Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Подорож гуманітарки через материк

Українські французи передали на Львівщину реабілітаційне обладнання для дітей з особливими потребами та дорослих. Всього до України прибуло 9 тонн гуманітарної допомоги.

Фуру завантажила та відправила французька асоціація ІРУАЗ-УКРАЇНА. Вантаж розподілять між Львівською, Івано-Франківською та Волинською областями. Загалом доставили 185 одиниць реабілітаційного обладнання. Його охоче надали Центр" Institut éducation motrice de Dirinon"(Франція) та "E.H.P.A.D des Abers à Lannilis"(Франція)

Більшість обладнання для людей з особливими потребами українцям подарував реабілітаційний центр, який розташований в Бретані (Франція). Взимку він переїжджав на нове місце, а устаткування та меблі вирішив передати на благодійність. Відтоді асоціація "ІРУАЗ-Україна" (засновник асоціації у Бретані - Клод Марі) спільно із благодійним фондом «Патріот-Львів» (засновник фонду Ігор Коцюруба) розпочали підготовку усієї необхідної документації для відправлення цього гуманітарного вантажу, а потім розподілили по кінцевих набувачах. Документальну допомогу забезпечила волонтерка з Парижу Мирослава Бровчук, транспортуванням займався львівський перевізник "ТР-Транс", спонсори перевезення - французькі українці зі Закарпаття  - Мішель Ерп та його син Андріан.

 

Допомогу отримає Олеська районна лікарня, Дрогобицька міська дитяча лікарня, Міжнародний благодійний фонд інвалідів «Надія є», Львівська обласна благодійна організація «Реабілітаційний центр «Нове життя», Міжнародна благодійна організація «Благодійний фонд Долини», ГО «Львівська обласна спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих» а також ГО «Світ Для дітей».

 

Частина гуманітарного вантажу, ще на вихідних, поїхала у місто Нововолинськ (Волинська обл). «Це обладнання ми беремо для наших діток, якими ми опікуємося. Здебільшого це дітки, в яких є порушення опорно-рухового апарату – ДЦП або інші діагнози, тобто коли дитина не може самостійно рухати своїм тілом. Щоб розвиватися і жити їм потрібні вертикалізатори,  спеціальні сидіння та ходунці, – каже керівник ГО «Світ Для дітей» Олена Токарєва. – В нашій організації  близько 40 дітей з особливими потребами. Ми брали також фіксуючі крісла, в них можна посадити дитину, до прикладу із синдромом Дауна, це дуже зручно особливо під час корекційних занять. Також тепер матимемо електричні візки, батьки їх дуже чекали, бо не в змозі самі купити, адже це досить вартісно. Купувати таке нове реабілітаційне обладнання – неймовірно дорого», - додала Олена Токарєва.

Завдяки благочинцям із Бретані у реабілітаційному центрі «Нове життя», що на Львівщині відтепер з’являться сучасні меблі, зокрема ліжка та шафи. Доставлять туди й інвалідні візки, вертикалізатори різного виду, крісло-коляску для душу, гідросидушку,  підйомники, пристрій для сушіння білизни та  навіть швейну машинку. «В реабілітаційному центрі  опікуються нарко- та алкозалежними людьми. Він розташований у с. Старий Яричів (ред. Кам’янка-Буський р-н, Львівська обл.), перебуває під патронатом церкви. В центрі перебуває від 10-и до 30-и осіб. В нас лікування не примусове, а добровільне. Дуже важливо подати руку таким людям, щоб вони не відчували, що покинуті», - зазначає співзасновник Львівської обласної благодійної організації реабілітаційний центр «Нове життя» Микола Савчин.

Благодійники також взялися поліпшити життя стареньких, які перебувають у Йосипівському хоспісі при Олеській районній лікарні.  «Туди ми веземо ліжка, меблі, інвалідні візки. Про діток також стараємося не забувати. В Дрогобицьку лікарню, у дитячу реанімацію, також віддаємо ліжка. Із Франції загалом прибуло 185 одиниць реабілітаційного обладнання, 32-х видів. Гуманітарну допомогу ми розподілили між трьома областями – Львівською, Волинською та Івано-Франківською», – розповіла  керівник благодійного фонду «Патріот-Львів» Уляна Дейнека.

 

Гуманітарну допомогу українські французи відправляють уже кілька років. Дбають і про поранених на передовій, і про дітей-сиріт, і про хворих. «Щоразу, коли це все доходить в Україну ми маємо прямий зв'язок із людиною, яка це отримала. Та радість, голос вдячності цієї дорослої людини чи дитини, мами хворого чи пораненого, – воно надихає. Ти не можеш зупинитися і сказати собі "досить"! Я знаю, що в Україні це коштує дуже дорого, тому, коли ми щось відправляємо, ми розуміємо, що хоч чимось допомогли, хоч якесь полегшення зробили. Тим більше, що це обладнання нам тут просто дарують, а ми лише шукаємо гроші на транспортні витрати», – наголосила Марія Налін із Асоціації "ІРУАЗ-УКРАЇНА". 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ