Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Радіємо за гру, сумуємо за результат

Національна збірна України з футболу не змогла напряму вийти на Євро-2016. Команда Михайла Фоменка, попри усі старання та масу створених гольових моментів, так і не змогла забити бодай одного разу одному з грандів світового футболу. Більше того, гол Маріо Гаспара у дебютному матчі за збірну Іспанії у середині першого тайму подарував перемогу «червоній фурії» - 1:0.
sport.ua

Що означав для збірної України поєдинок проти Іспанії нагадувати, мабуть, не варто. Одним успішним матчем національна збірна України з футболу могла виконати найголовніше завдання у відборі – вихід на Євро-2016. Для цього потрібно було лише перемагати. Інші результати у цьому матчі автоматично множилися на нуль.

Поєдинок у Києві викликав пожвавлений інтерес у вболівальників. Трибуни НСК «Олімпійського» були заповненими майже вщент, а відтак команда Михайла Фоменка отримала серйозний заряд у вигляді 12 гравця і на трибунах, і на футбольному полі.

Заміну дискваліфікованим Хачеріді та Сидорчуку головний тренер збірної України Михайло Фоменко знайшов без проблем.  Кучер та Гармаш достойно відіграли проти Іспанії. Натомість головний тренер збірної Іспанії Вікенте дель Боске випустив дещо експериментальний склад своєї команди, однак, як виявилося згодом, від цього легше збірній Україні не стало. Кілька дебютантів, кілька основних та резервних гравців неодноразово хотіли довести свою профпридатність, аби їхні прізвища були у заявці на Євро-2016.

Описувати небезпечні моменти, які створили обидві команди у цьому матчі, мабуть, немає сенсу. Як то кажуть, хто хотів, то й сам усе бачив. Якщо відверто, то наша команда у цьому матчі створила дуже багато, в атаці моментами виглядала дуже і дуже непогано, а от нереалізація створених моментів та блискуча гра воротаря іспанців Давіда де Хеа внесла корективи у вихід команди Михайла Фоменка на Євро-2016. Інколи наша команда марнувала такі моменти, що сидіти мовчки на трибунах «Олімпійського» чи біля екрану телевізора було дуже непросто. Наші хлопці робили усе можливе, аби поїхати до Франції повз зупинку «плей-офф», проте... Схоже таки грати у плей-офф для збірної України уже стало традицією, і, на жаль, в усіх випадках недоброю, оскільки наша команда різних поколінь за часів незалежності уже програла п’ять таких протистоянь. 12 жовтня 2015 року футбольна доля знову виявилася до нас «прихильною», адже дала нам те, чого ми не хотіли.

Збірна Іспанії у цьому матчі виглядала непогано. Найголовніше те, що команда гостей і сама грала, і давала дозволяти грати супернику. Гравці «червоної фурії» більше контролювали м’яч, грали здебільшого першим номером і в атаці діяли набагато краще, аніж у захисті. Проблеми біля воріт Пятова у збірній України виникали регулярно, Іско і компанія неодноразово хитали оборону суперника, і в деяких моментах нашій команді по-справжньому щастило. Що цікаво, після забитого гола Маріо Гаспера іспанці отримали чудову можливість відправити Україну у глибокий нокдаун під виглядом плей-офф, проте капітан Фабрегас не зміг з пенальті переграти воротаря Пятова.

Найобразливіше у тому матчі те, що збірна України не забила. На жаль, головним конкурентам у нашій відбірній групі, а саме словакам та іспанцям збірна України у чотирьох матчах не забила жодного (!) гола. Та якщо відверто, то окрім перемоги у плей-офф над Францією у Києві й особливо не пригадаєш коли наша головна команда країни обігрувала команду з топ-рівня. А насправді це дуже важливо, оскільки якщо у нас є бажання вийти на Євро-2016, то ми повинні розуміти, що там Люксмербургу чи Ліхтиштейну точно не буде.

У цьому матчі порадувала гра збірної України, натомість розчарувала реалізація створених моментів. Фраза Михайла Фоменка з передматчевої прес-конференції про те, що наша команда у цьому матчі намагатиметься забити ледь не кожний створений момент лише тепер викликає усмішку на устах. На жаль, іронічну…  

Про гру збірної України ще довго говоритимуть вболівальники. А гра проти Іспанія дійсно була. Україна грала, творила, але не забивала.  Але хіба це зараз важливо?  Результат уже є і його точно не зміниш. Україна під пильним наглядом багатьох футбольних фахівців, а особливо зіркового наставника англійського «Челсі» Жозе Моуріньо, знову догралася до плей-офф. Уже шостого у своїй історії. Для тих, хто не знає, то ще раз нагадаємо, що у жодному з них синьо-жовті наразі не перемагали. Залишається лише вірити та надіятися, що будь-яка невтішна статистика рано чи пізно перетворюється на втішну. Бажаємо в це повірити і вам...

Україна - Іспанія - 0:1 (0:1)
Гол: Маріо Гаспар, 22

Україна: Андрій Пятов, Олександр Кучер, Артем Федецький, В'ячеслав Шевчук, Ярослав Ракицький, Руслан Ротань (Олександр Зінченко, '87), Євген Коноплянка, Денис Гармаш (Сергій Рибалка, '58), Тарас Степаненко, Андрій Ярмоленко, Артем Кравець (Євген Селезньов, '87)

Іспанія: Давід де Хеа, Ксавєр Етчеіта, Маріо Гаспар, Мікель Сан-Хосе, Начо Фернандес, Сезар Аспілікуета, Мануэль Ноліто (Хорді Альба, '75), Іско, Пако Алькасер (Серхіо Бускетс, '84), Тіаго Алькантара, Сеск Фабрегас (Хуан Мата, '64)

Попередження: Олександр Кучер, 23. Тарас Степаненко, 61. Артем Федецький, 77. - Тіаго Алькантара, 36. Мікель Сан-Хосе, 53.

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ