Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Приазовський напрямок: обстріли не стихають, підрозділи готові діяти в різних ситуаціях

Приазовський напрямок: обстріли не стихають, підрозділи готові діяти в різних ситуаціях. Повідомила мобільна прес-група ОТУ «Донецьк» на приазовському напрямку.

В той суботній ранок, ділянку оборони одного з підрозділів в районі села Павлопіль, противник зненацька обстріляв з танка.

«Солдати відразу доповіли, що це був танк. Все стало зрозумілим за характером пострілу та розривами снарядів. Через густий туман, не було видно звідки він веде вогонь, тож ми не відповіли по ньому. Тому всі бійці перечекали обстріл в укриттях. Щойно все стихло, хлопці нарахували чотири воронки, і ще два снаряда полетіли в невідомому напрямку», – розповів деталі командир підрозділу, офіцер на ім’я Сергій.

У цілому ж тиждень на нашій ділянці пройшов відносно спокійно, або, як пожартував командир підрозділу – «штатно». До обстрілів з різних видів озброєння вже звикли.

А в районі Новоселівки, протягом тижня противник вів обстріли в основному зі стрілецької зброї, рідше застосовувалися міномети. Втрат серед особового складу підрозділу на щастя не було. У разі безпосередньої загрози життю особового складу відкривався вогонь у відповідь зі зброї, дозволеної Мінськими угодами.

«В останній тиждень – стало тихіше, противник веде вогонь із мінометів калібру 82 мм або 120 мм два рази на тиждень. Протягом останніх п'яти днів обстрілів з важкої зброї не було», – сказав один з офіцерів підрозділу Віктор.

До розмови долучився офіцер з МПЗ. Він розповів, що настрій у солдатів бадьорий, бійці готові виконувати всі завдання: «Проблем із забезпеченням зараз немає, є все необхідне в повному обсязі – однострої, їжа, інші матеріальні засоби тощо. І військовослужбовці отримали грошове забезпечення».

«Нам всім дуже сподобалося те, що напередодні Дня Збройних Сил України, представники вищого командування приїхали в передові частини, щоб вручити заслужені нагороди», – говорить солдат Андрій.

Особовий склад цього підрозділу – досвідчені та загартовані воїни. Хлопці свідомо виконують свій обов’язок. На всіх опорних пунктах підрозділу завжди підтримується повна боєготовність, проводяться навчання та відпрацьовуються варіанти відбиття атак противника та дії в різних нештатних цитаціях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ