Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Літній чемпіонат Львова організовано на високому рівні"

«Фуджікура» - команда, яка кілька місяців тому здивувала всю футзальну громадськість тим, що перемогла у Відкритому Кубку Львівщини з футзалу.

Зараз це один із лідерів поточного літнього чемпіонату. За словами президента клубу Андрія Задорожного, на цьому «Фуджікура» зупинятися не буде. Про команду, плани на майбутнє та не лише він розповів в інтерв’ю прес-службі Асоціації футзалу Львівщини.

- Андрію, як і коли народилася футзальна команда «Фуджікура»?

-Розпочну з того, що компанія «Фуджікура» – це японська компанія, що стрімко розвивається на Львівщині та інвестує кошти у наш регіон. Футзальна команда зародилася у кінці 2015 року та взяла участь у чемпіонаті Першої Ліги футзалу Львова 2015/2016 року, де фінішувала на п’ятому місці. Саме в цей час я приєднався до цієї компанії та спробував продемонструвати керівництву, що футзал – це своєрідна реклама для компанії.

Після цього ми брали участь у літньому чемпіонаті Першої Ліги 2016 року та на сезон 2016/2017 було вирішено виступати у Гранд Лізі, де зараз команда і успішно виступає.

Наш проект спочатку був зорієнтований для наших працівників, але компанія «Фуджікура» лише розпочала свій розвиток, тому гравців рівня Першої Ліги підібрати було важко. Відтак, було прийнято рішення залучити, можна сказати друзів, щоб у міжсезоння (зимовий період) не втрачати форму та спробувати себе у футзалі на іншому рівні.

Згодом ми отримали підтримку керівництва компанії в особі заступника генерального директора Оксани Лашманової.  Результати команди дали підстави перейти на більш професійний рівень.

На даний момент маємо уже дві команди: одна виступає в Гранд лізі Львова, а інша сформована лише із працівників компанії. Вона грає у  чемпіонаті Бізнес-ліги, яка проходить під егідою Асоціації футзалу Львівщини. У планах - створення третьої команди, яка буде виступати у третій лізі.

- Хто грає за вашу команду?  Які маєте здобутки на даний час?

-Фуджікура – це насамперед дружній колектив, як на полі, так і за його межами. Можливо, саме і тому, команда почала демонструвати хороші результати. Кардинально змінили підхід до розвитку команди у вересні 2016 року, коли я запропонував Володимиру Когуту очолити команду та стати граючим тренером. Кістяк команди уже у нас був, оскільки виступали фактично одним складом декілька років за різні команди: Задорожний Андрій, Задорожний Ігор, Танечник Роман (капітан команди), Буцик Олег, Вербний Володимир, Когут Володимир, Васенюк Віталій. Після цього залучили до команди ще декілька гравців, щоб її підсилити. Мова йде про Гондецього Романа, Мірзаєва Руслана, Пштиря Романа та інших. І, як то кажуть, результат не забарився. Вже у квітні 2017 року команда перемогла у Відкритому Кубку Львівщини 2017, чим здивувала всіх. На даний момент - це найвагоміша перемога у скарбничці команди.

- Поки що у літньому чемпіонаті Львова зіграно 5 турів, де Ваша команда перебуває на другому місці в турнірній таблиці. Як оціните початок літнього чемпіонату? Що скажете про суперників? Кого бачите головними конкурентами у боротьбі за медалі?

-Початок змагань є успішним, але, на жаль, втратили 2 очки у фактично переможному матчі з ЛМІ "Медик". «Фуджікура» вела у рахунку по ходу матчу і жодних підстав для втрати очок не було. Втім, це футзал, тим він і цікавий.

І взагалі Гранд Ліга 2017 є дуже цікавим чемпіонатом, оскільки кожного туру отримуємо сенсації та дуже цікаві результати. Чемпіонат проходить на дуже високому рівні, що є основною заслугою оновленої Асоціації Футзалу Львівщини.

Щодо конкурентів, то тут, без сумніву, головним конкурентом є «Галицька Здоба». Сергій Тригубець зібрав потужний колектив, який наразі виносить всіх. Також цікаво спостерігати за «Альтернативою». Тим не менше,  всі команди майже рівні, тому основна боротьба за медалі ще попереду.

- Які завдання керівництво поставило перед командою на сезон і чи є у майбутньому плани спробувати себе на професійному рівні?

-Після перемоги у Відкритому Кубку Львівщини завдання перед командою були поставлені максимальні, а саме перше місце у Гранд Лізі. Тільки такі завдання мотивують розвиток команди.

Щодо планів на майбутнє, то все буде залежати від результатів команди у літньому чемпіонаті, а там побачимо. Зацікавленість у розвитку команди у керівництва компанії є, тому все у наших ногах.

Асоціація футзалу Львівщини 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ