу під керівництвом Андрія Шевченка. У матчі 3 туру відбору на чемпіонат світу-2018 наша головна команда країни у Кракові обіграла збірну Косово з рахунком 3:0. Українці хоч і перемогли доволі впевнено, однак без валідолу у цьому матчі також не обійшлося.
sport.ua

У порівнянні з більш-менш успішним матчем проти Туреччини (нічия на виїзді 2:2) Андрій Шевченко не став експериментувати зі складом у матчі проти Косово. У стартовому складі синьо-жовтих вийшли ті ж 11 футболістів, що вийшли на поле у турецькому місті Конья. До слова, матч проти Косово синьо-жовті проводили у Кракові, оскільки Україна не визнає незалежність цієї Республіки. Зважаючи на це, до України футболісти з Косово стовідсотково не доїхали б, відтак було прийнято рішення, що команди зіграють на нейтральному полі у Кракові.

Про жоден інший результат, аніж перемога, не могла бути й мови напередодні цього матчу. Зрештою, про це і сказав на передматчевій прес-конференції головний тренер українців Андрій Шевченко. Після двох поспіль нічиїх від Ісландії (1:1), а також Туреччини (2:2) Андрій Шевченко будь-що бажав здобути першу офіційну перемогу у якості головного тренера команди.

Матч проти Косово, на жаль, не пройшов без валідолу. Були ігрові відрізки, коли ми по-справжньому хапалися за голову: і зовсім не від тих моментів, які ми створювали в атаці, а якраз від тих, коли атакували гравці з Косово. В одному з таких епізодів на 30 хвилині нашу команду по-справжньому виручив воротар Пятов, після чого ми одразу забили у відповідь. Нападник Артем Кравець хоч і забив з допомогою рикошету, проте ще раз передав привіт головному тренеру київського «Динамо» Сергію Реброву.

При рахунку 1:0 життя для команди Андрія Шевченка аж ніяк не було спокійним. Здавалося б, ми повністю контролювали гру проти значно слабшого суперника, однак гравці з Косово час від часу знаходили можливість тривожити володіння Пятова. Особливо у другому таймі, ще до того моменту, коли рахунок став 2:0 на користь нашої команди. У деяких епізодах нам справді пощастило, не складно було б спрогнозувати яка б нервова гра була б гра, якби гравці з Косово забили нам у відповідь.

На щастя, цього не сталося. Гол Андрія Ярмоленка у другому таймі фактично зняв усі запитання про переможця та переможеного. Після подачі Караваєва, який замінив на лівому фланзі блідого Коноплянку, «динамівець» на прийомі обіграв суперника і просто таки розстріляв воротаря.

Вихід на поле досвідченого Руслана Ротаня – ще один яскравий спогад з цього поєдинку. Ротань зумів забити двічі, щоправда один гол арбітр справедливо відмінив через активний офсайд Віктора Коваленка. У другому епізоді Ротань зумів пробити з точки в точку – вийшло усе немов у більярді – 3:0 – впевнена, але дещо нервова перемога збірної України.

Після трьох турів відбору на чемпіонат ствіу збірна України посідає третє місце у групі І. В активі нашої команди 5 очок, що на два менше, аніж в Ісландії та Хорватії. До слова, ісландці у матчі 3 туру вдома з рахунком 2:0 обіграли Туреччину, а хорвати здобули мінімальну (1:0) перемогу над збірною Фінляндії. У матчі 4 туру відбору на чемпіонат світу Україна вдома зіграє проти збірної Фінляндії. Цей матч відбудеться 12 листопада.

 Україна – Косово – 3:0 (1:0)

 Україна: Андрій Пятов, Олександр Кучер, Богдан Бутко, Іван Ордець, Едуард Соболь, Євген Коноплянка (Олександр Караваєв, '79), Віктор Коваленко, Олександр Зінченко (Руслан Ротань, '63), Тарас Степаненко, Андрій Ярмоленко, Артем Кравець (Роман Зозуля, '84)

Косово: Самір Уйкані, Альбан Пніші, Амір Ррахмані, Леарт Пачарада, Альбан Меха (Бернард Беріша, '54), Валон Беріша, Хекуран Кріезіу, Херолінд Шала, Мілет Рашіца (Арбер Зенелі, '66), Фаноль Пердедай (Вальмір Сулеймані, '77), Ведат Мурічі

 Арбітр: Кевін Блом (Нідерланди)

Голи: Артем Кравець, 31, Андрій Ярмоленко, 81, Руслан Ротань, 87.

Попередження: Валон Беріша, 20. Хекуран Кріезіу, 82.

Богдан ПастернакГал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ