Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Шахтар» - «Янг Бойз»: різні за класом команди

Донецький «Шахтар» без особливих проблем обіграв «Янг Бойз» у першому матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів. Команда Паулу Фонсеки, не реалізувавши величезну кількість гольових моментів на «Арені Львів», обмежилася лише двома влучними ударами. Незважаючи на перемогу з рахунком 2:0, «Шахтар», швидше за все, оформить путівку у наступний раунд змагань 3 серпня, коли у Швейцарії команди зіграють матч-відповідь.
Фото ФК "Шахтар"

Незважаючи на велику кількість компліментів збоку нового головного тренера «Шахтаря» Паулу Фонсеки, «Янг Бойз» у Львові не зміг нічого серйозного протиставити гранду українського футболу. По ходу першого тайму гості трималися з усіх сил, однак вищий клас «Шахтаря» проглядався неозброєним оком.

До слова, матч третього кваліфікаційного раунду не викликав особливого ажіотажу на «Арені Львів». За офіційними даними, поєдинок відвідали майже сім з половиною тисяч чоловік, а це, порівняно з попередніми матчами «Шахтаря» у єврокубках, своєрідний антирекорд. Все таки «балувані» львів’яни та гості міста хочуть бачити суперником «Шахтаря» значно іменитішу команду, аніж швейцарський «Янг Бойз». Усі з нетерпінням чекають на груповий етап Ліги Чемпіонів та топові команди із зірковими футболістами.

«Янг Бойз» хоч і має статус єврокубкової команди, однак, за своїм класом "тягне" на середняка українського чемпіонату. «Шахтар» Паулу Фонсеки поклав суперника на лопатки за грою, а от підсумковий результат міг бути кращим, якби «гірники» реалізували хоча б половину своїх моментів. 

У другому таймі «Шахтар» впіймав кураж. Легіонери донеччан а також українські футболісти на швидкостях перегравали свого суперника, грали в міні-футбол у штрафному майданчику, проте забивали далеко не завжди. Тішило те, як «Шахтар» біг в атаку: така гра була при Луческу, залишилася й при Фонсеці.

Що цікаво, Фонсека у цьому матчі знову довірив місце у центрі захисту Кривцову та Ордецю, залишився поза грою Кучера та Ракицького. Останній навіть не потрапив до заявки на матч. Фонсека не змінив склад команди у порівнянні з попередніми матчами, знову зігравши за схемою 4-4-2.

Швейцарці  у цьому матчі виблискували лише моментами. Певні тривожні дзвіночки біля воріт Пятова лунали рідко. Якщо це і ставалося, багаторічний воротар «Шахтаря» грав безпомилково.

У першому таймі «гірники»  розхитували оборону суперника поступово. Як то кажуть, гол назрівав та міг би стати логічним підсумком подій на полі. Взяття воріт вболівальники побачили тоді, коли розкішну комбінацію розіграли Фред та Бернард. Перший віддав красиву передачу, а другий обіграв воротаря та забив у порожні ворота.

Те, що «Шахтар» не відпустить перемогу, можна було зрозуміти на 55 хвилині матчу, коли другу жовту картку і вилучення заробив Мілан Вілотіч. У меншості гравці «Янг Бойза» відверто мучилися: у «Шахтаря» з`являлися вільні зони в атаці і вдавалися гострі контратаки. Одна з них завершилася голом на 75 хвилині: Євген Селезньов забивав у порожні ворота після пасу Тараса Степаненка.

Рахунок 2:0 для гостей був більш ніж прийнятним. «Шахтар» був близьким до того, щоб розгромити суперника, однак, більше двох голів забити не зміг.

Оскільки «Шахтар» не пропустив у Львові, фаворитом на вихід до четвертого раунду кваліфікації Ліги Чемпіонів буде саме команда Фонсеки. У «Шахтаря» не повинно виникнути проблем у Швейцарії 3 серпня.

«Шахтар» – «Янг Бойз» – 2:0 (1:0)

Голи: 1:0 Бернард (27), 2:0 Селезньов (75) 

«Шахтар»: Пятов, Срна (к), Ордець, Кривцов, Ісмаїлі, Степаненко, Фред, Марлос, Бернард, Тайсон (Дентіньо, 77), Едуардо (Селезньов, 71)

«Янг Бойз»: Мвого, Саттер (Хадергьонай, 81), Вілотич, Роша, Лецякс, Бертоне, Саного, Сулеймані (Вютрих, 58), Раве, Герндт (Кубо, 49), Оаро (к)

Попередження: Вілотич (23), Оаро (70), Бертоне (88)

Вилучення: Вілотич (55, друге попередження)

Арбітр: Сердар Гезюбююк (Нідерланди)

Богдан ПастернакГал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ