Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путіна елімінують, а Польща ображена через Ющенка

Перший тиждень 2017 року був неактивним у руслі політичних подій. На політичну млявість вплинули святковий період і погодні фактори: услід за новорічним циклоном Барбара на Україну із півночі насунув арктичний циклон Аксель, а з півдня ще один – через Чорне море із Балкан.

Назва балканського циклону на сайті Укргідрометеоцентру не вказана. У полоні погодної аномалії опинилась не тільки Україна, але й Європа, яку подекуди майже цілком паралізували заметілі, мороз і відлига. Натомість на американському континенті відбулась сенсація: Дональд Трамп визнав, що Москва – осередок світового тероризму, а Путін посягнув на святая святих – національну безпеку США. Що визнання Трампа буде означати для Путіна – знає Рабінович.

Різдвяний Львів – транспортний колапс і смітячне свинство

Активісти громадської організації «За якісний транспорт» повідомили, що на Різдво перевізники влаштували у Львів транспортний колапс. 8 січня, згідно з даними GPS, у місті працювали водії 133 маршруток, а водії 369 транспортних засобів улаштували собі святкове дозвілля. Відповідно і 7 січня із 502 маршрутних транспортних засобів працювало 97, а на 18 маршрутах не було жодного транспорту.

У Львівській міськраді розповіли, що транспорт не виходить на маршрути через технічні причини – замерзає дизель, погано функціонують двері. Микола Шкурган, директор підприємства «Міра і К», бідкався що дизель, на якому працює його транспорт, витримує температуру до мінус 15°С. Нарікає на природні фактори і Ярослав Іванець, директор АТП №1. Він розповів: «Наші машини у більшості виїхали. Є проблеми з приватними перевізниками, автобуси «Богдани» не витримують морозу – посідали акумулятори, позамерзали системи. На території АТП автобуси прогріваємо. До дизелю додали присадку, але вона мало допомогла. Ті автобуси, які з 10:00 на маршрутах, уже двічі заїжджали на вулицю Авіаційну, щоби розігрівати систему. Робимо все можливе, аби транспорт міг працювати».

Робити все можливе треба восени: підготувати акумулятор, залити оливу меншої температурної в'язкості, замінити літні шини на зимові, придбати незапарафінене пальне, здатне не густіти при температурі мінус 30°С. Звісно, якщо все це зробити, тоді маржа прибутковості між зібраною з пасажирів готівкою і покладеною у кишеню приватника скоротиться, зате реноме збережеться. А так і витрати на «відігрів» маршруток зростуть, і репутація канула в Лету.

Не єдиним маршрутним колапсом відзначився Львів, але і своїм традиційним сміттям. Рівненські свободівці перехопили львівські сміттєвози, водії яких мали твердий намір 7 січня підкинути сусідам різдвяний «подарунок». Представники львівських ГО кажуть, що депутатам Львова потрібно щось терміново робити: змінити систему господарювання у місті, переобрати міського голову або поміняти самих себе.

Битва за «Бурштиновий рай»

Депутат Ігор Мосійчук під час ефіру одного з телеканалів нагадав депутатові Сергієві Євтушку, представникові «Батьківщини», про оборудки партії Тимошенко довкола видобутку бурштину на Рівненщині та про його власне, Євтушка, кримінальне минуле у Сарнах.

На своїй сторінці у Facebook Мосійчук написав: «Вчора запитав у народного депутата від ВО «Батьківщина», чи відома йому на Рівненщині особа, більш знана серед бурштинокопачів як «Пєльмень». У відповідь Сергій Євтушок почав щось мямлити про відео, яке проти мене колись сфальшував Шокін. [...] А коли я запитав, чому Рівненська обласна рада, яку наразі очолює представник тієї ж «Батьківщини» Микола Драганчук, а більшість очолює його та Євтушка однопартієць Микола Кучерук, на останній сесії облради виділила тисячі гектарів землі сумнівним фірмам для видобутку бурштину, Євтушок вимовляв відповідь заїкаючись і блєяв, щось про пожежні машини».

Усім охочим дізнатися, хто такий «Пєльмень», депутат Мосійчук порадив звернутись зі запитом до керівника Кримінальної поліції України Сергія Князєва, який у минулому очолював Національну поліцію Рівненщини.

«Нагадаємо, раніше стало відомо про залученість партійної вертикалі «Батьківщини» до тіньового обігу коштів, виручених від нелегального видобутку бурштину на Рівненщині. У цій схемі народний депутат Сергій Євтушок є одним із комунікаторів між верхівкою партії та місцевою мафією, яка контролює незаконний видобуток бурштину», – повідомили журналісти телевізійного каналу.

А ще раніше львівське ЗМІ відомого бізнесмена надало інформаційну площу ГО «Антикорупційний блокпост» для оприлюднення непрозорих бурштинодобувних стосунків між Радикальною партією Ляшка і партією «УКРОП». У публікації «У тіні бурштинового скандалу на Рівненщині – люди Ляшка» автор зробив припущення, що «до курування нелегального видобутку бурштину на Рівненщині можуть бути причетні місцеві депутати від Радикальної партії Ляшка» під ймовірною егідою депутатів Андрія Лозового та Ігоря Мосійчука.

Відзначимо, «Антикорупційний блокпост», згідно з даними державного реєстру (ЄДРПОУ 39876967), діє з 2015 року. Його засновниками є киянин Станіслав Мислович, який також входить у громадську раду при Антимонопольному комітеті, та одесит Микола Хлинов, який був у «Правому секторі» та балотувався на виборах у Верховну Раду від «УКРОПу». Ганна Демиденко, представниця «Правого сектору», наче багаторука богиня Шіва, одночасно керує ГО «Всеукраїнське об'єднання Антикорупційний блокпост», ГО «Надра та багатства України» та іншими організаціями.

ОБСЄ: вибори на Донбасі після деокупації

Незважаючи на складні метеоумови, Себастьян Курц, наймолодший міністр закордонних справ у світі, який головує в ОБСЄ із 1 січня 2017 року, разом із Павлом Клімкіним здійснив візит на Донбас. Після завершення візиту Павло Клімкін і Себастьян Курц подякували спецназу Управління державної охорони України за допомогу, без якої зазначене інспектування могло і не відбутись.

Після завершення візитації в Маріуполі відбулась прес-конференція. Голова ОБСЄ сказав, що головною умовою для проведення виборів на тимчасово окупованій українській території має стати повне припинення вогню, тобто деокупація території. Курц також наголосив, що Мінські домовленості необхідно виконати у повному обсязі. А Павло Клімкін заявив, що спостерігачам місії ОБСЄ потрібно надати повний доступ не тільки до окупованих територій Донбасу, але і до всіх неконтрольованих ділянок українського кордону.

Коли хочемо, тоді й тренуємось

Коментуючи істерику Кремля стосовно грудневих навчань на Ягорлицькому полігоні, міністр Степан Полторак сказав: «Ми провели навчання, ми перевірили готовність нашої системи ППО. Ми перевірили здатність наших ракет вражати ціль. Ми досягли своєї мети. Ми провели ракетні випробування вперше за час незалежності України на цьому полігоні. Я оцінюю ці навчання дуже вдалими, дуже потрібними і, звичайно, ми не маємо наміру питати у когось дозволу для проведення таких навчань. Ракетні випробування будуть регулярними настільки, наскільки потрібно їх проводити. А ще ми будемо там проводити не тільки ракетні навчання».

Нагадаємо, президент України заявив, що єдиною причиною, яка змушує Україну проводити навчання поблизу Криму, є необхідність бути готовими до повномасштабного вторгнення РФ. Напередодні навчань ЗМІ з посиланням на джерела у Міноборони України повідомили, що Кремль погрожував Банківській ракетним ударом у разі проведення ракетних стрільб поблизу окупованого Криму.

Україна впроваджує стандарти НАТО

Державне підприємство «Укроборонсервіс» спільно з американською компанією «Aeroscraft» вироблятимуть в Україні стрілецьку зброю за стандартами НАТО. Першим пілотним проектом стане автоматична гвинтівка М16 моделі WAC47. В українському підприємстві зазначили, що виготовлення зброї за стандартами НАТО є важливою частиною розвитку Збройних сил України, а відмова від совєтських ГОСТів та перехід на міжнародні стандарти є частиною стратегії реформ і технічного поступу вітчизняного оборонно-промислового комплексу.

Хто із Путіним поведеться, як кур во щі попадеться

Петро Порошенко не візьме участі у традиційному «українському ланчі» у Давосі, який щороку організовує фонд олігарха Віктора Пінчука, – повідомили у Міністерстві закордонних справ. За їхньою інформацією, рішення прийнято після публікації статті Пінчука у газеті «Wall Street Journal» з пропозиціями врегулювати агресію Кремля проти України коштом втрати частини українських державних інтересів. Джерело у МСЗ повідомило, що під час 47 Всесвітнього економічного форуму, який відбудеться 17-20 січня, президент Порошенко буде мати власну програму.

У соціальних мережах доброчинці порадили Пінчуку заповнити конфузний вакуум відсутності українського офіціозу братанами із ОРДЛО, кримськими колаборантами і, звісно, епатажною Савченко.

Окрім порад у соціальних мережах, 7 січня Джорж Сорос публічно дистанціонував себе від публікації розпечатаної «консерви Кремля». Суть заяви колишнього партнера зятя Кучми – цілковите несприйняття позиції Пінчука за всіма пунктами! Голова фонду «Відродження» наголосив: «Ми не вважаємо, що винесення за дужки питання Криму і реінтеграція окупованого Донбасу на умовах Росії (а це станеться в результаті запропонованих «псевдовиборів»), не зробить Україну життєздатною державою. Навпаки, прийнявши такі умови, Україна неминуче піде шляхом Боснії та Герцеговини, стане тільки номінально цілісною державою, подальша фрагментація якої – лише питання часу. Відмова ж від боротьби за Крим буде означати не тільки зраду кримських українців, але й цілого народу – кримських татар, які страждають від безправ'я в умовах окупації».

А ще Джордж Сорос повідомив, що більше не бажає брати участі у пінчуківських «сніданках».

Публікуючи кремлівські ідеї під власним прізвищем у виданні «Wall Street Journal», одіозний кучмівський зять очевидно не сподівався на таку міжнародну рекламу та багатогранну увагу до свої непублічної персони.

Прозріння Тараса Чорновола

Тарас Чорновіл, хронічний ющенконенависник і народний депутат кількох скликань, коментуючи ідею Леоніда Кравчука про переговори між Росією і Україною у форматі п'ятірок моральних авторитетів, вказав на цікаву закономірність. Зазначивши, що Путін ніколи не погодиться, аби від Росії виступали такі люди як Андрій Макаревич, Чорновіл сказав: «У наявності є факт фронтальної атаки на Україну, за якою стоїть Кремль. Спочатку появляється стаття Пінчука про необхідність піти на «болючий компроміс» із Росією, далі – заяви Медведчука, Надії Савченко, а тепер ось і Кравчука...».

Чорновіл наголосив, що коли йде така фронтальна атака з озвученням, по суті, однієї й тієї ж ідеї про переговори і компроміс від політично значущих особистостей, то це не може бути збігом обставин. Аналітик, який і сам тривалий час прислуговував прокремлівській політичній силі, сьогодні відзначив, що в Україні політики надто дезорганізовані, щоби так злагоджено «бити в одну точку в короткий проміжок часу», а тому колишній регіонал переконаний, що хвилю лицемірних закликів «давайте знову дружити» ініціює Москва.

Через декларації до дискримінації

Напередодні Різдва Христового Андрій Іллєнко, позафранційний народний депутат, на своїй сторінці у Facebook висловив переконання, що Україні потрібна справжня й усестороння люстрація.  Депутат пише: «Люстрація за єдиним критерієм – лояльність до української держави. Розпочати з обов’язкового подання електронної люстраційної декларації усіма посадовцями та претендентами на посади. Питання у декларації – контакти з іноземними спецслужбами та зі спецслужбами СРСР, наявність подвійного громадянства (в тому числі в минулому), поїздки до Росії, на тимчасово окуповані території та детальне пояснення їх причин, перебування в Партії Регіонів, КПУ та інших антиукраїнських організаціях і т.д. Питань має бути багато, сторінок на 40.

Також потрібний відкритий доступ до усіх декларацій. Детальний аналіз усіх даних та перевірка на предмет відповідності законодавству. Будь-яка брехня – кримінальна відповідальність і пожиттєва заборона обіймати будь-які посади, в тому числі й виборні. Необхідно створити спеціальний орган, який перевірятиме декларації та усіх політиків і посадовців на предмет їхньої лояльності українській державі. Як вам ідея?», – цікавиться народний обранець.

Французька шахрайка на мілині – фінансовій і політичній

У міністерстві закордонних справ України засудили висловлювання Марін Ле Пен, яка бачить себе президенткою Франції, що анексія Криму є законною. Заяву оприлюднила прес-служба МЗС. «Роблячи такі заяви, які повністю повторюють кремлівську пропаганду, французька політик виявляє неповагу до суверенітету і територіальної цілісності України та повністю ігнорує фундаментальні принципи міжнародного права. Подібні заяви обов’язково матимуть наслідки, як це вже було у випадку окремих французьких політиків, яким заборонено в’їзд в Україну», – йдеться в повідомленні.

У МЗС нагадали, що окупацію українського півострову засудили Генасамблея ООН, Євросоюз, НАТО і Рада Європи, а Франція є державою-ініціатором Нормандського процесу та учасником Будапештського меморандуму 1994 року про недоторканність і цілісність української території.

Раніше, з огляду на рішення французьких банків не фінансувати передвиборчу президентську кампанію Марін Ле Пен, вона звернулась до друга Владіміра за грошима. Однак у Кремлі тепер і самим сутужно, а користі від Ле Пен – жодної, і президенткою їй не стати. Великий французький друг Владімір вирішив, що настав час французьким друзям провертати марно вкладені у них інвестиції.

Західні ЗМІ розповіли, що Агентство страхування вкладів РФ звернулось до суду із позовом про стягнення з партії Ле Пен всього розміру заборгованості за кредитом, виданим «Національному фронту» ще у 2014 році. Представник Агентства пояснив, що установа вимагає негайного повернення кредиту розміром 9 мільйонів євро, а також і відсотків, що наросли за цей час.

Валлеран де Сан-Жюст, казначей французької партії «Національний фронт», повідомив, що структура Марін Ле Пен сплачує тільки відсотки згідно з умовами договору, а кредит «тіла» планує почати погашати у 2019-2022 роках. Більше того, партія хоче звернутись до іншого банку РФ за кредитом у розмірі 27 мільйонів євро з огляду на те, що французькі банки ігнорують французький «Національний фронт». Очевидно, саме тому політична шарлатанка Марін Ле Пен і почала називати анексію Криму законною, сподіваючись на фінансову милість Путіна, а водночас закликати ЄС відмовитись від євро. Нема євро – нема і підстав повертати 27 мільйонів європозики.

Українсько-польське партнерство

Президент України подякував Польщі за зусилля у зміцненні міжнародної єдності й солідарності з Україною, а також привітав президента Польщі Анджея Дуду з нагоди 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною і Польщею.  Петро Порошенко наголосив, що високо цінує підтримку Польської держави, яка першою з країн світу визнала незалежність і суверенітет України, і особливо вдячний за послідовні й цілеспрямовані зусилля Польщі у зміцненні міжнародної єдності та солідарності з Україною у складні часи протистояти російській агресії. Очільник України вірить, що українсько-польське стратегічне партнерство безальтернативне, а тому й далі буде розвиватись у напрямку довіри, поваги і взаємної підтримки.

Нагадаємо, під час візиту в Польщу 21 грудня 2016 року Порошенко наголосив, що Україна і Польща повинні спільними зусиллями врятувати сьогоднішню Європу від «нападів популізму, байдужості, євроскептицизму і синдрому егоїзму».

Польща ображена через Ющенка

Польські аналітики повідомили, що Ярослав Качинський, як «неформальний лідер Польщі», а насправді політичний релікт, у своїх стосунках із Україною буде опиратись виключно на історичне минуле. Павел Решка каже, що мова йде про період польсько-українських відносин часів президентства Віктора Ющенка і Леха Качинського. Між політиками були дружні стосунки, і вони, начебто, домовились не приймати рішень, які завдадуть репутаційної шкоди політичній кар’єрі один одного. Згодом брати Качинські образились на Ющенка через те, що він присвоїв звання Героя України Степанові Бандері.

Польський аналітик переконаний, що таке рішення України завдало у Польщі чималої шкоди авторитетові Леха Качинського. Павел Решка деталізує: «Це призвело до неймовірної критики Леха Качинського з боку правих. Вони говорили, що Качинський – зрадник, що жертви Волині вимагають правди. Це, в свою чергу, залишило глибокий слід у політиці партії «Право і справедливість» стосовно України».

Із Павлом Решкою солідаризується професор-політолог Антоній Дудек. Він також наголосив, що у відносинах із Україною Ярослав Качинський робить і буде робити наголос виключно на минулому, а не майбутньому.

І це правильно. Треба ж колись Ярославу Качинському дізнатись правду про польську пацифікацію на Волині, про польську солідарність із московськими імперцями стосовно інтернування митрополита Андрея Шептицького, і про те, що Польща була окупантом українських етнічних земель. І користується ними досі.

Дострокових виборів не буде

Андрій Парубій, голова Верховної Ради, в ефірі одного з центральних телеканалів повідомив, щоби Кремль не сподівався на дестабілізацію політичної системи України, що дострокових виборів у парламент не буде. Голова Верховної Ради сказав: «Я глибоко переконаний, що сценарій, який нав’язують Україні щодо виборів, – зовнішній. Це сценарій не український. Агресор, який фактично обламав зуби об українську армію на Сході, величезні кошти витрачає на те, щоби дестабілізувати ситуацію всередині. Звичайно, парламент є головним майданчиком, на якому відбувається ця атака», – сказав Парубій.

Спікер парламенту нагадав, що подібні сценарії можна було спостерігати у Молдові, де «шляхом дестабілізації російські сили намагаються змінити політичний вектор розвитку цілої країни».

Дональд Трамп – президент

Допоки одні політичні сили України чубляться за право отримання бурштинових прибутків, а інші – бути першими серед прислужників Москви, на Капітолійському пагорбі також розгорілась драма зіткнення політичних інтересів. Конгрес США остаточно і офіційно затвердив підсумки голосування колегії вибірників і перемогу Дональда Трампа у виборах на посаду президента країни. Віце-президент Джо Байден, який головував у сенаті, підбив підсумки голосування вибірників, які подали свої голоси відповідно до наказу виборців 19 грудня, – повідомило видання «The Hill».

Під час переклички й уточнення голосів за списком штатів, у Конгресі перманентно лунали протести проти підсумків виборів із огляду на «хакерське російське втручання» та «нівелювання волевиявлення виборців», проте головуючий щоразу відхиляв ці протести. А коли настав час оголошення остаточних підсумків, здійнявся такий гармидер, що пристави Конгресу силоміць вивели зі залу кількох протестувальників.

Трамп таки визнав причетність Кремля до кібератак на США

Офіс Дональда Трампа поширив заяву, в якій нарешті визнав очевидне для всього світу – терористичну кібератаку Кремля на Білий Дім. У заяві сказано: «У той час як Росія, Китай та інші країни, групи і люди за межами США, послідовно намагаються зламати кіберінфраструктуру наших державних установ, підприємств та організацій, зокрема і Національного комітету демократів (штабу політичних опонентів Трампа – ред.), не було абсолютно ніякого впливу на результат виборів».

Ця заява була поширена після двогодинної розмови Дональда Трампа з представниками трьох американських спецслужб, під час якої Федеральне бюро розслідувань, Центральне розвідувальне управління і Агентство національної безпеки представили Трампові доповідь про втручання спецслужб РФ у вибори США.

Раніше Трамп дії влади США стосовно РФ називав «полюванням на відьом», а припущення про причетність Путіна до кібератак – «сміхотворними». Це відбувалось не тому, що Трамп настільки обмежений, а навпаки – у разі визнання впливу кремлівських кібератак на результати виборів довелось би проводити переголосування. Тепер же, коли у Конгресі США підтвердили правомірність присутності Дональда Трампа в Овальному кабінеті, перед новообраним президентом відкрилась палітра широких можливостей.

Трамп не настільки примітивний, аби не розуміти, що начебто підіграючи йому під час виборів, насправді Путін грав на боці Гілларі Клінтон, прагнув налаштувати американських виборців проти ймовірного одіозного тандему Путін-Трамп.

Німеччина теж звинуватила РФ у кібератаках

Ханс-Георг Масен, очільник Федерального відомства з питань охорони конституції Німеччини, повідомив, що служба захисту конституції Німеччини підозрює Кремль у масштабній хакерській атаці на сервери ОБСЄ у 2016 році. Німецький чиновник розповів: «Наша перевірка підтвердила, що структурні особливості цієї атаки схожі на вже знайомий нам стиль угруповання APT-28, які мають відношення до нападу на німецький Бундестаг. Є ознаки, які вказують на зв’язок APT-28 із Росією».

Нагадаємо, 28 грудня 2016 року ОБСЄ заявила про хакерську атаку на свій сайт. За інформацією французької газети «Le Monde», атаку на сайт ОБСЄ могла здійснити російська хакерська група APT-28, яку раніше звинувачували у причетності до злому поштових серверів Демократичної партії США.

ЦРУ: Росія може втручатись у  європейські вибори

Джон Бреннан, керівник ЦРУ, заявив про загрозу втручання Кремля в європейські вибори, а особливо – у Німеччині та Франції. Бреннан повідомив, що адміністрація президента Барака Обами, яка вже відходить із Білого Дому, хоче привернути увагу міжнародної спільноти до російського втручання в американські вибори з метою попередити всі решту країни, які перебувають в орбіті кремлівських інтересів.

Джон Бреннан наголосив: «Для США дуже важливо зрозуміти механізм, як це відбулось, щоби ми могли не тільки убезпечити власну систему, але і проінформувати наших партнерів. Якщо винести цю інформацію на широкий загал, тоді в майбутньому Путін буде менше схильним піти таким шляхом, тому що його діяльність викрили».

Керівник ЦРУ переконаний, що Кремль намагається втручатись у політичний процес по всьому світу, допомагає зайняти чільні посади своїм корумпованим симпатикам, які потім будуть допомагали  Москві просувати свої інтереси або сіяти пропаганду під час виборів у цих країнах.

Рішення нейтралізувати Путіна прийняте і буде еліміноване

Слава Рабінович, відомий американсько-російський фінансист і блогер, на своїй сторінці у Facebook повідомив інформацію, що Путін посягнув на національні інтереси США, а тому його визнали головним ворогом США. Це означає, що його, Путіна, фізично відсторонять від міжнародної політики. Блогер зазначив, що президент США вже після кремлівської агресії проти Грузії неодноразово висловлював свою невтішну думку про Путіна, тому в головного  кремлівця є персональна вендета проти Обами.

Рабінович пише: «Путін переконаний, що це Гілларі Клінтон, у той час держсекретар США, організувала в Москві масові демонстрації у 2011-2012 роках. Вважаючи, що Клінтон буде обрана президентом США із ймовірністю у 99%, Путін вирішив провести ряд спецоперацій, у тому числі в ділянці російського державного кібертероризму, спрямованого проти США, щоби спробувати дискредитувати процес американських виборів і підірвати довіру американських громадян до цього інституту – інституту вільних, чесних і демократичних виборів. Того самого інституту, який Путін цілеспрямовано зруйнував у Росії».

Фінансовий аналітик вважає, що у разі перемоги Клінтон Путін сподівався, що більшість американських громадян будуть вважати її президентство нелегітимним, а тоді в Путіна виникне сприятлива нагода «посіяти хаос по всій Америці». Отож перемога Дональда Трампа стала величезною несподіванкою особисто для Путіна і його ближчого оточення, допущеного до справжніх задумів Кремля.

Блогер пише: «Проте є одна велика проблема, яку Путін не розуміє і не може осягти свою гебешною головою. Ця проблема – значення слів «національні інтереси США» для тих осіб, яких обирають в інститути американської державної влади – для президента США, для Конгресу, Сенату і Верховного Суду. Путін не розуміє і не здатний збагнути, що його дії проти національних інтересів США призвели до обставини, що його вже неприховано оголосили головним ворогом США. Він буде виведений із політичної гри. Його елімінують. Надто вже «круті» дії Путіна проти базових національних інтересів США іншого сценарію не передбачають».

Іще Рабінович наголосив, що в цій ситуації для Дональда Трампа є тільки два варіанти: «Або Трамп буде діяти відповідно до національних інтересів США, як їх тепер розуміють представники двох інших гілок американської влади, або імпічмент – це найкраще, що чекає Трампа. Бо гірше імпічменту буває тільки імпічмент, а далі суд за державну зраду відразу після імпічменту».

Посол Чалий: Трамп для України – це добре

Валерій Чалий, посол України в США, вважає, що Дональд Трамп, інавгурація якого призначена на 20 січня 2017 року, може переглянути малодушну позицію Барака Обами у питанні постачання летальної зброї Україні. Посол повідомив: «Оборонне обладнання зараз надходить в Україну і дає можливість зберегти життя нашим воїнам, а також зафіксувати порушення режиму припинення вогню, як, наприклад, – контрбатарейні радари. Тому, відповідно, зміни у Білому Домі створять політичну можливість по-новому переглянути це питання».

Формування єдиної Помісної Церкви

В ефірі одного зі ЗМІ патріарх Філарет повідомив, що в Україні почався процес формування єдиної Помісної Православної Церкви. Він сказав: «Буде одна Помісна Церква, буде і церковний мир. А помісна Церква обов’язково буде одна. Чому буде? Тому що буде держава. А буде держава, тоді в цій державі повинна бути і одна Православна Церква, а не декілька».

За словами патріарха УПЦ-КП, сьогодні процес об’єднання уже розпочався і багато мирян Московського патріархату переходять у Київський. «Чому вони переходять? Тому що бачать, що Київський патріархат – це дійсно Українська Церква, яка захищає українську державу, український народ і українські інтереси. Тому єдина Церква буде обов’язково», – наголосив очільник Київського патріархату.

Нагадаємо, що раніше деякі політологи висловили припущення, що так званий Московський патріархат на чолі з Гундяєвим насправді не є релігійною структурою, а «фінансовим донором» агресора Путіна. Водночас і через «чорну діру» в Україні – УПЦ-МП – у РФ перетікають кошти українських віруючих, які потім Кремль використовує для постачання «гуманітарних конвоїв» на Донбас з метою нищення українських воїнів – захисників Вітчизни.

Ярослав Левків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ