Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія просить терористів протриматись до 2 серпня. Київ готовий домовлятися з терористами?

Учора, 30 липня, близько 10 ранку було зафіксовано нараду польових командирів терористів у Краснодоні. Окрім представників терористичних організацій ДНР і ЛНР, була присутня і російська сторона. Зокрема, координатор прикордонних сепаратистських сил, полковник ГРУ на псевдо Николай. Про це Гал-інфо повідомив голова громадської організації ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

«Луганські терористи, зокрема, порушили питання збройної інтервенції, адже впоратися з наступом української армії самотужки вони вже не можуть. Валерій Болотов звернувся до російського керівництва із заявою, в якій просить ввести на Луганщину російські миротворчі війська. «Ми просимо ввести миротворчі війська на нашу територію для припинення винищення нашого народу. Нам потрібен мир, а не війна », - йдеться в зверненні. Проте ГРУшник їх заспокоїв, сказав, що протриматись їм треба буде лише до 2 серпня, натякнувши, що далі конфлікт з військового має перейти у формат політичних перемовин», - повідомив Снєгирьов.

Він також додав: «Варто зазначити, що протриматись до 2 серпня сепаратистам буде не важко – вже зараз українські війська послабили наступ на Схід. А МЗС в особі міністра закордонних справ Клімкіна запевняє: "Ми не будемо атакувати міста Донбасу, тому що це викличе людські жертви. Контроль над ними буде відновлений через політичний процес».

Відповідаючи на питання про політичні кроки, які може зробити Україна, він сказав: "Ми готові надати набагато більше свободи, але і набагато більше відповідальності (в регіони), дати політичну і економічну владу громадам" Також міністр запевняє, що дана позиція України вже узгоджена з США в особі Джона Кері. Буквально за годину в ЗМІ, з’являється заява депутата російської Держдуми Іллі Пономарьова, який, посилаючись на свої обізнані джерела в Кремлі, повідомляє, що Президент Росії Володимир Путін віддав наказ припинити поставки зброї російським терористам, воюючим на Донбасі.

«Враховуючи той факт, що в гебістській Росії єдиним джерелом інформації щодо планів Кремля може бути тільки ФСБ, можемо впевнено казати про факт спрямованого, контрольованного вкидання інформації через німецьку газету (посестра Ангела допомогла російським друзям?) Die Welt . Учора ввечері стало відомо, що у Києві перебуває і нардеп Єфремов та Пристюк, які віднедавна вважаються одними з головних спонсорів сепаратистських рухів на сході», - сказав Снєгирьов.

Він також нагадав, що під час допиту затриманий мер Стаханова (який є одним з лідерів сепаратистів) Юрій Борисов зізнався, що так званий референдум "Луганської народної республіки" відбувся в місті за вказівкою голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова і тодішнього голови Луганської обласної державної адміністрації Володимира Пристюка.

«Підозрілим є те, що проти Єфремова та Пристюка (проти яких вже є свідчення, як проти спонсорів і організаторів сепаратистських рухів на сході України) досі не порушено жодних кримінальних справ. Генпрокуратура мовчить. Навіть попри те, що свідчень проти нардепа – достатньо для того, аби заявити подання у Верховній Раді, про позбавлення його депутатської недоторканості та повноважень. Проте жодних подібних подань до ВРУ з боку Генпрокуратури не вносилося», - сказав активіст.

Дмитро Снєгирьов заявив, що АТО біля Луганська вже зараз перейшла у пасивну фазу, хоча не тільки Луганськ, а й передмістя, незважаючи на гучні заяви речників АТО, контролюють терористи.

«Київ вже не просто готовий, а, ймовірно, вже зараз веде перемовини з політичними і економічними елітами Донецька й Луганська. Тимчасом у Мінську має відбутись круглий стіл між Україною, Росією та терористами, в якому Білорусь буде виступати третейським суддею. Експерти вважають, що цей захід, зокрема, покликаний вивести Білорусь з міжнародної політичної ізоляції, та вирвати її таким чином з-під впливу Російської Федерації. Проте варто зазначити, що експерти не приділяють уваги іншому, відверто кричущому факту. Це те, що на цих переговорах, за межами України, будуть присутні представники терористів. Це говорить або про помилку, або про умисне виведення сторони терористів на міжнародний рівень. Це майже визнання державності самопроголошених республік. Вже зараз це є нічим іншим, як визнанням їх суб’єктами міжнародних перемовин. Чи не забагато честі для групок терористів? А чи все ж йдеться про ймовірне виконання їх вимог? У будь-якому разі Україна розпочинає ці переговори і рішення про їх ведення приймається без участі українських військових, які реально воюють на Сході. За їх спинами політики зараз ведуть дивну політичну гру, яка для України, схоже, таки приречена на програш. Недарма усі країни цивілізованого світу не ведуть жодних перемовин з терористами», - заявив Дмитро Снєгирьов.

Фото - Reuters

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ