Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Робота теплопостачальних підприємств Львівщини під загрозою

"Без тепла та світла ризикують залишитись цілі населені пункти». Про це йдеться у відкритому листі колективів ТзОВ НВП “Енергія-Новояворівськ” та ТзОВ “Енергія-Новий Розділ”, - повідомив Корреспондент.net.

Зокрема, у листі сказано: «За остатні півроку робота важливих енергогенеруючих підприємств у Львівській області піддається тиску з боку всіх можливих правоохоронних органів. В приміщеннях наших компаній проводяться обшуки в стилі «маски-шоу», частково блокується робота підприємств.

Наразі цей тиск посилився та «підкріплюється» потужною інформаційною атакою.

Наші компанії завжди йшли та йдуть на конструктивну співпрацю зі всіма державними органами, в тому числі правоохоронними, тому така дикунська поведінка людей зі зброєю та в масках є абсурдною та неприйнятною в сучасному цивілізованому світі ринкової економіки, до якого належить наша держава.

Тарифи на централізоване теплопостачання є одними з найнижчих на Львівщині і складають для населення 1259,95 грн (в т.ч. ПДВ) за 1 Гкал для Новояворівська та 1235,52 грн (в т.ч. ПДВ) за 1 Гкал для Нового Роздолу. Також слід зазначити, що жителі міст цілодобово мають змогу отримувати у своїх домівках гарячу воду.

Наші підприємства розуміють свою соціальну функцію, сплачують податки, працюють прозоро та відповідно до чинного законодавства. Ми відповідальні та продуктивні.

Ми не можемо належно працювати в ситуації, що виникла. Не погоджуємось з тими надуманими звинуваченнями, які нам закидають. Ми розглядаємо ці закиди як спроби грубого «віджиму» успішних підприємств, які повертається в сьогодення з лихих 90-х. Ми вимагаємо припинити тиск на підприємства. Вимагаємо чесного та неупередженого розслідування. Сподіваємось на об`єктивність та чесність судової системи та будемо відстоювати правду в судах.

Також ми закликаємо журналістів до об’єктивного та політично незаангажованого висвітлення цих подій у засобах масової інформації», – йдеться у відкритому листі колективів ТзОВ НВП “Енергія-Новояворівськ” та ТзОВ “Енергія-Новий Розділ”.

У науково-виробничого підприємства “Енергія-Новояворівськ” (за період 2004-2016 рр) залучено інвестицій на загальну суму 400,9 млн. грн. Новояворівська ТЕЦ була побудована з нуля, і перший блок запрацював у 2008 році.

За 2016 рік підприємство сплатило податків та зборів до місцевих та державного бюджетів в розмірі 14,04 млн. грн. В колективі працює 240 осіб, середня зарплата складає 7500 грн./місяць.

Протягом 2004-2016 років на території ліцензованої діяльності підприємство провело заміну попередньоізольованих труб:

- теплових мереж  24,4 км  у однотрубному вимірі;

- теплових мереж ГВП 16,0 км у однотрубному вимірі.

Крім цього, у всіх багатоквартирних будинках міста підприємство проводить комплексне обслуговування внутрішньобудинкових електричних мереж, що теж відображається на зменшенні тарифу за квартплату.

За дорученням міської ради, ТзОВ НВП “Енергія-Новояворівськ” проводить якісне обслуговування вуличного освітлення.

Ключова умова роботи підприємства – екологічна безпека. На виробництві запроваджено експериментальну технологію виловлювання викидів, зокрема вуглекислого газу, з подальшою його переробкою у зріджену вуглекислоту.

Багато коштів підприємство спрямувало на відновлення покриття доріг міського значення, на відновлення та безперебійну роботу басейну та льодового палацу, які відвідують не лише мешканці міста, але й довколишніх сіл.

ТзОВ НВП “Енергія-Новояворівськ” є постійним спонсором та організатором фестивалю “Молода Галичина”, що неодноразово проводився в місті за участю вітчизняних та закордонних зірок сучасної пісні та танцю.

ТзОВ “Енергія-Новий Розділ”:

За період діяльності (2005-2016рр) інвестовано 353,9 млн. грн. Реконструкція ТЕЦ проводилася поетапно з використанням вітчизняного обладнання та матеріалів.

За 2016 рік підприємство сплатило податків та зборів до місцевих та державного бюджету в розмірі 21,8 млн. грн. В колективі працює 360 осіб, середня зарплата становить близько 7600 грн/місяць.

За період своєї діяльності підприємство постійно допомагає місту в реалізації важливих соціальних проектів, зокрема за кошти компанії було закуплено і встановлено декілька дитячих ігрових майданчиків.

Підприємство зробило свій вклад в реконструкцію міського басейну в м. Новий Розділ, який незабаром запрацює та на базі якого планується відкриття численних гуртків для занять водними видами спорту.

Значні кошти  були спрямовані на благоустрій доріг міста та прилеглих територій.

Ключова умова роботи підприємства – екологічна безпека. На виробництві запроваджено експериментальну технологію виловлювання викидів, зокрема вуглекислого газу,-- з подальшою його переробкою у зріджену вуглекислоту.

ТзОВ “Енергія-Новий Розділ” допомагає громадським організаціям та спілкам. Фінансово підтримує місцеву футбольну команду.

ua.korrespondent.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ