Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Рух», ФК «Львів», «Скала»: поразка, нічия та перемога

У середу, 9 серпня, відбулися матчі 5 туру у першій та другій лігах. Команди, які представляють Львівщину, продемонстрували кардинально протилежні результати.
ФК Львів

Винниківський «Рух» ще більше опустився на дно турнірної таблиці у першій лізі, програвши у Краматорську місцевому «Авангарду» - 1:2, ФК «Львів» так і не зумів дотиснути тернопільську «Ниву» - 0:0, а «Скала» знову здобула впевнену і «суху» домашню перемогу. Цього разу над житомирським «Поліссям» - 2:0.

Участь винниківського «Руху» у першій лізі серед вболівальників обговорюється найбільше. Особливо в той період, коли команда не демонструє результату, програючи матч за матчем у першій лізі. Парадокс у тому, що вболівальники «Руху» звикли до перемог команди на будь-яких рівнях, а от до поразок у першій лізі вони аж ніяк звикати не хочуть. Ще один парадокс у тому, що президент «Руху» Григорій Козловський робить усе можливе, щоб команда росла і розвивалася: особливо в плані підсилення команди. У період літнього міжсезоння до табору «Руху» прийшли не останні футболісти: з деякими команда попрощалася, але найголовніше те, що був зроблений певний курс на омолодження як і ігрового, так і тренерського складу і зміцнення конкуренції в усіх ланках на футбольному полі.

Незважаючи на перемогу «Руху» над «Колосом» у першому матчі (1:0), загального результату наразі немає. Команда хоч і демонструє певний малюнок гри, однак суперники забивають більше. Поразка «Руху» у Краматорську від місцевого «Авангарда», враховуючи кубкові змагання, стала для «Руху» п’ятою (!) поспіль. За усю історію команди, яка від періоду свого становлення грала на різних рівнях, це своєрідний антирекорд. Одразу й не пригадаєш коли «Рух» програвав тричі поспіль, не кажучи уже про п’ять «баранок».

Якщо команда Руслана Мостового не почне виправляти ситуацію уже у найближчу неділю проти одеської «Жемчужини», ймовірно витягувати команду з турнірної ями буде уже інший тренер. Як то кажуть, у такій ситуації висновки є необхідними. Залишається лише запитання хто їх зробить першим: чи президент, чи головний тренер. 

Ще кілька парадоксів у тому, що «Рух» зі своїм складом заслуговує місце вгорі турнірної таблиці. Втім, перші тури у вищій лізі довели, що прізвища у футбол не грають. Більше того, «Руху» банально не фартить, і як з цим боротися, не знає ніхто. Яскравий приклад – останній матч у Краматорську.

У неділю, 13 серпня, «Рух» зіграє з одеською «Жемчужиною». Ця команда стала єдиною у другій лізі, якій «Рух» програв і вдома, і на виїзді. Сказати, що настав час брати реванш – не сказати нічого. Важливість цього матчу, а зокрема його результату, для усіх представників «Руху» переоцінити складно.

ФК «Львів» дуже впевнено стартував у другій лізі (група А), однак у матчі 5 туру зазнав осічки. Команда Андрія Чіха на рідному «СКІФІ» не змогла дотиснути тернопільську «Ниву» - 0:0. Гості приїхали грати відверто на нічию і свого таки добилися. «Нива» дуже грамотно побудувала гру у захисті, чим створила «Львову» великі проблеми в атаці. На двох за увесь матч команди створили мінімум гольових моментів. Щодо «Ниви», то ця команда біля воріт господарів не створила майже нічого, а от «Львів» зі своїх епізодів максимум витиснути не зумів. На красені-стадіоні «СКІФ» вболівальники голів так і не побачили. Зважаючи на перемоги конкурентів, «Львів», втративши два очки, опустився на четверте місце в турнірній таблиці. Незважаючи на це, старт для «городян» слід вважати вдалим. Після 5 турів команда уже набрала 10 очок і перебуває у групі лідерів. У 6 турі ФК «Львів» на виїзді зіграє з «Арсеналом-Київщиною» з Білої Церкви.

Стрийська «Скала» після невдалого сезону у першій лізі знайшла свою гру у нижчому за класом дивізіоні. Після 5 турів у другій лізі (група А) «малиново-зелені» разом з «Агробізнесом» очолюють турнірну таблицю. В «Агробізнеса» стовідсотковий результат – 15 очок, а у «Скали» на три пункти менше і підсумкове друге місце. Що цікаво, «Скала» скористалася осічкою «Львова» і, завдяки перемозі над житомирським «Поліссям» (2:0), піднялася на друге місце в турнірній таблиці. За «Скалу» в остатньому матчі знову дубль оформив нападник Володимир Гладкий. У 6 турі «Скала» на виїзді зіграє з тернопільською «Нивою».

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ