Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Сашкова «старість» нам не в радість

З домашньої поразки від італійського «Наполі» київське «Динамо» розпочало свої виступити у груповому турнірі Ліги Чемпіонів. Завдяки голу Дениса Гармаша кияни у першому таймі вигравали з рахунком 1:0, однак дві помилки центральних захисників «Динамо» , а також воротаря Олександра Шовковського призвели до того, що перемогу на НСК «Олімпійський» з рахунком 2:1 здобули віце-чемпіони Італії. Дублем у складі «Наполі» відзначився поляк Аркадіуш Мілік.

«Мені немає в чому дорікнути хлопцям», - саме після гри сказав головний тренер «Динамо» Сергій Ребров. Мабуть, правду у цих словах наставника «Динамо» потрібно шукати десь посередині. Якщо відверто, то «Динамо» у цьому матчі не розчарувало, однак не стрибнуло вище голови. Кияни ще раз підтвердили факт, що грати з італійськими клубами, а, зокрема у цих матчах здобувати позитивний результат, вдається дуже і дуже рідко.

Головний тренер «Динамо» Сергій Ребров у стартовому складі своєї команди здивував як мінімум одного разу. Дебют Віктора Циганкова у Лізі Чемпіонів, мабуть, мало хто очікував, однак цей гравець, більше відомий як футболіст дублюючого складу команди, свій шанс використав сповна. Цей експеримент Реброву можна занести до активу, і справа тут не лише в результативній передачі Циганкова на Гармаша.

18-річний Віктор Циганков, як і всі гравці, «Динамо» у цьому матчі діяли з перемінним успіхом. Що цікаво, забивати кияни могли уже на першій хвилині поєдинку. Сергій Сидорчук ледь не «пошив в дурні» голкіпера Пепе Рейну, грамотно перекидавши м’яч через воротаря, коли той вийшов надто далеко в поле. У цьому епізоді Рейні хоч і з труднощами, але таки вдалося перевести «круглого» на кутовий.

Гравці «Наполі» хоч і час від часу терпіли в обороні, про атаку також не забували. Гравці «Динамо» постійно не могли грати «першим» номером, а відтак з атаки часто доводилося киянам перебудовуватися у захист.

Першими відкрити рахунок у матчі пощастило «динамівцям». Ярмоленко подав на Циганкова, той скинув м’яч для Гармаша, а Денис з розвороту пробив сильно і точно. При рахунку 1:0 на користь киян для господарів нічого не віщувало ніякої біди. Втім, вона прийшла на 36-ій та 47-ій хвилинах першого тайму, коли два голи у ворота «Динамо» провів Аркадіуш Мілік. Величезний досвід Олександра Шовковського у цих епізодах аж ніяк не допоміг кіперу «Динамо». СаШо двічі фатально помилився на виході, як, зрештою, і центральні захисники команди, і дозволив Міліку вивести «Наполі» вперед. У цих голах фраза «старість – не радість» була влучною як ніколи.

Окрім двох забитих голів у першому таймі італійці мали ще моменти для взяття воріт. Дрісу Мертенсу не пощастило забити ні у першому, ні у другому таймах.

У другій половині гри гравці «Динамо» будь-що намагалися зрівняти рахунок, однак рівень бажання значно переважав рівень майстерності. Гравці «Наполі», граючи більшу частину другого тайму на утримання рахунку, не дозволили створити господарям майже нічого. Одна з небагатьох надій вболівальників «Динамо» була на стандарти, проте ці надії з кожним штрафним танули все більше і більше. Особливо багато надій був на перспективний штрафний від Ярмоленка, проте Андрій пробив так, що краще взагалі не згадувати. 

Найгірше те, що, окрім стандартів, не було видно завдяки чому кияни зможуть пройти насичений захист італійців. А ще гірше те, що грати на муках і стрибати вище голови Сергій Ребров свою команду ще не навчив. А у Лізі Чемпіонів по-іншому, мабуть, не можна. Що цікаво, з 68 хвилини матчу підопічні Сергія Реброва матч догравали у меншості. Другу жовту картку і водночас червону Сергій Сидорчук отримав за симуляцію порушення правил.

Залишивши двояке враження від своєї гри, «Динамо» поступилося «Наполі» у першому матчі групового турніру Ліги Чемпіонів. Попереду у «Динамо» ще мінімум 5 матчів турніру, а відтак щось рахувати і прогнозувати ще дуже і дуже рано. В іншому матчі групи D португальська «Бенфіка» поділила очки з турецьким «Бешикташем» - нічия 1:1.

«Динамо» - «Наполі» - 1:2 (1:2)

Голи: Денис Гармаш, 26 - Аркадіуш Мілік, 36, 45+2.

«Динамо»: Олександр Шовковський, Віторіну Антунеш, Домагой Віда, Євген Макаренко, Євген Хачеріді, Денис Гармаш, Сергій Рибалка (Микита Корзун, '81), Віктор Циганков (Олег Гусєв, '73), Сергій Сидорчук, Жуніор Мораєс (Олександр Гладкий, '87), Андрій Ярмоленко.

«Наполі»: Хосе Рейна, Каліду Кулібалі, Рауль Альбіоль, Фаузі Гулам, Елсейд Хюсай, Аллан Лоурейро, Жоржіньо Фрелло, Марек Хамшик (Петр Зелінскі, '62), Дріс Мертенс (Лоренцо Інсінье, '73), Аркадіуш Мілік (Маноло Габбіадині, '82), Хосе-Марія Кальехон.

Попередження: Сергій Сидорчук, 9. Денис Гармаш, 56. - Аркадіуш Мілік, 65.

Вилучення: Сергій Сидорчук, 68.

Богдан ПастернакГал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ