Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Сенсація у Берні: Львів без Ліги Чемпіонів

Донецький «Шахтар» сенсаційно не зміг пройти швейцарський «Янг Бойз» у третьому кваліфікаційному раунді Ліги Чемпіонів. Після перемоги на «Арені Львів» з рахунком 2:0 підопічні Паулу Фонсеки примудрилися програти з таким рахунком супернику на виїзді в основний час. У серії пенальті щасливішими та майстернішими також були швейцарці. «Янг Бойз» вийшов до плей-офф Ліги Чемпіонів, а «Шахтарю» у цьому сезоні у єврокубках світить лише Ліга Європи.
ФК "Шахтар"

Перший матч 3 кваліфікаційного раунду на «Арені Львів» ще будуть згадувати довго. Як виявилося, забитих лише двох голів при тотальній перевазі «Шахтарю» виявилося замало. У Берні «Шахтар» та «Янг Бойз» не були тими командами, що на «Арені Львів». Команда Паулу Фонсеки явно недооцінила суперника, натомість клуб зі Швейцарії перед власними вболівальниками зробив їм прекрасний подарунок у вигляді проходу до наступного раунду.

Якщо відверто, то «Шахтар» уже усі бачили у наступному кваліфікаційному раунді Ліги Чемпіонів. Уявіть собі, букмекери оцінювали прохід «Шахтаря» до раунду плей-офф наймізернішим коефіцієнтом – 1,01, натомість прохід швейцарів оцінювався коефіцієнтом 13. Сенсація? Мабуть, що більше…

Серед переваг суперника «Шахтаря» у цьому матчі – матч на полі зі штучним покриттям, а також відсутність у стартовому складі «гірників» центрального захисника Ярослава Ракицького. Експерименти нового тренера віце-чемпіонів України провалилися з тріском, оскільки центральні захисники донеччан Іван Ордець та Сергій Кривцов своєю грою не справили хорошого враження. Більше того, вихід на поле вищезгаданого Ракицького у другому екстра-таймі якраз під пенальті також нічим добрим не завершився. Ярослав, як і бразилець Фред, зробили ключові промахи у серії.

Якщо відверто, то виїзний матч «Шахтаря» у Берні згадувати не хочеться. У першому таймі обидві команди грали так, що можна було заснути – «Шахтар» не йшов забивати, оскільки безгольова нічия влаштувала українську команду, а «Янг Бойз» боявся розкриватися і йти вперед, що не забивати потім не два, а чотири голи у відповідь. Втім, такий футбол з мінімальною кількістю гольових моментів обидві команди компенсували у другій половині матчу. Втім, мабуть, правильніше написати не так обидві команд, як команда господарів.

Те, що «Янг Бойз» не команда хлопчиків для биття господарі довели на 54 та 60 хвилинах матчу. Юя Кубо спочатку замкнув простріл з флангу, а потім потужно пробив у правий від Пятова кут воріт метрів з 12.

Деморалізований «Шахтар» так і не зміг знайти своєї гри до завершення тайму. Більше того, команда господарів могла забивати втретє – Бертоне влучив у поперечину, пробиваючи з-за меж штрафного майданчика.

Програючи у рахунку, «Шахтар» дещо активізувався у своїх діях, однак не більше того. Реалізувати створені моменти в основний час «гірникам» не вдалося, а краща функціональна готовність «кротів» також не переросла у голи в додатковий час. А там на двох обидві команди не створили майже нічого.

Кураж господарів та відверто не найкращий настрій у гравців гостей дали відповідь на запитання хто хоче більше перемогти у цьому матчі. Швейцарці свого не упустили, у серії пенальті вони виглядали впевненішими за свого суперника. Не забиті «точки» Фреда та Ракицького стали вирішальними у серії. «Шахтар», недооцінивши «Янг Бойз», і, зігравши відверто слабо на виїзді, провалив відбір у Лізі Чемпіонів. Більше того, Паулу Фонсека зі своїми дивними експериментами сезон починає також невдало. Не встиг Фонсека добре примоститися на тренерському кріслі «Шахтаря», як воно уже почало хитатися…

Свого суперника у плей-офф Ліги Європи сенсаційний «Шахтар» дізнається у п’ятницю, 5 серпня. На жаль, до Львова цього сезону уже точно не приїдуть топ-команди з Ліги Чемпіонів. Максимум, що світить місту Лева – Ліга Європи.

3 серпня 2016 року. Берн. «Стад де Суїсс». 9 365 глядачів. +26 градусів.

«Янг Бойз» (Берн, Швейцарія) – «Шахтар» (Донецьк, Україна) – 2:0 (0:0, 2:0, 0:0). За пенальті – 4:2

Голи: 1:0 Кубо (54), 2:0 Кубо (60)

Пенальті: 1:0 Оаро, 1:1 Срна, 2:1 Кубо, 2:1 Фред (воротар), 2:1 Хадергьонай (повз), 2:1 Ракицький (поперечина), 3:1Роша, 3:2 Марлос, 4:2 Гаїч 

«Янг Бойз»: Мвого, Саттер (Обексер, 116), фон Берген (к), Роша, Лецякс, Бертоне (Гаїч, 111), Саного, Сулеймані, Раве (Хадергьонай, 88), Кубо, Оаро

«Шахтар»: Пятов, Срна (к), Ордець, Кривцов (Ракицький, 120), Ісмаїлі, Степаненко, Фред, Марлос, Тайсон, Дентіньо (Нем, 75), Едуардо (Селезньов, 62)   

Попередження: Кубо (11), Роша (15), Оаро (52), Степаненко (65), Фред (71), Тайсон (80), Саного (90+3), Саттер (96)

Арбітр: Рудді Буке (Франція)

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ