Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Шахтар» - «Карпати»: Одні не можуть, а іншим достатньо

Донецький «Шахтар» в Одесі переконливо обіграв «Карпати» у перенесеному матчі 12 туру чемпіонату Прем’єр-ліги. Команда Мірчі Луческу, переважаючи «Карпати» протягом усього поєдинку, обмежилася у цьому матчі трьома забитими голами. Їх авторами стали Едуардо, Ісмаїлі та Тейшейра. Для останнього гол у ворота «Карпат» став уже двадцять другим у цьому сезоні. Натомість «Карпати», як не старалися, проти сильнішого суперника зіграти вище своїх можливостей не змогли.

Критикувати «Карпати» за матч в Одесі, мабуть, що не варто. Рульовий «Карпат» Ігор Йовічевіч через різні причини не зміг виставити на цей матч оптимальний склад команди. А ті гравці, які зараз є в обоймі львівського клубу і вийшли на поле, грали так як могли, грали, щоб зберегти обличчя «зелено-білого» клубу перед грандом українського футболу. Рахунок 3:0 у цьому матчі відобрає реальні сили обох команд та перебіг подій на футбольному полі. Гравці «Карпат» старалися нав’язати свій футбол гравцям «Шахтаря», проте на теперішній час команди є різні за своєю силою та класом.

Якщо відверто, то «Карпатам» у цьому матчі мало що світило ще з перших хвилин поєдинку. Стрімголов летіти в атаку і отримати контратаку у відповідь молоді «Карпати» явно не хотіли. Наразі львівський клуб знаходиться на такому рівні, що грати у відкритий футбол з «Шахтарем» без центра поля було марно. У такій грі «Карпати» могли б у власні ворота отримали ще більше, аніж отримали.

Моментами у цьому матчі «Карпати» подавали признаки життя. З усіх сил хлопці Йовічевіча намагалися щось змінити у цьому матчі, вирівняти гру і бігти в атаку. Втім, це тривало недовго. «Шахтар», не включаючи максимальні командні швидкості, завдяки грі у короткий дрібний пас та, використовуючи індивідуальну майстерність бразильських виконавців, і створював проблеми «зелено-білим».

Боляче для «Карпат», мабуть, те, що перший гол у цьому матчі гості привезли собі самі. Даріо Срна виконав передачу через усе поле, захисник «Карпат» Артур Новотрясов головою вибив м’яч у вільну зону на Едуардо, який в дотик поцілив м’яч у порожні ворота. Воротар «Карпат» Роман Підківка незрозуміло чому побіг «за пивом» і не встиг повернутися до власних воріт.

При рахунку 1:0 на користь «Шахтаря» «Карпати» намагалися щось змінити, але марно. «Шахтар» на класі не поспішав додавати у швидкостях, і до завершення гри заставив суперника розпочинати гру з центра поля ще двічі. Спочатку багатоходову комбінацію «гірників», яку своїм рейдом розпочав Тейшейра, завершив Ісмаїлі, а через кілька хвилин той-таки Тейшейра забив уже з позиції центрального нападника, прошивши і оборону «Карпат», і воротаря Мисака. Для Алекса цей гол став уже двадцять другим у чемпіонаті, в той час, коли «Карпати» усією командою за стільки ж матчів забили 18 голів.

Перемігши «Карпати» з рахунком 3:0, команда Мірчі Луческу, незалежно від того, як зіграє «Динамо» з запорізьким «Металургом», буде зимовим лідером Прем’єр-ліги. Якщо «Олександрія» на виїзді не переможе «Говерлу», «Карпати» зимувуватимуть на сьомому місці. Згадуючи минулий сезон, для команди Ігоря Йовічевіча результат уже достойний як би не завершився матч в Ужгороді.

До слова, вболівальники «Карпат» на стадіоні в Одесі вивісили банер зі словами «Залишіть Йовічевіча». Котракт фахівця з клубом завершується наприкінці 2015 року, а навколо майбунього колишнього гравця «Карпат» наразі немає офіційної інформації. Більше чуток про те, що Йовічевіч покине «Карпати», хоча уже чимало ЗМІ писали про те, що тренер думає над пропозицією чи підписувати новий контракт із «зелено-білими».

«Шахтар» - «Карпати» - 3:0 (0:0)

«Шахтар»: Каніболоцький, Срна, Кучер, Ракіцький, Ісмаїлі, Степаненко, Фред, Тейшейра, Бернард (Дентіньо, 64), Марлос (Коваленко, 73), Феррейра (Едуардо, 46).

«Карпати»: Підківка, Мірошніченко, Новотрясов, Пластун, Кравець, Гітченко, Чачуа, Костевич, Кожанов (Страшкевич, 69), Худоб’як (Кльоц, 84), Гуцуляк (Карноза, 64).   

Голи: Едуардо, 56, Ісмаїлі, 85, Тейшейра, 88.

Попередження: Феррейра, 45 – Пластун, 2, Гуцуляк, 30, Кравець, 54. 

Арбітр – Сергій Березка (Київська обл.).

Олексій ЧижГал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ