Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Прем’єр-ліга Львівщини: на перший-третій розрахуйсь

Соснівський «Рочин» не зміг перемогти в одному з найголовніших матчів обласної Прем’єр-ліги. Команда Володимира Підкіпняка на власному полі зіграла внічию з головним конкурентом у боротьбі за золоті медалі – ФК «Миколаїв».

Матч лідерів обласної Прем’єр-ліги завершився мировою з рахунком 1:1, в той час, коли «Рочину» необхідна була лише перемога. Соснівчани з усіх сил старалися дотиснути суперника, однак зрівняли рахунок у грі надто пізно, а вирвати перемогу уже забракло часу.

Матч «Рочина» та «Миколаєва» ще у першому колі дав усім зрозуміти, що ігри між цими командами – це найкраще, що є на даний момент у Львівській області. Нагадаємо, тоді команди розписали результативну нічию з рахунком 2:2, давши усім зрозуміти, що обидва колективи за своїм класом, мабуть, уже переросли рівень обласного футболу.

Поєдинок другого кола у Соснівці знову довів вищезгадані слова. Родзинки матчу додавав той факт, що «Рочину» для продовження боротьби за золоті медалі чемпіонату необхідно було перемагати, натомість команду Віталія Пономарьова влаштовувала і нічия. Рахунок 1:1 повністю влаштував «Миколаїв», зробив команду без «п’яти хвилин» чемпіоном Прем’єр-ліги. Натомість нічия у цьому матчі дозволила гравцям «Рочина», швидше за все, задовольнитися срібними медалями. Лише диво зможе завадити «Миколаєву» випустити чемпіонство в останніх двох турах.

Футбольний клуб «Миколаїв» рівніше пройшов усю турнірну дистанцію. Команда Віталія Пономарьова зуміла не програти у двох матчах з соснівським «Рочином», вдало зіграти з СКК «Демня» та у матчах з дещо слабшими суперниками взяти майже максимальний результат. «Рочин» у матчі з середняками чемпіонату та командами з гори турнірної таблиці показав дуже хороший результат, однак чотири осічки у першому колі наприкінці чемпіонату дали про себе знати. Навіть якщо б команда Володимира Підкіпняка перемогла «Миколаїв» у Соснівці, гравцям та вболівальникам «Рочина» довелося б сподіватися на те, що в останніх двох турах команда з Миколаєва загубить очки. Нагадаємо, «Рочин» у першому колі у матчах з «Кордією» з Мурованого, «Феніксом-Стефано» з Підмонастиря, «Юністю» з Гійче та «Галичиною» з Великого Дорошева загубив надто багато. У цих матчах з 12 можливих очок «Рочин» здобув лише два. Що цікаво, потужна гра оновленого «Рочина» уже у другому колі і 14-матчева виграшна серія повернула надії вболівальникам на перше місце, в той час коли команда з Соснівки уже міцно закріпилася на другій сходинці в турнірній таблиці.

Щодо останнього і вкрай важливого для обох команд матчу у Соснівці, то він пройшов при помітній перевазі господарів. «Рочину» у цьому матчі нічия аж ніяк не підходила, а відтак соснівчани з усіх сил помчали вперед на початку зустрічі. Що цікаво, майже у дебюті матчу господарі поля мали два моменти для того, щоб повести у рахунку. Після передачі від Олега Домальчука головою мимо пробив Назар Цюпка, а після передачі від Максима Болкіта не влучив у ціль Іван Данилюк.

Загалом, гра господарям у першому таймі давалася. Підопічні Володимира Підкіпняка у багатьох моментах виходили переможцями своїх єдиноборств. Не складно було передбачити, що у цьому матчі боротьби та емоцій буде багато. Прогнозовано складним був поєдинок і для головного арбітра матчу Степана Лапка. Йому довелося гасити справжні пристрасті на футбольному полі, регулярно показуючи жовті картки для гравців обох команд.

Гравці «Миколаєва» у першому таймі здебільшого захищалися, однак при першій можливості втікали в контратаки. Одна з них наприкінці першого тайму завершилася для гостей результативно. Назар Бойко втік зі своєї частини поля та реалізував вихід на сам з Анатолієм Коваленком. Зважаючи на перебіг подій на футбольному полі у першому таймі, «Рочин» не заслуговував на мінімальну поразку у рахунку, однак з таким перебігом подій довелося миритися. Для того, щоб забити двічі і повернути інтригу у боротьбі за чемпіонство, гравці «Рочина» мали увесь другий тайм.

Передбачити перебіг подій на футбольному полі у другому таймі було не складно. Для команди Володимира Підкіпняка цей тайм називався або пан, або пропав. Гравці «Рочина» з перших хвилин другої 45-хвилинки одразу взялися з усіх сил атакувати володіння В’ячелава Левицького. Здебільшого атаки «Рочина» часто нагадували навали та штурм, до конструктивного завершення атак справа доходила не так часто. Майже в усіх епізодах впевнено у рамці воріт діяв голкіпер «Миколаєва», а у більшості випадків гравці команди гостей часто били будь коли, щоб ліквідувати небезпеку біля власних воріт.

Якщо відверто, то в атаці команда господарів виглядала потужно, однак брак останнього пасу чи завершального удару часто давався взнаки. Не щастило гравцям з Соснівки і навіть тоді, коли у штрафному майданчику гостей виникали «пожежі». В одній з них гравці «Рочина» вимагали пенальті від арбітра, однак Степан Лапко порушення правил, а саме гри рукою, з боку захисників «Миколаєва» так і не побачив.

Такий перебіг подій на полі повністю влаштовував гостей. Господарі атакували, однак з кожною зіграною хвилиною гравці «Миколаєва» наближались до перемоги. У деяких епізодах гравці гостей цілком прогнозовано проявляли футбольні хитрощі, а саме тягнули час та робили все можливе для того, щоб збити темп матчу. З атаками «Миколаєва» у другому таймі справи були не найкращі, однак кілька достойних контратаках у гостей таки пройшло. В усіх з них вище усіляких похвал зіграв воротар Анатолій Коваленко.

Велика кількість замін від Володимира Підкіпняка, масовані атаки та справжній штурм дали свій результат на 90-ій хвилині гри, коли в потрібному місці в потрібний час опинився Іван Семиряк. Втім, цей гол був лише малою втіхою господарів, оскільки рахунок 1:1 їх аж ніяк не влаштовував. А на більше для «Рочина» у цьому матчі банально забракло часу. Поєдинок двох найкращих поки що аматорських команд Львівщини не міг не сподобатись вболівальникам. Незважаючи на те, що «Рочин» без двох ключових гравців, а саме Віталія Кашуби (не зіграв через хворобу) та Миколи Богданова (не зіграв через травму), не добився позитивного результату, вболівальники в один голос кричали молодці. Ймовірно, у цьому сезоні гравці «Рочина» приміряють не золоті, а срібні медалі обласного чемпіонату, однак за такий результат і за гру команди вболівальникам соромно не буде. А це, погодьтеся, найголовніше.

Окремо хотілося б привітати футбольний клуб «Миколаїв». Оскільки команда зараз очолює турнірну таблицю Прем’єр-ліги, є дуже близькою до того, щоб стати чемпіоном. У двох матчах з «Рочином» «Миколаїв» жодного разу не програв, а цей результат уже заслуговує на похвалу…

Прем’єр-ліга Львівщини. 25 тур. Соснівка, стадіон «Шкільний»
«Рочин» (Соснівка) – ФК «Миколаїв» – 1:1 (0:1)
«Рочин»: Коваленко, Домальчук (Васюта, 82), Іванишин, Портянко, Дмитрух (Мацюра, 81), Найдишак, Кохман, Яструб (Семиряк, 77), Болкіт (Штандер, 87), Цюпка (Дева, 55), Данилюк (Кутний, 77)
ФК «Миколаїв»: Левицький, Танечник, Вербний, Коваль, Ілюк, Міліщук (Лещинський, 88), Бойко, Балух (Кравців, 90+2), Хмизов (Федина, 71), Сагайдак , Клим (Синишин, 46)
Голи: Бойко, 44 – Семиряк, 90
Попередження: Клим, 5, Кохман, 14, Ілюк, 21, Коваль, 40, Хмизов, 44, Портянко, 53, Найдишак, 76, Федина, 81, Балух, 86
Арбітр: С. Лапко (Львів)
Асистенти арбітра: О. Притула (Жовква), Ю. Суряк (Львів)
Четвертий арбітр: Б. Горошко (Радехів)
Спостерігач арбітражу: А. Шандор (Львів)

Юрій Ромась, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ